Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2021, 18:00
Čas čítania 0:59
Martin Mičuda

AC Schnitzer vylepšuje štvorkové BMW. Znížený kabriolet môže mať po novom až 420 koní

AC Schnitzer vylepšuje štvorkové BMW. Znížený kabriolet môže mať po novom až 420 koní
Zdroj: AC Schnitzer
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW TUNING
Uložiť Uložené

Tradičný nemecký úpravca si vzal do parády nový kabriolet z Mníchova.

BMW predstavilo kompletné portfólio svojej strednej triedy, a to vrátane vrcholných verzií M či karosárskych variantov kabriolet a kupé. Na rad teda prichádzajú rôzne úpravárske firmy, ktoré vylepšujú to, čo automobilka ponúka z výroby. Dôkazom toho je aj nemecká spoločnosť AC Schnitzer, ktorá sa dlhodobo špecializuje práve na úpravu modelov BMW.

Do pozornosti nám najnovšie dáva vylepšenie týkajúce sa radu 4 v karosárskom vyhotovení kabriolet. Rovnako ako pre kupé (či sedan a kombi) nám tuner servíruje optický paket, ktorý dotvára exteriérový dizajn z výroby.

Nejde pritom o úplne nové nárazníky či prahy, ale len o nadstavce nadväzujúce na originálne diely. Vpredu je tak nový splitter, po stranách dodatočné lišty a vzadu zvýraznený difúzor. Na rozdiel od pozdĺžnych koncoviek výfuku si však miesto vzadu našli 4 okrúhle koncovky.

AC Schnitzer, BMW, 4 cabrio,
Zdroj: AC Schnitzer

Celok stojí na tradičných 5-lúčových diskoch AC4 s veľkosťou 21". V interiéri sú zmeny len kozmetické. Zákazník si vie zvoliť početnejšie zastúpené hliníkové prvky – kryty pedálov, väčšie pádla či špecifický držiak na kľúč v stredovom tuneli.

Odporúčané
Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy 18. decembra 2023, 17:00

Ako je zvykom, vylepšenia sa dotýkajú aj samotnej techniky. Upravené štvorky sú znížené o 25 milimetrov a majú tuhšie nastavenie podvozka. Zo stránky agregátov AC Schnitzer ponúka balík pre všetky dostupné motorizácie, ktoré softvérovými úpravami zvyšujú výkon o pár desiatok koní. Podrobné parametre po úpravách sú nasledujúce:

  • 420i – 165 kW/224 koní a 360 Nm
  • 430i – 220 kW/300 koní a 470 Nm
  • 430d (xDrive) – 243 kW/330 koní a 730 Nm
  • M440d xDrive – 283 kW/385 koní a 790 Nm
  • M440i xDrive – 309 kW/420 koní a 600 Nm
AC Schnitzer, BMW, 4 cabrio,AC Schnitzer, BMW, 4 cabrio,AC Schnitzer, BMW, 4 cabrio,AC Schnitzer, BMW, 4 cabrio,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia