Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2016, 16:07
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dokázal kúsok papiera v stolnej píle prerezať aj drevo? Šlo to veľmi pomaly, ale nakoniec sa to podarilo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na papier si treba dať dobrý pozor.

Internetový tvorca John Heisz už zopár rokov baví divákov svojimi videami plnými zaujímavých experimentov z jeho dielne, kde sa nebojí skonštruovať aj tie najnáročnejšie stroje a okrem toho z času na čas dokonca ničí mýty. Pred pár dňami sa preto rozhodol na vlastnej koži vyskúšať to, čo sa povráva o papieri. Už dosť dlhú dobu mu fanúšikovia navrhovali, aby zobral obyčajný papier, vystrihol z neho kruh a skúsil ho použiť v stolnej píle. Pri predstave, že človek bude čokoľvek rezať pomocou papiera, sa väčšina z nás mierne zamračí, ale ako uvidíš na Johnovom videu, skutočne sa to dá.

Najskôr začal zľahka a papierom nechal rozrezať iba ďalší kus papiera, avšak po chvíli prešiel na tenší kartónový obal a potom prišla zaťažkávajúca skúška v podobe dreva. S malým dreveným kúskom si papier hravo poradil, no približne v polovici rezu do hrubšieho kúsku dreva to už papierová píla nevydržala a skrčila sa. John len zo zvedavosti vytvoril ešte jednu a pokúsil sa ňou rozrezať kus hliníku, čo však nebolo možné, a tak sa musel uspokojiť s tým, že papierom prerezal aspoň drevo. Ako si budeš môcť všimnúť na záberoch, rezanie papierom nepatrí medzi najrýchlejšie, takže keby si ho chcel vyskúšať v dielni sám, radšej si zruš všetky ostatné plány.

Späť
Zdieľať
Diskusia