Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2020, 21:26
Čas čítania 8:21
Matej Ohrablo Tina Hamarova

FRESHNEWS: Na Najvyšší súd sa hlásil aj profesor Snape. Traja raperi zas riešia záhadu zmiznúteho albumu

PODCASTY FRESHNEWS
Uložiť Uložené

Vo Freshnews si môžeš prečítať aj vypočuť prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa stalo na Slovensku aj vo svete za posledný týždeň. Tento bol doslova „rozprávkový“.

 Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu

Sleduj Freshnews podcast na Refresheri

Hoci počasie sa nám ku koncu týždňa trochu zopsulo, Slovensku svitá na lepšie časy. Posledný týždeň nám denne nepribudlo viac ako 10 nakazených, niektoré dni boli dokonca úplne Covid-free. Cez 20 okresov dokonca už neeviduje žiadnych nakazených.

Premiér Igor Matovič preto prisľúbil, že budúci týždeň pravdepodobne povolí aj poslednú fázu protikoronavírusových opatrení a najhoršia kríza Slovenska bude snáď trvalo zažehnaná. 

Nie asi tak, že by sme sa vrátili do rytmu našich predkoronavírusových životov úplne, ale je možné, že sa budeme môcť už definitívne viac stretávať, v nemocniciach nebudú ženy rodiť bez otcov a príbuzní budú môcť navštíviť chorých v nemocniciach. Od júna sa možno opäť otvoria školy a vrabce po vládnych strechách čvirikajú aj o obmedzených povinnostiach nosiť rúško. 

Odporúčané
Matovič: V pondelok rozhodneme o otvorení škôl, rozprávame sa aj o zložení rúšok Matovič: V pondelok rozhodneme o otvorení škôl, rozprávame sa aj o zložení rúšok 12. mája 2020, 16:30


Táto časť FreshNews už bude mať ozaj všetko - ľudí, príbehy, emócie aj informácie o vývoji pandémie za posledný týždeň. Okrem toho ako vždy všetky highlighty na politickej, spoločenskej či kultúrnej scéne a odporúčania na super články a rozhovory, ktoré pripravujú moji kolegovia.

Korona Update po novom

Keď už sme teda v koronavírusovom švungu, dajme si pár aktuálnych správ k pandémii. O tom, že sa decká vrátia 1. júna do škôl ešte nie je definitívne rozhodnuté, ale je to rozhodne na dobrej ceste.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 84590 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Podcast Freshnews a aj ostatné naše podcasty môžeš počúvať zadarmo. Ak chceš ale podporiť ich tvorbu, môžeš si predplatiť Refresher+ a okrem iného získaš aj prístup k textovej forme Freshnews podcastu, aby ti žiadne správy neunikli.
Domov
Zdieľať
Diskusia