Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 10:49
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Radšej zomriem slobodný na covid ako neslobodný vo väzení. Slovenský farár antivaxer búri ľudí proti vakcíne

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Slovenský farár motivuje ľudí, aby sa nedávali očkovať. Sám je pripravený na koronavírus zomrieť.

Farár Štefan Kľúčik z obce Bolešov v Ilavskom okrese odhovára veriacich od očkovania a tvrdí, že sám na koronavírus radšej zomrie, než by si mal dal pichnúť vakcínu. Kňaz využíva na šírenie nezmyslov antivaxerov farské oznamy, v ktorých kritizuje Konferenciu biskupov Slovenska, ktorá už očkovanie podporila.

Na prípad upozornil portál Nový Čas, ktorý bol upozornený jedným z obyvateľov obce. 

„Veď radšej nech ma nakazí covidom môj neočkovaný či očkovaný brat, sestra, ako by som jeho alebo seba musel vidieť šikanovaného týmto štátom a oberaného o slobody práva či majetok. A za seba, radšej zomriem slobodný na covid ako neslobodný vo väzení len preto, že ich vakcínu už nepotrebujem, nechcem alebo nemôžem, lebo som pochopil, že ide len o neustálu manipuláciu a vydieranie,“ píše farár antivaxer Štefan Kľúčik veriacim. 

Keď ho Nový Čas kontaktoval, odmietol sa vyjadriť, starosta obce však už povedal, že prípad bude riešiť. „Myslím si, že najlepšie by bolo, keby sme všetci počúvali odborníkov, ale, samozrejme, každý má právo vyjadriť sa,“ povedal denníku starosta obce Bolešov, podľa ktorého sa tento spôsob šírenia dezinformácií nepáči ani veriacim. 

  
Antivaxerom Štefanom Kľúčikom sa už zaoberá aj Konferencia biskupov Slovenska.

Domov
Zdieľať
Diskusia