Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
F-tapes: Nigo vs. Pharrell Williams
F-tapes: Nigo vs. Pharrell Williams
4. 12. 2020 11:55
Vo svete módy existuje málo podobných dvojíc. O tom, ako sa spoznal Nigo a Pharrell, resp. prečo sa ich spoločné módne značky dostali ku hviezdam je kazeta F-tapes s číslom 32.
Bratislava Whisky Club: Japonská whisky chytila vlnu popularity, ľudia ju vykúpili a teraz sa minuli zásoby
Bratislava Whisky Club: Japonská whisky chytila vlnu popularity, ľudia ju vykúpili a teraz sa minuli zásoby
2. 12. 2020 14:33
Nová časť Podgastu je opäť o alkohole a jej súčasťou sú opäť aj degustácie hosťa s moderátorom, ktorých vtipnosť rastie najmä s postupujúcim časom.
Slovenka Saša stanovala niekoľko nocí v divočine za polárnym kruhom. Na vrchole kopca našla chatu aj saunu
Slovenka Saša stanovala niekoľko nocí v divočine za polárnym kruhom. Na vrchole kopca našla chatu aj saunu
2. 12. 2020 14:09
Saša Irikovská žije vo Švédsku už takmer päť rokov. O turistike za polárnym kruhom a o svojich cestách do severných oblastí Švédska rozprávala vo Všesvet podcaste.
F-tapes: Kto je ozajstný praotec streetwearu?
F-tapes: Kto je ozajstný praotec streetwearu?
27. 11. 2020 12:10
Pouličná móda nevznikla zrodom značky Supreme. Nebyť jednej legendy z Kalifornie, streetwearová scéna by sa vyvíjala oveľa dlhšie. Šajmo a Hlava štartujú štvrtú sezónu F-tapes.
Simona zo Silných rečí: Koložvárska kapusta? To musíš jesť, aby si o tom dokázal nerozprávať
Simona zo Silných rečí: Koložvárska kapusta? To musíš jesť, aby si o tom dokázal nerozprávať
25. 11. 2020 15:39
Najnovší Podgast je opäť plný humoru a zábavy. Aj moderátor Čoje v ňom má pri svojej hosťke, stand-up komičke Simone, občas čo robiť, aby sa nesmial na plné ústa.
„V Kongu sme sa držali 2 odporúčaní proti ebole - nebozkávať mŕtvych a nejesť sušené opice," hovoria Peťo a Martin z Travelistanu
„V Kongu sme sa držali 2 odporúčaní proti ebole - nebozkávať mŕtvych a nejesť sušené opice," hovoria Peťo a Martin z Travelistanu
24. 11. 2020 17:53
Martin Navrátil a Peťo Hliničan z Travelistanu rozprávali o výprave cez Demokratickú republiku Kongo vo Všesvet podcaste.
F-Tapes feat. Slimso: Čo nové chystá Traplife a Conspiracy flat?
F-Tapes feat. Slimso: Čo nové chystá Traplife a Conspiracy flat?
20. 11. 2020 11:56
Tretiu sezónu F-Tapes uzatvára Šajmo a Hlava na dvakrát. Hlavný protagonista hnutia Traplife priniesol na stôl niekoľko faktov, o ktorých si určite nevedel.
Martin Harich skončil na Bermudách so šiestimi štichmi v obočí. Doplatil na britské pravidlá
Martin Harich skončil na Bermudách so šiestimi štichmi v obočí. Doplatil na britské pravidlá
18. 11. 2020 19:02
Spevák a hudobník Martin Harich porozprával o svojom dvojtýždennom prestoji na Bermudách vo Všesvet podcaste.
Peter Slačka z Barozy: “Ešte raz a máš padáka,” povedal mi môj chef v Austrálii a odvtedy mi išla karta
Peter Slačka z Barozy: “Ešte raz a máš padáka,” povedal mi môj chef v Austrálii a odvtedy mi išla karta
18. 11. 2020 15:50
Tradičná slovenská a bratislavská kuchyňa je dnes v Bratislave v kurze, siaha po nej dokonca čoraz viac fine-dining podnikov. Jeden z prvých šéfkuchárov, ktorí ju tu začali variť, je Peter Slačka z Barozy.
Nahí preskakujú býkov, potom šľahajú ženy po chrbte do krvi. Slovák Miloš videl ako sa v etiópskom kmeni stávajú z chlapcov muži
Nahí preskakujú býkov, potom šľahajú ženy po chrbte do krvi. Slovák Miloš videl ako sa v etiópskom kmeni stávajú z chlapcov muži
13. 11. 2020 20:53
O výlete do Etiópie rozprával vo Všesvet podcaste Miloš Macega.
Alex z kaviarne Black: Výberová káva nie je iba o chuti, ale aj o udržateľnom a sociálne spravodlivom pôvode
Alex z kaviarne Black: Výberová káva nie je iba o chuti, ale aj o udržateľnom a sociálne spravodlivom pôvode
11. 11. 2020 16:45
Kto z vás má už plné zuby domácej kávy popri home officoch, prednáškach a hodinách cez Zoom? Chodíte si občas po naozaj poriadnu do pohárika so sebou a tešíte sa, až kaviarne opäť otvoria?
