Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2021, 9:30
Čas čítania 10:11
Martin Adam Pavlík

Ivan Buchinger: McGregor už nemá šancu vrátiť sa na vrchol. Všetci v top desiatke ľahkej váhy v UFC by ho zožrali (Rozhovor)

Ivan Buchinger: McGregor už nemá šancu vrátiť sa na vrchol. Všetci v top desiatke ľahkej váhy v UFC by ho zožrali (Rozhovor)
Zdroj: Oktagon MMA
ŠPORT MMA OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Stal sa prvým dvojnásobným šampiónom organizácie Oktagon MMA a 4. decembra sa pobije v klietke s Davidom Kozmom o ďalší opasok vo velterovej divízii.

Má tridsaťpäť rokov, no nerobí mu problém v klietke vyškoliť či doslova zničiť o generáciu mladších zápasníkov. Žiaden slovenský či český bojovník ho ešte nedokázal poraziť. Vyhral titul v organizáciách M-1 Global a Cage Warriors, zápasil aj v KSW alebo v XFN.

Ivan Buchinger MMA SFG
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík


Momentálne je šampiónom perovej a ľahkej váhy v domácej organizácii Oktagon MMA. Čoskoro ho čaká tretí zápas o opasok vo velterovej divízii do 77 kilogramov. V nej však ešte nikdy predtým nezápasil a pôjde teda pre neho o úplne novú skúsenosť. Ak sa mu podarí vyhrať, bude to už neuveriteľná štyridsiata výhra v jeho MMA kariére.


S Ivanom Buchingerom sme sa rozprávali po tréningu v trnavskom Spartakus Fight Gyme a pre Refresher okrem iného prezradil aj to, ako bude podľa neho vyzerať najbližší zápas s Čechom Davidom Kozmom, ako momentálne vyzerá jeho príprava alebo či nepremýšľal o tom, že by po tejto výhre ukončil kariéru s tromi opaskami. 


Okrem toho, že ste dvojnásobným šampiónom, ste už aj dvojnásobným otcom. Aké sú vaše pocity?

Áno, minulý týždeň v utorok sa mi narodila dcérka, volá sa Lana. Je zdravá a v poriadku, rovnako aj mamina. Takže všetko je, ako má byť.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ivan "Buki" Buchinger (@ivanbuchinger)



Plánujete ju viesť k bojovým športom, keď bude staršia?Určite nie. Nepáči sa mi, keď ženy robia bojové športy a keď to robia súťažne, ani sa na to nepozerám. Myslím si, že k ženám sa viac hodí niečo iné, ako napríklad tanec, prípadne atletika.

Čiže ste zástanca starej školy, ktorá ženské MMA zápasy neuznáva?

Áno. (smiech) Môj sedemročný syn však momentálne chodí na gréckorímske zápasenie a je to veľmi atletický typ. Nechcem ho nútiť do bojových športov, no keď ho to bude baviť, samozrejme, že ho nechám, aby sa tomu ďalej venoval. Teraz ho baví skúšanie rôznych techník, no nemá rád, keď to skúšajú potom na ňom. (smiech)

Predpokladám teda, že chcete, aby sa v zápasení ďalej zlepšoval.

Chcem najmä, aby športoval.

To znamená, že to, či sa raz bude rovnako ako vy venovať práve MMA, je ešte otázne?

Áno. Predsa len, MMA je brutálny šport a strašne ničí telo. Uvidíme. Ale stále na mňa skáče, bije ma. A má skutočne riadnu silu, až si občas vravím, ako je to možné. Takže niečo predsa len zdedil po mne. (smiech)

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Váš posledný zápas s Vojtom Barboríkom v Oktagone bol nielenže zápasom roka, ale pravdepodobne najlepším zápasom v histórii organizácie. Vnímate to s odstupom času rovnako? Pozerali ste ten zápas zo záznamu? Pozeral som sa na ten zápas už niekoľkokrát. Bol to fakt brutálny a kvalitný zápas, boli tam rôzne obraty či už na zemi, alebo v stoji. Nechýbalo v ňom nič, čo MMA potrebuje.


Šlo o náročnú päťkolovú vojnu a koniec koncov aj dosť vyrovnaný zápas – obaja ste boli dosť dobití. Ako dlho ste sa po tomto zápase zotavovali a dávali dokopy? Museli ste ísť aj do nemocnice?

Nie, to nebolo treba. Bol som veľmi unavený, ale nebol som vyslovene zničený. Samozrejme, mal som monokel a ďalšie modriny, ale inak som bol v pohode. Dal som si zhruba desať dní pauzu a vrátil som sa k tréningu, pretože som čakal, že čoskoro môže prísť nejaká ďalšia ponuka na zápas.

Bolo tam medzi vami veľa zlej krvi, je to už všetko urovnané? S Barboríkom ste si na konci predsa len podali ruky.

Ani by som nepovedal, že zlej krvi. No poviem úprimne, Vojto ma fakt vytočil tým, čo povedal na tlačovej konferencii – že on si nemyslí, že vyhrá, on je o tom presvedčený. Vtedy som sa rozhodol, že ho musím zlikvidovať. Vtedy som sa prepol do takého módu, že som vedel, že tam jednoducho musím ísť vyhrať.  

Ivan Buchinger Vojto Barborík MMA OKTAGON MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Stať sa prvým dvojnásobným šampiónom Oktagonu MMA bol, predpokladám, určite super pocit. Ako ste to oslávili?

Popravde, nejak som oslavy neriešil, ale na ďalšom turnaji Oktagonu som sa trošku opustil. (smiech) Jednu oslavu však zorganizoval môj otec. Pozval tých, čo ma na zápas prišli podporiť, a kamošov z Gabčíkova, súrodencov a podobne. Ale vzhľadom na tréning som tam nepil. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 106073 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V čom bude mať Ivan Buchinger proti Kozmovi výhodu. 
  • Či má na Kozmu vymyslenú nejakú taktiku.
  • Prečo by chcel zápasiť s Karlosom Vémolom a či by to bolo osobné vzhľadom na reči o jeho tímových kolegoch.
  • Ako by sa podľa neho skončila odveta s Ronym Paradeiserom.
  • Či by sa v budúcnosti pobil o titul šampióna so svojím tímovým kolegom Romanom Paulusom, ktorý je tiež v top desiatke rebríčka perovej váhy Oktagonu. 
  • Čo si myslí o novej domácej organizácii Real Fight Arena.
  • Čo vraví na nedávne incidenty Conora McGregora a či má podľa neho šancu dostať sa ešte späť na vrchol.
  • Či by dnes už prijal ponuku z UFC a kto podľa neho v tejto organizácii vyhrá o mesiac titul v ľahkej váhe.
Domov
Zdieľať
Diskusia