Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
Dobrú reštauráciu na Sardínii nájdete podľa svätých obrázkov, gumených obrusov a futbalu v telke, hovorí novinárka Eva Kubániová
Dobrú reštauráciu na Sardínii nájdete podľa svätých obrázkov, gumených obrusov a futbalu v telke, hovorí novinárka Eva Kubániová
12. 1. 2021 14:32
S Evou Kubániovou sme sa vo Všesvet podcaste rozprávali o druhom najväčšom talianskom ostrove Sardínia.
V Namíbii môžete ísť safari úplne sami bez sprievodcov. Ako sa dá do tejto africkej krajiny dostať?
V Namíbii môžete ísť safari úplne sami bez sprievodcov. Ako sa dá do tejto africkej krajiny dostať?
6. 1. 2021 17:20
O návšteve Namíbie počas koronavírusovej pandémie rozprával vo Všesvet podcaste Tomáš Hubočan
Lukáš Hejlík: Keď chcem cudzinca zoznámiť s českým jedlom, vezmem ho na kulajdu
Lukáš Hejlík: Keď chcem cudzinca zoznámiť s českým jedlom, vezmem ho na kulajdu
30. 12. 2020 14:06
Na záver roku 2020 tu máme skutočnú podcastovú špecialitu. Rozhovor najpočúvanejšieho slovenského foodpodcastera Čojeho s najpočúvanejším českým foodpodcasterom Lukášom Hejlíkom.
Vianoce s Demotiváciom: Na štedrú večeru sa u nás vždy jedávali najlacnejšie rybie prsty
Vianoce s Demotiváciom: Na štedrú večeru sa u nás vždy jedávali najlacnejšie rybie prsty
24. 12. 2020 13:38
Tiež je vám blbé sláviť pokojné a šťastné Vianoce, ako keby okolo nás stále nezúril príšerný rok 2020? Mysleli sme si to. Preto vám na Štedrý deň prinášame slovenského kráľa sarkazmu.
F-Tapes feat. Konex: Solo Dolo Vianoce s Covidom
F-Tapes feat. Konex: Solo Dolo Vianoce s Covidom
24. 12. 2020 12:16
Šajmo a Hlava pre teba majú darček v podobe špeciálu (ne)vhodného ku každému štedrovečernému stolu.
Slovensko-americký pár prešiel na bicykli naprieč USA: „Keď ti dávajú, ber, keď ťa bijú, utekaj.”
Slovensko-americký pár prešiel na bicykli naprieč USA: „Keď ti dávajú, ber, keď ťa bijú, utekaj.”
23. 12. 2020 11:04
O 5000km nabicyklovaných naprieč USA rozprávajú vo Všesvet podcaste Eliška a Tim Fetzkovci.
F-tapes: Prečo sa Jay-Z hanbí za svoju značku Rocawear?
F-tapes: Prečo sa Jay-Z hanbí za svoju značku Rocawear?
18. 12. 2020 17:35
Z ikony hip-hopovej módy sa behom pár rokov stal módny odpad a za svoj legendárny brand sa dnes hanbí dokonca aj jeho zakladateľ. Kazeta F-tapes 34 je tu!
Daniel musel pre zranenia skončiť s profesionálnym futbalom. Namiesto toho prešiel na bicykli 20-tisíc kilometrov
Daniel musel pre zranenia skončiť s profesionálnym futbalom. Namiesto toho prešiel na bicykli 20-tisíc kilometrov
17. 12. 2020 16:57
Vo Všesvet podcaste hovoril o svojej cykloceste Daniel Bednárik.
Vojtech Vegh: Zero Waste varenie? Vňať mrkvy chutí výraznejšie než mrkva samotná
Vojtech Vegh: Zero Waste varenie? Vňať mrkvy chutí výraznejšie než mrkva samotná
17. 12. 2020 10:35
Vianoce sú v našich končinách sviatkami hojnosti a prejedania sa. To našej planéte nerobí dobre. Našťastie sú spôsoby, ako si dopriať viac a pritom nespotrebovať viac.
F-tapes: Miliardový resell
F-tapes: Miliardový resell
11. 12. 2020 19:11
Čo sú zisky z predaja tenisiek v porovnaní s obchodmi medzi konglomerátmi z posledných mesiacov? To sa dozvieš v F-tapes kazete číslo 33.
Je Amsterdam stále lákadlom pre dostupné ľahké drogy a prostitúciu?  Barbora nám prezradila, ako sa žije v hlavnom meste Holandska
Je Amsterdam stále lákadlom pre dostupné ľahké drogy a prostitúciu? Barbora nám prezradila, ako sa žije v hlavnom meste Holandska
9. 12. 2020 16:49
O Amsterdame sme sa rozprávali s Barborou a Rišom vo Všesvet podcaste.