F-tapes: Je Virgil Abloh zlodej?
F-tapes: Je Virgil Abloh zlodej?
5. 11. 2020 17:50
Pred záverom tretej série F-tapes sa Šajmo a Hlava rozhodli preskúmať pôvod názvu a loga štyroch známych streetwearových značiek.
Martin Hanzel z Tour de Svet: Ľudia nemajú radi Ameriku, ja ju milujem aj z gastronomického hľadiska
Martin Hanzel z Tour de Svet: Ľudia nemajú radi Ameriku, ja ju milujem aj z gastronomického hľadiska
4. 11. 2020 18:30
Chýba vám cestovanie za jedlom? Poďte prebrázdiť svet aspoň v najnovšom Podgaste s jedným z najznámejších slovenských cestovateľov.
Plánuješ obmedziť cestovanie aj po pandémii? Tipy na výlety v susednom Valaššku
Plánuješ obmedziť cestovanie aj po pandémii? Tipy na výlety v susednom Valaššku
4. 11. 2020 17:44
Tina Hamárová s Naďou Hubočan spomínajú vo Všesvet podcaste na výlety k západným susedom.
F-tapes: Renesancia nultých rokov
F-tapes: Renesancia nultých rokov
30. 10. 2020 10:26
Móda zo začiatku milénia sa stáva normou a o pánskych zvonáčoch, skate chleboch a znovuzrodených značkách tak diskutuje Šajmo a Hlava v kazete F-tapes číslo 28.
Martin Labanc z Poľnej kuchyne: Či by som chcel Michelinskú hviezdu? Neurazil by som sa, no treba na to mať talent
Martin Labanc z Poľnej kuchyne: Či by som chcel Michelinskú hviezdu? Neurazil by som sa, no treba na to mať talent
28. 10. 2020 15:49
Je najnovší Podgast o jednom z najdlhšie pôsobiacich a najúspešnejších slovenských food truckov? Alebo o michelinskom sprievodcovi? Obe odpovede sú správne.
Barbara z Kounu: V Taliansku ma učili robiť aj rajčinovú či mortadellovú zmrzlinu
Barbara z Kounu: V Taliansku ma učili robiť aj rajčinovú či mortadellovú zmrzlinu
21. 10. 2020 11:37
Leto je už len spomienka, no bola by škoda, ak by sa z našich životov vytratila zmrzlina. Najnovší Podgast je o nej. Čojeho hosťkou je Barbara, autorka a majiteľka legendárnej bratislavskej zmrzlinárne Koun.
F-tapes: Je Chrome Hearts novým Supreme?
F-tapes: Je Chrome Hearts novým Supreme?
16. 10. 2020 10:34
Džínsov a šperkov od populárnej značky má v poslednom čase Šajmo a Hlava plný Instagram a preto sa jej tajomstvám rozhodli venovať ešte raz, v kazete F-tapes 27.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
Ervín z Banchanu: Predtým než som si otvoril kórejské bistro v Bratislave, predával som v Kórei trdelníky
15. 2. 2024 14:05
Nebolo by to skvelé, pochopiť kuchyňu nejakej exotickej krajiny za jedinú hodinu počúvania podcastu? Túto šancu máte teraz.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
DejvTheChef: V Kambodži som zažil jedno z najlepších jedál života, vykľuli sa z toho rybie vnútornosti
12. 7. 2023 19:02
Do novej epizódy Podgastu zavítal David Géczy, self-made instagramový kuchár a foodblogger, ktorý sa okrem vareniu venuje aj objavovaniu a popularizovaniu slovenských farmárov a pestovateľov.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
Grilmajster Dalibor Porubský: Do Dominikánskej republiky som priniesol poctivú slovenskú klobásu
8. 9. 2021 12:04
Hosťom najnovšieho Podgastu je Dalibor Porubský, ktorého vášňou a hlavným kulinárskym odborom je grilovanie.
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
Mišo z pizzerie Oggi: V lístku ich nemáme, no na požiadanie urobíme aj cesnakové okraje
9. 11. 2023 15:00
Dá sa to, že vybudujete legendu medzi bratislavskými burgrárňami a potom to celé zopakujete aj na scéne pizzerií?
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
Ludwig Bagin: Pizza s ananásom bola u mňa kedysi začiatkom konca vzťahu
15. 12. 2022 8:49
Ludwig Bagin je herec a moderátor a pre všetkých, ktorí vedia, aj maskot Starého Mesta. V ňom má obehané všetky najlepšie podniky a kaviarne, často medzi prvými. Okrem toho je domáci kuchár s podrobnými znalosťami a so zaujímavými názormi na gastronómiu.
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
Airstream Guys: Foodtruckom s hamburgermi si zarobíme viac než v predošlých robotách
13. 10. 2022 18:30
Dostali sme sa do štádia, keď najlepšie podniky a najlepšie jedlá na Slovensku nemusia variť nevyhnutne v Bratislave. Ktokoľvek by sa chcel na túto tému hádať o najlepšom burgeri, ako príklad by zrejme použil Airstream Guys.
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej
28. 3. 2024 8:45
Mali sme už niekoľko podgastov o víne so someliérmi, tentoraz vám o tomto magickom nápoji niečo porozpráva človek, ktorý ho vyrába.