Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2021, 16:27
Čas čítania 0:37
Adam Novosad

Opatrenia po lockdowne uvoľnia len pre zaočkovaných a tých, ktorí covid prekonali, varuje konzílium odborníkov

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Konzílium už vypracovalo nový covid automat, ale zatiaľ nebol predstavený verejnosti.

Zaočkovanosť treba zvýšiť minimálne o 30 percent. „Tento cieľ, ktorý je síce dnes ďaleko, ale nie je nedosiahnuteľný,“ uviedli na tlačovej konferencii zástupcovia konzília odborníkov.

Konzílium odborníkov varovalo, že o dva týždne prehodnotí momentálnu epidemickú situáciu a na základe jej vývoja vláde odporučí, či bude možné opatrenia uvoľniť. Uvoľňovanie sa však bude týkať výlučne zaočkovaných a tých, ktorí covid prekonali.

„Cesta z lockdownu je náročná a nevieme nikomu zaručiť, že za dva týždne sa z lockdownu dostaneme von a budeme žiť ako predtým. V konzíliu veríme, že po tomto lockdowne, ktorý sa týka všetkých, príde uvoľnenie len pre zaočkovaných a ľudí s prekonaním covidu, ktorí neprispievajú k záťaži zdravotníckeho systému,“ skonštatovali zástupcovia odborníkov na tlačovej konferencii.

Konzílium vypracovalo nový covid automat, ktorý verejnosti zatiaľ nebol predstavený. Výrazne podľa vyjadrení pre médiá favorizuje očkovaných a tých, ktorí covid prekonali.

Na tlačovej konferencii komentovali opatrenia zástupcovia konzília odborníkov, ale aj hlavný hygienik Ján Mikas a riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík.

Domov
Zdieľať
Diskusia