Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2021, 17:30
Čas čítania 1:07
Richard Balog

Penthouse v secesnej budove s plochou 260 štvorcových metrov pár minút od Výtoňskej náplavky v Prahe. Takto vyzerá bývanie snov

Penthouse v secesnej budove s plochou 260 štvorcových metrov pár minút od Výtoňskej náplavky v Prahe. Takto vyzerá bývanie snov
Zdroj: se svolením Svoboda & Williams
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY SVOBODA & WILLIAMS
Uložiť Uložené

Jedna z najlukratívnejších nehnuteľností v aktuálnej ponuke realitnej kancelárie Svoboda & Williams, do ktorej sa zamiluješ na prvý pohľad.

Ceny nehnuteľností nezrazila smerom nadol ani pandémia koronavírusu, skôr naopak, rastú do závratných výšin a nič nenasvedčuje tomu, že príde zmena. Na trhu je však len minimum bytov a domov, ktorých cena je oprávnená, pričom na jednu sa dnes pozrieme vďaka realitnej kancelárii Svoboda & Williams. Na predaj je za v prepočte zhruba 2,3 milióna eur

Konkrétne ide o veľkometrážny penthouse s piatimi izbami a obrovskou terasou, ktorá novým majiteľom ponúkne miesto na oddych, ale aj výhľady na panorámu pražských uličiek. Za vzhľadom tohto lukratívneho bývania na Rašínovom nábreží priamo pri Výtoňskej náplavke stojí portugalský architekt, ktorý vďaka dizajnérskym kusom nábytku a jednoduchosti vytvoril harmonický celok. 

Odporúčané
Stavba roka 2021 v Českej republike alebo dvojpodlažná vila s dokonalým átriom uprostred dvora Stavba roka 2021 v Českej republike alebo dvojpodlažná vila s dokonalým átriom uprostred dvora 25. októbra 2021, 15:30

Byt s podlažnou plochou okolo 260 štvorcových metrov vrátane spomínanej terasy sa nachádza na vrchných podlažiach secesnej budovy, ktorá bola postavená ešte v roku 1911 pod dohľadom architekta Miroslava Buriánka. 

Interiér architekt síce navrhol v modernom štýle s dôrazom na kvalitné materiály (dubové podlahy, talianske dlažby a podobne), avšak secesnú atmosféru celej nehnuteľnosti tým vôbec neruší, naopak, vhodne ju dopĺňa. Za pozornosť určite stojí aj prvotriedne vybavenie spotrebičmi značky Miele, svietidlá LASVIT alebo inteligentná klimatizácia s kúrením od spoločnosti Loxone. 

Čo sa týka dispozície tohto penthousu, vstupnú úroveň na 6. podlaží bytového domu tvorí hala so šatníkom, priestranný obytný priestor s otvorenou kuchyňou, respektíve jedálňou a spálňa so samostatným walk-in šatníkom a en-suite kúpeľňou. Samozrejmosťou je samostatná toaleta a technická miestnosť. Do podkrovia vedie zaujímavé oceľové schodisko, kde z galérie možno vstúpiť do dvoch spální s vlastnými kúpeľňami a do pracovne. Všetky tieto miestnosti sú navzájom prepojené vonkajšou terasou. 

Viac detailných informácií o tomto miliónovom kráľovstve na Vltave nájdeš na webovej stránke realitnej kancelárie. Teraz si vychutnaj galériu fotiek.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Svoboda & Williams.

Praha (Česká republika)Praha (Česká republika)Praha (Česká republika)Praha (Česká republika)
Zobraziť galériu
(14)
Domov
Zdieľať
Diskusia