Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
27. júla 2021, 20:17
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

VIDEO: Supercelárna búrka v Taliansku priniesla krúpy ako tenisové loptičky. Autá zdemolovali priamo na diaľnici

VIDEO: Supercelárna búrka v Taliansku priniesla krúpy ako tenisové loptičky. Autá zdemolovali priamo na diaľnici
Zdroj: Usnplash/Micah Tindell/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

Extrémne krupobitie zasiahlo včera večer oblasť severného Talianska.

Sever Talianska zasiahla vo večerných hodinách mohutná supercelárna búrka, ktorá sa vytvorila veľmi rýchlo vďaka vlhkému vzduchu nad jednou z najfrekventovanejších rýchlostných ciest v krajine, informuje iMeteo

Priniesla so sebou obrovské krúpy s priemerom viac ako 7 centimetrov, ktoré padali priamo na autá na diaľnici. Video zachytáva desiatky nepojazdných osobných aj nákladných áut s rozbitými čelnými sklami a pomliaždenými kapotami. Krupobitie odstavilo diaľnicu A1 minimálne na niekoľko hodín.  

Odporúčané
Poslanec Taraba vyzýva na narušenie manifestácie Progresívneho Slovenska, kde na mieste pichnú záujemcom vakcínu Poslanec Taraba vyzýva na narušenie manifestácie Progresívneho Slovenska, kde na mieste pichnú záujemcom vakcínu 27. júla 2021, 7:42

Zranených ani obete z Talianska zatiaľ nehlásili. Ďalšia extrémne silná búrka s krúpami zničila aj priľahlú oblasť v okolí mesta Fidenza. Supercelárna búrka zničila aj centrum mesta. Medzičasom stihli vytvoriť zásahový tím, ktorý pracuje na odstraňovaní škôd, ktoré sa podľa miestnych podobajú na neporiadok po tornáde. 

Meteorológovia stihli vydať pred búrkou výstrahu tretieho stupňa. 

Búrky sa v posledných dňoch vyskytovali aj na Slovensku, podobné hrozby ako na severe Talianska nám však podľa odborníkov zatiaľ nehrozia. Prívalové zrážky a silný nárazový vietor však boli aj počas poslednej noci v našej oblasti realitou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia