Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Zakladateľ Vegánskych hodov Martin Smrek: Vegánske podniky držia pri živote najmä nevegáni
Zakladateľ Vegánskych hodov Martin Smrek: Vegánske podniky držia pri živote najmä nevegáni
12. 8. 2020 10:43
Témou nového Podgastu je vegánstvo a najmä jeho etické a ekologické aspekty. Dozviete sa nielen dôvody, prečo sa stať vegánom, ale aj tipy na to, ako zostať mäsožravcom a zároveň sa nevykašľať úplne na planétu.
Pivní skaut: V Belgicku som vyskúšal pivo, ktoré sa hrdí chuťou pripomínajúcou mačací moč
Pivní skaut: V Belgicku som vyskúšal pivo, ktoré sa hrdí chuťou pripomínajúcou mačací moč
5. 8. 2020 21:17
Máme tu epizódu Podgastu, ktorú si môžete užiť viac než len ušami. Vzácny hosť Pivní skaut z Českej Republiky v nej nielen porozprával celú haldu informácií o najobľúbenejšom nápoji ľudstva, ale spolu s moderátorom Čojem čo to aj ochutnali.
To je ten náš Matúš: Rozmýšľal som, že budem robiť hodinového manžela
To je ten náš Matúš: Rozmýšľal som, že budem robiť hodinového manžela
2. 8. 2020 17:09
V najnovšom rozhovore Denisa spovedala Matúša Okajčeka, youtubera, ktorého poznáme pod menom To je ten náš Matúš. Dozvieš sa viac o jeho prankoch alebo o tom, čo bude robiť, keď ho omrzia sociálne siete.
F-tapes: Je Palm Angels len umelo vybudovanou luxusnou značkou?
F-tapes: Je Palm Angels len umelo vybudovanou luxusnou značkou?
30. 7. 2020 16:13
Ak si už videl alebo aspoň počul o značke Palm Angels a netušíš, čo je zač, Šajmo a Hlava majú všetky odpovede na tvoje otázky v sedemnástej kazete F-tapes. A všetkých, čo dopočúvate túto kazetu až do konca, čaká malé prekvapenie.
Martin Záhumenský: Varil som pre Mečiara, bol som svedkom toho, ako si nacvičoval rozlúčkovú „Spánombohom“
Martin Záhumenský: Varil som pre Mečiara, bol som svedkom toho, ako si nacvičoval rozlúčkovú „Spánombohom“
29. 7. 2020 9:51
Poďme naspäť do sveta špičkových šéfkuchárov, tentokrát so slovenským menom, ktoré túto profesiu v našich končinách úplne najviac spája so svetom celebrít. Hosťom čerstvej epizódy gastronomického podcastu Podgast je Martin Záhumenský.
F-tapes: Prečo je Slovensko v móde stále 2 roky pozadu?
F-tapes: Prečo je Slovensko v móde stále 2 roky pozadu?
24. 7. 2020 16:21
Otázku, ktorá trápi domácu módnu scénu už dlhú dobu, rozlúskli inšpektor Šajmo a Hlava v F-tapes kazete číslo 16.
Kristína Tormová: Večer som si na nočný stolík odbalila osem Mila rezov, aby som v noci pri kojení nešušťala
Kristína Tormová: Večer som si na nočný stolík odbalila osem Mila rezov, aby som v noci pri kojení nešušťala
22. 7. 2020 13:17
Najnovší Podgast bude opäť najmä o zábave. Neprídeme na žiadne veľké gastronomické pravdy, neodhalíme zákulisné tajomstvá slávnych podnikov. Namiesto toho sa Čoje porozpráva so známou herečkou a spisovateľkou Kristínou Tormovou.
VladaVideos: Trénujem, akoby bol Exploited najlepší na svete
VladaVideos: Trénujem, akoby bol Exploited najlepší na svete
20. 7. 2020 13:18
V najnovšom rozhovore Becca vyspovedala českého youtubera Vláďu, ktorý sa momentálne pripravuje na svoj prvý MMA zápas. Postaví sa proti Explovi vo Vojne Youtuberov, ktorú organizuje Oktagon.
F-tapes: Ako vykrádajú módne domy chovnú stanicu Kanyeho Westa?
