Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2021, 19:04
Čas čítania 0:49
Daniel Mikolášik TASR

Pendleri na hraniciach protestujú proti vládnym opatreniam. Podporiť ich prišli aj poslanci Hlasu či ĽSNS

NEWS HRANICE PROTEST
Uložiť Uložené

Na miestach sa tvoria dlhé kolóny.

Desiatky ľudí zablokovali v stredu podvečer hraničný priechod Čunovo – Rajka smerom zo Slovenska do Maďarska. Vyjadriť tým chcú nespokojnosť s novými podmienkami vstupu do SR, ktoré platia pre pandémiu nového koronavírusu. Pre blokáciu priechodu sa na diaľnici D2 smerom do Rajky vytvorila rozsiahla kolóna.


Protestujúci vytvorili živú reťaz a skandovali heslá ako „hanba“ či „testovať sa nedáme“. Vyjadriť tým chceli nespokojnosť s podmienkami vstupu na Slovensko, a to najmä pre takzvaných pendlerov. Na proteste sa ukázali aj členovia opozičného Hlasu, ale aj ĽSNS a hnutia Republika.

Podpredsedníctvo Hlasu (Richard Raši a Denisa Saková) na proteste na hraničnom priechode Čunovo – Rajka 

„Výrazne znevýhodňujú ľudí z prihraničných regiónov, a to napriek tomu, že bývajú na území, v ktorom nie je horšia epidemická situácia ako na Slovensku,“ tvrdia. Podporu nespokojným pendlerom vyjadrili aj viaceré opozičné strany.

Okrem protestujúcich a opozičných politikov je na mieste aj polícia spoločne so svojím antikonfliktným tímom. Hraničný priechod Čunovo – Rajka blokovali protestujúci aj začiatkom júla.

Odporúčané
Boli sme s policajtmi na hraniciach: Vodiči sa zdržaniu netešia, ale úkony rešpektujú (Reportáž) Boli sme s policajtmi na hraniciach: Vodiči sa zdržaniu netešia, ale úkony rešpektujú (Reportáž) 7. októbra 2023, 12:30

Okrem toho sa protesty konajú aj na ďalších hraničných priechodoch. Kotlebovci blokujú aj priechod v Šahách a protest sa koná aj v Svrčinovci pri českých hraniciach. Protesty a blokácia sú podľa Zelenej vlny RTVS aj na hraničných priechodoch Bratislava (Petržalka) – Berg i Svrčinovec – Mosty u Jablunkova. V okolí hraníc sa preto tvoria kolóny.

hraničný priechod
Čunovo - Rajka
protesthraničný priechod
Čunovo - Rajka
protesthraničný priechod
Čunovo - Rajka
protesthraničný priechod
Čunovo - Rajka
protest
Zobraziť galériu
(4)

Domov
Zdieľať
Diskusia