Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Natalis.
30. októbra 2021 o 8:00
Čas čítania 2:13
Sponzorovaný obsah

Najslávnejšie kasína Európy, ktoré sa rozhodne oplatí navštíviť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Aj v Európe sa nachádzajú slávne kasína, ktoré by si pri svojom cestovaní po krajinách nemal vynechať.

Keď sa povie slovo kasíno, väčšine ľuďom napadne práve Las Vegas. A veru má prečo. Ide o mesto, ktoré má najväčšiu koncentráciu kasín na celom svete a sú hlavnou dominantou mesta. Máš tam doslova kasíno vedľa kasína. Kasínové hry, ktoré sa v nich prevádzkujú, však majú svoj počiatok v Európe, a preto sa aj na starom kontinente začali objavovať a vytvárať prvé kasína.

Európske kasína patria v súčasnosti medzi tie najstaršie, s históriou, ktorá na teba doslova dýcha na každom kroku a akú nikde inde nenájdeš. Preto sa stali predmetom veľkej návštevnosti a filmových kamier. V našom článku nájdeš tie najslávnejšie a najpopulárnejšie, ktoré by si mal, ak si vášnivý cestovateľ, aspoň raz za život navštíviť.

Budapešť

Zavítajme najprv k našim južným susedom, a to do Maďarska, konkrétne Budapešti. Na nábreží rieky Dunaj ťa ihneď privíta naše prvé kasíno Tropikana. Na celkovej ploche viac ako 500 msi môžeš zahrať až na 159 hracích automatoch, 4 elektronické a 4 americké rulety. Ak ťa táto ponuka veľmi nenadchla, máš k dispozícii ďalšie kasíno, ktoré takisto sídli v maďarskej metropole. Nesie názov Corvin Sétány. Ako to predchádzajúce, aj tento dom hazardu prevádzkuje spoločnosť Las Vegas Casino. Kasíno je až dvakrát väčšie, čo sa odzrkadlilo aj na počte automatových hier v ponuke. Tých je až 266 a zároveň je k dispozícii aj 7 stolov americkej a 4 stoly elektronickej rulety.

Maďarsko, Budapešť
Zdroj: Unsplash/Keszthelyi Timi

Lisabon

Lisabon je prekrásne mesto za každého ročného obdobia a vychytená turistická destinácia pre množstvo Európanov. Preto tam nájdeš hneď dve najpopulárnejšie kasína. To prvé je kasíno Estoril, ktoré je zároveň aj najväčšie v Európe. Má rozlohu 15 300 m2 a na tejto ploche máš k dispozícii vyše 1 000 automatov. S 26 hernými stolmi, niekoľkými barmi, reštauráciami a galériou sa rozhodne nemusíš strachovať, že by si sa začal nudiť. Veľkú konkurenciu mu robí kasíno Lisboa. To bolo otvorené iba v roku 2006 a veru, má sa čím pochváliť. 700 valcových mašín, viac ako 20 stolových hier a niekoľko barov a reštaurácií. Na to, aby si vedel, ako hrať na takom množstve slotov, je dobré poznať výrazy používané na hracích automatoch.

Monako

V žiadnom rebríčku, kde sa hodnotia kasína a svet hazardu, jednoducho nesmie chýbať Monako. Malý mestský štát, ktorý je sídlom mnohých kasín a aj jedným z nášho zoznamu. Ním nie je nič iné ako legendárne kasíno Monte Carlo. Založené bolo v roku 1866 pre zábavu miestnych hostí a čoskoro sa stalo vychýrenou cieľovou destináciou pre boháčov z celého sveta, ktorí sa zabávajú vďaka širokej ponuke kasínových hier. Pre vstup do kasína musíš dodržať prísny dress code.

Monako
Zdroj: Pexels.com

Benátky

Ako sme ti predstavili to najväčšie európske kasíno, predstavíme ti aj to najstaršie. Určite si niekde zachytil aj jeho meno. Je to Casinò di Venezia, lokalizované v Benátkach. Vzniklo v roku 1683 a na svoju históriu je patrične hrdé. V kasíne sa natáčalo aj množstvo filmov, a ak sa rozhodneš navštíviť ho, rozhodne odídeš aj s príjemným zážitkom. Rozsvietenú budovu si nezameníš so žiadnou inou a dostaneš sa k nej priamo cez Canal Grande. Rovnako ako v monackom kasíne, aj tu sa vyžaduje prísny dress code.

Prax robí majstra. Preto ak chceš zažiariť pred zrakom množstva návštevníkov a odniesť si jedinečný zážitok, skús sa najprv pripraviť v nejakom online kasíne. Nemusíš nikam chodiť a všetko vyriešiš z pohodlia domova, napríklad aj večer pred spaním. Zoznam najlepších slovenských online kasín nájdeš na tejto stránke.  

Domov
Zdieľať
Diskusia