Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2021, 22:06
Čas čítania 0:31
Tímea Krauszová

Skupina mužov v Indii opakovane znásilňovala 15-ročné dievča, mučili ju 8 mesiacov

Skupina mužov v Indii opakovane znásilňovala 15-ročné dievča, mučili ju 8 mesiacov
Zdroj: Unsplash/brbrihan/volně k užití
NEWS ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Indická polícia zatkla 28 podozrivých v prípade brutálneho skupinového znásilnenia.

Indická polícia vyšetruje znepokojujúci prípad brutálneho a opakovaného znásilňovania 15-ročného dievčaťa. Podľa BBC došlo k prvému znásilneniu začiatkom tohto roka. Útočníkom bol priateľ dievčaťa, ktorý si znásilnenie nahral na video. Partia jeho kamarátov potom video využívala na vydieranie a dievča donútili k ďalším sexuálnym stykom.

Pozná každého z nich

Polícia v Bombaji zatkla 28 ľudí z 33, ktorých dievča označilo za útočníkov. Každého z nich osobne pozná, pričom ju znásilňovali na rôznych miestach v meste. Šlo o skupinové útoky.

Dievča znásilnenia nahlásilo na polícii v stredu večer. 

V Indii podľa štatistík trestného registra oznámili obete v roku 2020 viac ako 28-tisíc prípadov znásilnenia, čo je zhruba 77 denne. Ide o závažný a rozšírený problém a podľa tamojších aktivistov a odborníkov je číslo oveľa vyššie. Znásilnenie však je v indickej kultúre aj naďalej veľkým tabu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia