Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. októbra 2014, 22:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Assassin's Creed Unity sľubuje v novom story traileri návrat ku koreňom perfektnej dvojky

TECH
Uložiť Uložené

Assassin's Creed Unity príde na current-gen konzoly a PC už 14. novembra a tak je načase, aby mediálna kampaň začala pracovať na plné otáčky. Dnes tu máme skvelý trailer o príbehu.

Než sa pustíme k samotnému traileru, oznamujem vám smutnú novinku. Asi rok po vydaní next-gen konzol Ubisoft neoficiálne potvrdil, že už teraz brzdia vývoj. Aspoň teda Xbox One, ktorého slabší hardware má za následok, že Unity nepobeží na 1080p/60 FPS ale 900p/30fps. Väčšina internetu nepochybuje, že PS4 by hru utiahla na spomínaných 1080p/60 FPS, no tu zasiahol Microsoft. Ich konzola je menej výkonná, dostala a v najbližšom období aj dostane menej kvalitných exkluzivít a navyše trhá negatívne rekordy v predajnosti (v Ázii, ale aj inde). Keďže sú si v Microsofte vedomí sily značky AC, nemohli si jednoducho dovoliť, aby na PS4 vyzerala oveľa lepšie. Obálka sem, obálka tam a Ubi sa odrazu rozhodne že aby predišli hádkam medzi konzolistami, locknú tieto nastavenia na smiešnych hodnotách. Po tom, čo Naughty Dog dokázalo priniesť na PS3 (The Last of Us) a Rockstar Games na Xbox 360 (GTA V, prevláda názor, že Xbox verzia je o čosi lepšia, v podstate je to ale jedno, hra vyzerá úžasne na oboch konzolách) je nemysliteľné, aby Ubi nedokázalo priniesť hru v takom Full HD, aké nám bolo sľubované dlhé mesiace pred launchom next-gen konzol, teraz už current-gen, ak nie old-gen. Stabilných 1080p/60 FPS sa teda nekoná. Je celkom možné, že Sony vydá neskôr patch, ktorí upraví tieto nastavenia a hráči konzoly PS4 budú na tom o dosť lepšie (ako tomu boli aj pri IV: Black Flag minulý rok).

Assassin's Creed Unity sľubuje v novom story traileri návrat ku koreňom perfektnej dvojky


Teraz už ale k samotnému traileru. Ten nám odhaľuje dôležité momenty a udalosti z príbehu Unity. Vžijeme sa do kože Arna, syna poctivého assassína, ktorého vytrénuje istý člen bratstva a stane sa ďalším zabijakom. Dosť časte sa objavuje aj Elise, Arnova milenka/láska/kamarátka z detstva, ktorá sa však vo svojej nevedomosti stala templárkou. Hra je zasadená do obdobia Veľkej francúzskej revolúcie, takže ako to už býva v tejto sérii, stretneme množstvo známych a pre históriu nesmierne dôležitých osobností ako Napoleon Bonaparte či Marquis de Sade. Z celého traileru je cítiť, že sa skutočne vraciame ku koreňom a základom, ktoré robili túto sériu takou zábavnou a úžasnou. Viac o hre si môžete prečítať tu alebo tu. Na pultoch predajní už 14. novembra.

Assassin's Creed Unity sľubuje v novom story traileri návrat ku koreňom perfektnej dvojky
Assassin's Creed Unity sľubuje v novom story traileri návrat ku koreňom perfektnej dvojky
Späť
Zdieľať
Diskusia