Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2021, 13:38
Čas čítania 0:53
Kamila Šebestová TASR

Žiaci sa zrejme budú môcť dať zaočkovať na škole, Gröhling chce v septembri spustiť pilotný projekt

NEWS NÁRODNÁ RADA SR POLITICI
Uložiť Uložené

V relácii Sobotné dialógy dnes prebehla ostrá diskusia medzi ministrom školstva Branislavom Gröhlingom a opozičným poslancom Erikom Tomášom.

„Predpokladám, že tretí týždeň v septembri by sme v Banskobystrickom kraji spustili tento pilotný projekt,“ objasnil stratégiu očkovania žiakov v relácii Sobotné dialógy minister školstva Branislav Gröhling. Očkovať by podľa neho mohli žiakov, ktorým by to odsúhlasili rodičia. Išlo by však len o deti nad 12 rokov. Vakcíny pre 6- až 12-ročných sú totiž podľa neho povolené len vo výnimočných prípadoch, keď sú deti pre iné ochorenie vystavené zvýšenému riziku. 

Navyše povedal, že sa diskutuje aj o zvýšení platov učiteľov. Uplynulý týždeň bolo podľa Branislava Gröhlinga zo 75 percent škôl zatvorených 130 tried. Prerušené vyučovanie sa teda týkalo viac ako 9 000 detí. Po jesenných prázdninách prehodnotia aj spôsob testovania v školách. 

Domov
Zdieľať
Diskusia