Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2021, 20:31
Čas čítania 0:56
Martin Adam Pavlík TASR

Kontroverznú drámu o žene, ktorá otehotnie s autom, čoskoro budeš môcť vidieť aj v slovenských kinách

Kontroverznú drámu o žene, ktorá otehotnie s autom, čoskoro budeš môcť vidieť aj v slovenských kinách
Zdroj: Be2Can
FILMY A SERIÁLY BE2CAN CANNES TITANE
Uložiť Uložené

Víťaznú snímku z festivalu v Cannes divákom predstaví filmová prehliadka Be2Can.

Slovenskí diváci sa budú môcť opäť tešiť na tie najlepšie filmy z festivalov Berlinale, Benátky a Cannes vďaka obľúbenej prehliadke festivalových filmov s názvom Be2Can. Program 8. ročníka festivalu, ktorý od 18. do 24. októbra prinesie 12 filmov, predstavili v pondelok na tlačovej konferencii v Bratislave. Diváci sa môžu tešiť najmä na ocenené tituly.

„Sú to hlavne filmy, ktoré sú niečím iné, menia pohľad na kinematografiu, ohýbajú jej formu a prinášajú nový hlas,“ priblížil ponuku kreatívny riaditeľ Dominik Hronec. Jedným takým je aj snímka Titán, ktorá festival otvorí. Bola ocenená Zlatou palmou v Cannes a nakrútila ju francúzska režisérka Julie Ducournau.



„Stala sa len druhou ženou, ktorá získala najvyššie ocenenie v Cannes,“ doplnil Hronec o režisérke. Tá predtým nakrútila nemenej kontroverznú snímku o Raw (2016), kde je hlavnou postavou kanibalka. Film Titán zároveň označil za provokatívny, veľmi násilný či sexuálny.

Titán Be2Can
Zdroj: Be2Can

„Pritom je to film o láske, o žene, ktorá otehotnie s autom. Tak sa začne súhrn veľmi nepredvídateľných situácií a akcií. Akokoľvek hororovo a bizarne to znie, nie je to vôbec povrchný film, má v sebe veľa súčasných tém, témy sexuality, maskulinity alebo aj nazerania na sociálne skupiny, menšiny,“ doplnil k príbehu filmu Hronec. 

Titán Be2Can
Zdroj: Be2Can


Festival sa slávnostne začne vo Veľkej sále činohry Slovenského národného divadla (SND). Be2Can bude prebiehať v 19 slovenských mestách a 26 kinách. V Bratislave sa bude premietať v kine Film Europe, Lumiére, v Kine inak A4, v Artkine za zrkadlom aj v kine Mladosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia