Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
FRESHNEWS: Na Najvyšší súd sa hlásil aj profesor Snape. Traja raperi zas riešia záhadu zmiznúteho albumu
refresher+
FRESHNEWS: Na Najvyšší súd sa hlásil aj profesor Snape. Traja raperi zas riešia záhadu zmiznúteho albumu
15. 5. 2020 21:26
Vo Freshnews si môžeš prečítať aj vypočuť prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa stalo na Slovensku aj vo svete za posledný týždeň. Tento bol doslova „rozprávkový“.
F-tapes: Chceš si založiť módnu značku? Na Gildan zabudni
F-tapes: Chceš si založiť módnu značku? Na Gildan zabudni
14. 5. 2020 17:36
Nezávislých módnych značiek sú na našom území desiatky, no podľa Šajma a Hlavu si mnohé z nich ani nezaslúžia tvoju pozornosť. Počúvaj šiestu kazetu F-tapes.
Emma Drobná: Najviac ma vedia vytočiť nezodpovední ľudia, raz som na   pľaci kričala
Sponzorovaný obsah
Emma Drobná: Najviac ma vedia vytočiť nezodpovední ľudia, raz som na pľaci kričala
14. 5. 2020 13:42
Emma porozprávala o novom albume, bulvárnych redaktoroch a svojom pohľade na módu.
Otvoria sa hranice okolitých štátov už čoskoro? Pripravte sa na výlet do Krakova
Otvoria sa hranice okolitých štátov už čoskoro? Pripravte sa na výlet do Krakova
13. 5. 2020 15:45
O druhom najväčšom meste Poľska Krakove rozprávala vo Všesvet podcaste Dominika Pišťanská.
Mad Drop: Naša kaviareň nie je vhodná pre deti, keby sme boli pre každého, robíme niečo zle
Mad Drop: Naša kaviareň nie je vhodná pre deti, keby sme boli pre každého, robíme niečo zle
13. 5. 2020 11:31
Tento týždeň je Podgast opäť špeciálny a po niekoľkých „jedlových” epizódach sa vracia do sveta nápojov. Dokonca do sveta jedného z najdôležitejších nápojov, okolo ktorého sa točí celý svet. Hosťom je Martina z kultovej bratislavskej kaviarne Mad Drop.
FRESHNEWS: Začal sa boj o tróny v Smere a Za ľudí. Maďarsko už nie je demokracia
refresher+
FRESHNEWS: Začal sa boj o tróny v Smere a Za ľudí. Maďarsko už nie je demokracia
8. 5. 2020 20:00
Prehľad najdôležitejších správ z uplynulých dní a tiež tipy a odporúčania na to najlepšie, čo za poslednú dobu u nás na Refresheri vzniklo.
KORONA UPDATE: Zo zvieracích trhov vo Wu-chane až do našich obývačiek. Ako sa vyvíjala pandémia koronavírusu posledné 2 mesiace?
KORONA UPDATE: Zo zvieracích trhov vo Wu-chane až do našich obývačiek. Ako sa vyvíjala pandémia koronavírusu posledné 2 mesiace?
7. 5. 2020 20:54
Odkiaľ prišiel koronavírus, ako sa dostal do Európy a prečo musíme stále nosiť rúška? Pripravili sme pre teba veľký prehľad koronavírusovej pandémie od jej čínskych počiatkov až po dnešné vysedávanie na terasách.
F-tapes: Všade samé Yeezy a Off-White. Tenisky pod 100 € už nikoho nezaujímajú
F-tapes: Všade samé Yeezy a Off-White. Tenisky pod 100 € už nikoho nezaujímajú
7. 5. 2020 16:33
V uvoľnenej atmosfére piatej kazety F-tapes sa Šajmo a Hlava pustili do ľudí, ktorých trápi len hype.
KORONA UPDATE: Dnes sme zažili prvé veľké uvoľňovanie opatrení. Prestížny svetový denník ocenil Slovensko aj Zlaticu Puškárovú
KORONA UPDATE: Dnes sme zažili prvé veľké uvoľňovanie opatrení. Prestížny svetový denník ocenil Slovensko aj Zlaticu Puškárovú
6. 5. 2020 19:06
Mimoriadny podcast, v ktorom sa každý pracovný deň dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
Počas karantény viac spíme a častejšie pijeme alkohol. Výživový poradca a tréner radí, ako si nastaviť režim
Počas karantény viac spíme a častejšie pijeme alkohol. Výživový poradca a tréner radí, ako si nastaviť režim
6. 5. 2020 17:32
Je karanténa a ty piješ alkohol aj počas pracovnej doby, lebo ťa šéf nevidí? Daj si na to pozor.
Mať dve michelinské hviezdy je ťažšie ako jednu alebo tri, samovraždy nie sú výnimka, hovorí jeden z najlepších šéfkuchárov
Mať dve michelinské hviezdy je ťažšie ako jednu alebo tri, samovraždy nie sú výnimka, hovorí jeden z najlepších šéfkuchárov
6. 5. 2020 11:06
Lukáš Hesko patrí medzi najlepších slovenských šéfkuchárov. Pred svojim pôsobením v trnavskej reštaurácii Akademia žil v Štokholme. Tam varil v dvojhviezdičkovej reštaurácii Gastrologik, ktorá bola v tom čase 21. najlepšia reštaurácia na svete.
KORONA UPDATE: Na Slovensku je už viac vyliečených ako aktívne nakazených. Vo Francúzsku bol koronavírus už v decembri
KORONA UPDATE: Na Slovensku je už viac vyliečených ako aktívne nakazených. Vo Francúzsku bol koronavírus už v decembri
5. 5. 2020 20:53
Mimoriadny podcast, v ktorom sa každý pracovný deň dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
Vieš, kedy treba ísť na soľnú pláň Uyuni, aby si sa mohol fotiť so zrkadlovým odrazom? Je to len pár mesiacov v roku
Vieš, kedy treba ísť na soľnú pláň Uyuni, aby si sa mohol fotiť so zrkadlovým odrazom? Je to len pár mesiacov v roku
5. 5. 2020 16:57
O ceste po Bolívii rozprávala vo Všesvet podcaste Saša Irikovská.
Pavol Neruda: Oktagon MMA prišlo o stovky tisíc eur, spúšťame nový formát turnajov
Pavol Neruda: Oktagon MMA prišlo o stovky tisíc eur, spúšťame nový formát turnajov
5. 5. 2020 13:47
V najnovšom rozhovore Becca vyspovedala organizátora Oktagonu Pavla Nerudu a MMA zápasníka Ronalda Paradeisera.
KORONA UPDATE: Slovensko otvára kaderníctva, terasy aj krátkodobé ubytovanie. Trump verí, že vakcína bude do konca roka
KORONA UPDATE: Slovensko otvára kaderníctva, terasy aj krátkodobé ubytovanie. Trump verí, že vakcína bude do konca roka
4. 5. 2020 19:15
Mimoriadny podcast, v ktorom sa každý pracovný deň dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
FRESHNEWS: Nekapitán Danko, nesmrteľný Kim a záhada UFO
refresher+
Odporúčané
FRESHNEWS: Nekapitán Danko, nesmrteľný Kim a záhada UFO
1. 5. 2020 19:02
Prehľad najdôležitejších správ z uplynulých dní a tiež tipy a odporúčania na to najlepšie, čo za poslednú dobu u nás na Refresheri vzniklo.
KORONA UPDATE: Igor Matovič pripúšťa otvorenie všetkých obchodov už v pondelok. Festival Sziget tento rok nebude
KORONA UPDATE: Igor Matovič pripúšťa otvorenie všetkých obchodov už v pondelok. Festival Sziget tento rok nebude
30. 4. 2020 19:31
Mimoriadny podcast, v ktorom sa každý pracovný deň dozvieš všetko dôležité, čo sa stalo doma aj v zahraničí v súvislosti s pandémiou koronavírusu.
F-tapes: Baggy jeans vs. skinny jeans. Aké sú aktuálne trendy v rámci nohavíc?
F-tapes: Baggy jeans vs. skinny jeans. Aké sú aktuálne trendy v rámci nohavíc?
30. 4. 2020 17:46
Na štvrtej kazete F-tapes sa dozvieš všetko, čo by si mal vedieť o aktuálnych trendoch v kategórii jeansov a šajmo ti zároveň prezradí, aké je zlaté pravidlo ulice.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
24. 10. 2024 16:00
Okrem toho, že má Bratislava čoraz viac pekární, vznikajú v nej aj pekárenské bistrá. Jedným z prvých bol Oli’s na Záhradníckej.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
6. 6. 2024 18:00
Aj stravovacie zvyky o nás môžu veľa prezradiť. Niečo o tom vie aj jedna z najznámejších slovenských podcasteriek.
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
7. 10. 2024 13:00
Nielen finediningami a hipsterskými bistrami je gastro živé. Jeho chrbtovú kosť tvoria ľudové táckarne a obedárne a práve o jednej takej je aj nový Podgast.
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
19. 7. 2024 13:45
Novým Podgastom to Čoje tentoraz poriadne okorenil. Za mikrofón si pozval najväčšieho experta na korenie na Slovensku.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
11. 12. 2024 9:15
V Podgaste pokračujeme v návratoch za výnimočnými šéfkuchármi, ktorých Čoje vyspovedal pred takmer 5 rokmi v prvej sezóne podcastu.
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
20. 9. 2024 16:00
Vonku je nový Podgast a Čoje v ňom tentokrát oprášil hosťku z úplne prvej sezóny, DJ-ku Fraluu. Čo má za 5 rokov nové a čo si myslí o ženách v kuchyni?
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.