F-tapes: Ako vykrádajú módne domy chovnú stanicu Kanyeho Westa?
16. 7. 2020 18:47
Prezidentom pravdepodobne tak skoro nebude, ale jeho prínos do módnej kultúry sa poprieť nedá. Počúvaj F-tapes kazetu číslo 15.
Majiteľ Roxoru Michal Ščevlík: Za mesiac na naše burgre minieme dve a pol kravy
Majiteľ Roxoru Michal Ščevlík: Za mesiac na naše burgre minieme dve a pol kravy
15. 7. 2020 19:00
O tom, ako Roxor vznikal a čo vlastne urobil preto, aby sa stal jedným z najlegendárnejších bratislavských podnikov, v Podgaste porozprával jeho majiteľ Michal Ščevlík.
F-tapes: Vzostup a pád značky Vlone
F-tapes: Vzostup a pád značky Vlone
9. 7. 2020 14:29
Bolá celá Vlone éra len umelo vybudovaný hype? Šajmo a Hlava majú niekoľko konšpiračných teórií v štrnástej kazete F-tapes.
Nerieš: Aj keď raperi kopírujú, ľuďom je to jedno
Nerieš: Aj keď raperi kopírujú, ľuďom je to jedno
9. 7. 2020 11:01
Chalani si našli čas, aby navštívili našu Refresher obývačku, kde ich Šajmo vyspovedal otázkami nielen o najnovšom albume.
Podgast s Bakoškou a Šajmom: Jedlo na prvom rande, psychoaktívne potraviny, slepačie krámy a včelie zvratky
Podgast s Bakoškou a Šajmom: Jedlo na prvom rande, psychoaktívne potraviny, slepačie krámy a včelie zvratky
8. 7. 2020 12:16
Dvojica hostí Šajmo a Barbora Bakošová to tentoraz v Podgaste nemali úplne jednoduché. Niežeby ich foodblogger Čoje griloval nepríjemnými témami, no pomedzi bežné gastronomické témy dostávali kvízové otázky, na ktorých si otestoval ich vedomosti a pohotov
Slovák Adam si splnil sen a otvoril si rezort na rajskom ostrove v Kambodži. Pre koronavírus sa naň nemôže vrátiť
Slovák Adam si splnil sen a otvoril si rezort na rajskom ostrove v Kambodži. Pre koronavírus sa naň nemôže vrátiť
7. 7. 2020 15:34
O rezorte Bamboo Jam na ostrove Koh Rong Sanloem rozprával vo Všesvet podcaste Adam Kováč.
Alan Murin: Nechcem robiť prvoplánové spolupráce, ale keby to zobral Rytmus...
Alan Murin: Nechcem robiť prvoplánové spolupráce, ale keby to zobral Rytmus...
7. 7. 2020 12:05
V najnovšom rozhovore Denisa vyspovedala mladého hudobníka Alana Murina.
F-tapes: Každý trendsetter je zlodej
F-tapes: Každý trendsetter je zlodej
2. 7. 2020 19:46
Ako sa k vykrádaniu dizajnov medzi módnymi značkami a infuencermi stavia zákon, teda Šajmo a Hlava?
Michal Konrád: Začínal som v mafiánskej pizzérii, pri kuchyni nám vybuchla nastražená bomba
Michal Konrád: Začínal som v mafiánskej pizzérii, pri kuchyni nám vybuchla nastražená bomba
1. 7. 2020 17:14
Michal Konrád si po dlhom a úspešnom príbehu vo Fou Zoo založil s dvomi kamošmi streetfood Bao Brothers, vďaka ktorému ho zrazu pozná oveľa viac ľudí.
Slovák Martin cestuje do zahraničia pozerať futbal a hokej a ešte mu za to aj platia
Slovák Martin cestuje do zahraničia pozerať futbal a hokej a ešte mu za to aj platia
30. 6. 2020 13:39
Športový novinár Martin Kaigl hovorí vo Všesvet podcaste ako sa dostal na paralympijské hry do Južnej Kórey či na Euro 2016 do Francúzska.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
28. 3. 2024 8:45
Mali sme už niekoľko podgastov o víne so someliérmi, tentoraz vám o tomto magickom nápoji niečo porozpráva človek, ktorý ho vyrába.