Barbora z Le Miam: U nás doma pred Vianocami pečú iba babičky, slovenské koláče až tak neobľubujem
Barbora z Le Miam: U nás doma pred Vianocami pečú iba babičky, slovenské koláče až tak neobľubujem
9. 12. 2020 15:10
Kto by si nedal pred Vianocami Podgast, v ktorom o svojich skúsenostiach s pečením a cukrárstvom porozprávala majiteľka jednej z najlepších bratislavských patisserii?
F-tapes: Nigo vs. Pharrell Williams
F-tapes: Nigo vs. Pharrell Williams
4. 12. 2020 11:55
Vo svete módy existuje málo podobných dvojíc. O tom, ako sa spoznal Nigo a Pharrell, resp. prečo sa ich spoločné módne značky dostali ku hviezdam je kazeta F-tapes s číslom 32.
Bratislava Whisky Club: Japonská whisky chytila vlnu popularity, ľudia ju vykúpili a teraz sa minuli zásoby
Bratislava Whisky Club: Japonská whisky chytila vlnu popularity, ľudia ju vykúpili a teraz sa minuli zásoby
2. 12. 2020 14:33
Nová časť Podgastu je opäť o alkohole a jej súčasťou sú opäť aj degustácie hosťa s moderátorom, ktorých vtipnosť rastie najmä s postupujúcim časom.
Slovenka Saša stanovala niekoľko nocí v divočine za polárnym kruhom. Na vrchole kopca našla chatu aj saunu
Slovenka Saša stanovala niekoľko nocí v divočine za polárnym kruhom. Na vrchole kopca našla chatu aj saunu
2. 12. 2020 14:09
Saša Irikovská žije vo Švédsku už takmer päť rokov. O turistike za polárnym kruhom a o svojich cestách do severných oblastí Švédska rozprávala vo Všesvet podcaste.
F-tapes: Kto je ozajstný praotec streetwearu?
F-tapes: Kto je ozajstný praotec streetwearu?
27. 11. 2020 12:10
Pouličná móda nevznikla zrodom značky Supreme. Nebyť jednej legendy z Kalifornie, streetwearová scéna by sa vyvíjala oveľa dlhšie. Šajmo a Hlava štartujú štvrtú sezónu F-tapes.
Simona zo Silných rečí: Koložvárska kapusta? To musíš jesť, aby si o tom dokázal nerozprávať
Simona zo Silných rečí: Koložvárska kapusta? To musíš jesť, aby si o tom dokázal nerozprávať
25. 11. 2020 15:39
Najnovší Podgast je opäť plný humoru a zábavy. Aj moderátor Čoje v ňom má pri svojej hosťke, stand-up komičke Simone, občas čo robiť, aby sa nesmial na plné ústa.
„V Kongu sme sa držali 2 odporúčaní proti ebole - nebozkávať mŕtvych a nejesť sušené opice," hovoria Peťo a Martin z Travelistanu
„V Kongu sme sa držali 2 odporúčaní proti ebole - nebozkávať mŕtvych a nejesť sušené opice," hovoria Peťo a Martin z Travelistanu
24. 11. 2020 17:53
Martin Navrátil a Peťo Hliničan z Travelistanu rozprávali o výprave cez Demokratickú republiku Kongo vo Všesvet podcaste.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
24. 10. 2024 16:00
Okrem toho, že má Bratislava čoraz viac pekární, vznikajú v nej aj pekárenské bistrá. Jedným z prvých bol Oli’s na Záhradníckej.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
6. 6. 2024 18:00
Aj stravovacie zvyky o nás môžu veľa prezradiť. Niečo o tom vie aj jedna z najznámejších slovenských podcasteriek.
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
7. 10. 2024 13:00
Nielen finediningami a hipsterskými bistrami je gastro živé. Jeho chrbtovú kosť tvoria ľudové táckarne a obedárne a práve o jednej takej je aj nový Podgast.
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
19. 7. 2024 13:45
Novým Podgastom to Čoje tentoraz poriadne okorenil. Za mikrofón si pozval najväčšieho experta na korenie na Slovensku.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
11. 12. 2024 9:15
V Podgaste pokračujeme v návratoch za výnimočnými šéfkuchármi, ktorých Čoje vyspovedal pred takmer 5 rokmi v prvej sezóne podcastu.
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
20. 9. 2024 16:00
Vonku je nový Podgast a Čoje v ňom tentokrát oprášil hosťku z úplne prvej sezóny, DJ-ku Fraluu. Čo má za 5 rokov nové a čo si myslí o ženách v kuchyni?
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.