Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2016, 20:18
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 7 rozbil Galaxy Note7 v rýchlosti spustenia aplikácií. Nepomohla mu ani 4 GB operačná pamäť

TECH
Uložiť Uložené

Čísla jednoducho nerozhodujú.

Pamätáte si ešte na nedávny test, kde bola porovnávaná rýchlosť spúšťania nainštalovaných aplikácií v rok starom iPhone 6s a pred niekoľkými týždňami predstavenom Galaxy Note7 z dielne juhokórejského konkurenta Apple? Android smartfón nás vtedy iba presvedčil, že neustále vyššie čísla technických špecifikácií, ktorými sa výrobcovia pri každom predstavení chvália, vôbec nič neznamenajú. iPhone ťaží z nemalých výhod hlbšej integrácie softvéru a hardvéru, a preto dokáže v porovnaní s high-end alternatívou z opačného tábora poskytnúť neporovnateľne lepší používateľský zážitok, hoci má až o 2 GB operačnej pamäte RAM menej. A to isté, samozrejme, platí aj o čerstvej sedmičke, ktorá získala ešte väčší náskok než jej generačný predchodca.

Dokazuje to nový video test od známeho YouTubera PhoneBuff, ktorý zahŕňa porovnanie rýchlosti spúšťania aplikácií. Horiaci Samsung Galaxy Note7 v ňom nielenže prehral, ale za iPhone 7 aj výrazne zaostával. iOS smartfónu sa podarilo dokončiť prvé kolo za 1 minútu a 14 sekúnd, zakiaľ čo Note7 až za viac ako 2 minúty. V druhom kole mu spustenie tých istých appiek trvalo 1 minútu aj 10 sekúnd, pričom sedmičke iba približne 36 sekúnd. iPhone 7 teda dokončil obidve kolá skôr ako smartfón s operačným systémom Android to prvé.

Ak ťa zaujíma viac, tak rozhodne neprehliadni nižšie uvedené video.

Späť
Zdieľať
Diskusia