Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. septembra 2021, 15:06
Čas čítania 0:49
Ema Stanovská TASR

Vladimir Putin je zrejme priamo zodpovedný za „mučivú smrť“ Alexandra Litvinenka. Rozhodol o tom Európsky súd pre ľudské práva

NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Litvinenka otrávili v roku 2006 vzácnym a veľmi silným rádioaktívnym izotopom polónia 210.

Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) dospel k záveru, že Rusko je zodpovedné za otravu kritika Kremľa Alexandra Litvinenka v roku 2006. Informovala o tom TASR.


„Súd dospel bez pochybností k záveru, že atentát spáchali páni Lugovoj a Kovtun. Plánovaná a komplexná operácia zahŕňala obstaranie smrteľného jedu... Cieľom operácie bol pán Litvinenko,“ píše sa v tlačovej správe ESĽP.


Alexander Litvinenko bol bývalý agent ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB), ktorý po úteku do Británie v roku 2001 dostal politický azyl a pracoval pre britskú tajnú službu MI6. Podľa televízie Sky News zomrel pomalou a „mučivou smrťou“ po tom, ako ho v roku 2006 v Londýne otrávili vzácnym a veľmi silným rádioaktívnym izotopom polónia 210.

Domov
Zdieľať
Diskusia