Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Domov

Podcasty

Podcasty Refresheru ti rozšíria výber toho, čo môžeš zadarmo počúvať a pritom sa inšpirovať, zabaviť a dozvedieť sa niečo nové. Odoberaj v aplikáciach Spotify, Apple podcasty a Google podcasty.

Rozhovory Freshnews Podgast Všesvet Ftapes
Články kategórie
Najnovšie
Najčítanejšie
F-tapes feat. Otis: Reselling, počiatky streetwearu a áčkový rap lifestyle na Slovensku
F-tapes feat. Otis: Reselling, počiatky streetwearu a áčkový rap lifestyle na Slovensku
11. 6. 2020 20:21
Na jubilejnej desiatej kazete F-Tapes vyspovedali Šajmo a Hlava legendu slovenského streetwearu a rapu, Otisa z H16.
Ali Boru: Na festivale Grape mi ľudia zotreli ponuku jedla z tabule a prepísali na „najlepšie jedlo”
Ali Boru: Na festivale Grape mi ľudia zotreli ponuku jedla z tabule a prepísali na „najlepšie jedlo”
10. 6. 2020 15:50
Dnes už je v Bratislave bežná blízkovýchodná aj ázijská kuchyňa, ochutnať môžeme Mexiko aj Indiu. Jedna kuchyňa nám tu ale zatiaľ úplne chýba. O chutiach Afriky v najnovšom Podgaste rozpráva Ali Boru z Kene.
Mladý pár Slovákov cestuje po svete so skateboardom, od Španielov sa vraj máme čo učiť
Mladý pár Slovákov cestuje po svete so skateboardom, od Španielov sa vraj máme čo učiť
10. 6. 2020 10:26
O ostrove Tenerife vo Všesvet podcaste rozprávali Benjamín Čech a Terka Zelmanová.
FRESHNEWS: Svet zahltila po koronavíruse ďalšia pliaga - rasizmus
FRESHNEWS: Svet zahltila po koronavíruse ďalšia pliaga - rasizmus
5. 6. 2020 19:36
Vo Freshnews si môžeš prečítať aj vypočuť prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa stalo na Slovensku aj vo svete za posledný týždeň.
Fallgrapp: Skladbou Keď padal sneh sme sa dostali k mladšej cieľovke
Fallgrapp: Skladbou Keď padal sneh sme sa dostali k mladšej cieľovke
5. 6. 2020 13:07
V najnovšom rozhovore sa Denisa rozprávala s hudobným producentom Jurešom Líškom a speváčkou Norou Ibsenovou. Obaja sú členmi hudobného zoskupenia Fallgrapp, ktorému nedávno vyšiel nový album Ostrov.
F-tapes: Nap*** Swag je späť!
F-tapes: Nap*** Swag je späť!
4. 6. 2020 18:19
Šajmo a Hlava sa rozhodli zaspomínať na časy Nap*** Swagu a zároveň prebrať to, čo znamená v dnešnej dobe slovíčko trend. Deviata kazeta F-tapes je tu!
Brunch Bratislava a Kolachella: Podávali sme neobmedzené prosecco, ale všetci sa opili a nikto nejedol
Brunch Bratislava a Kolachella: Podávali sme neobmedzené prosecco, ale všetci sa opili a nikto nejedol
3. 6. 2020 15:06
Najnovší Podgast sú dve muchy jednou ranou: o fenoméne brunchov sme sa porozprávali s dvojicou šikovných báb Brunch Bratislava. Jedna z nich je známa koláčerka Kolachella, takže sme stihli prebrať aj koláče a zákusky.
Chceš odísť žiť do Kanady? Nemusíš na to čakať roky
Chceš odísť žiť do Kanady? Nemusíš na to čakať roky
2. 6. 2020 18:39
O živote v kanadskom Calgary, o imigračnom procese, dinosauroch, country festivaloch a problémoch, ktorým čelí pôvodné obyvateľsvo hovoria vo Všesvet podcaste Tomáš a Naďa Hubočanovci.
FRESHNEWS: Vieme ako chytili podpalača z Bratislavy aj ako prebehlo skúšanie maturantov, ktorí sa rozhodli sadnúť pred komisiu
FRESHNEWS: Vieme ako chytili podpalača z Bratislavy aj ako prebehlo skúšanie maturantov, ktorí sa rozhodli sadnúť pred komisiu
29. 5. 2020 18:05
Vo Freshnews si môžeš prečítať aj vypočuť prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa stalo na Slovensku aj vo svete za posledný týždeň.
AstralKid22: Rapovať som chcel skôr, ako som začal produkovať
AstralKid22: Rapovať som chcel skôr, ako som začal produkovať
29. 5. 2020 12:30
V najnovšom rozhovore Šajmo privítal v obývačke rapera AstralKid22.
F-tapes: Ako sa z modelu Nike Dunk stali najhorúcejšie tenisky súčasnosti?
F-tapes: Ako sa z modelu Nike Dunk stali najhorúcejšie tenisky súčasnosti?
29. 5. 2020 9:42
Pred piatimi rokmi po nich neštekol ani pes a dnes by chcel tenisky Nike Dunk nosiť každý a ty rozhodne chceš počuť ôsmu kazetu F-tapes.
Tibor Patay z Cestou necestou: Spali sme u pašeráka kokaínu, v noci som mu nechtiac rozbil stolík po mame
Tibor Patay z Cestou necestou: Spali sme u pašeráka kokaínu, v noci som mu nechtiac rozbil stolík po mame
27. 5. 2020 14:35
Čím viac trčíme doma, tým viac to Čojeho pri výbere svojich hostí v Podgaste ťahá do sveta. Hosťom najnovšej časti je Tibor Patay, filmár a tvorca televíznej šou Cestou necestou o jedlách v rôznych kútoch sveta.
Slovenka Janka ušla pred koronavírusom na opustenú pláž ostrova Boa Vista. 40 dní žila skoro ako Robinson Crusoe
Slovenka Janka ušla pred koronavírusom na opustenú pláž ostrova Boa Vista. 40 dní žila skoro ako Robinson Crusoe
26. 5. 2020 16:27
O živote v ostrovnom štáte Kapverdy rozprávala vo Všesvet podcaste Janka Rusnáková.
FRESHNEWS: Svet je tento týždeň krajší. Podľa Boy Wondera bez náckov, podľa Igora Matoviča bez rúšok
FRESHNEWS: Svet je tento týždeň krajší. Podľa Boy Wondera bez náckov, podľa Igora Matoviča bez rúšok
22. 5. 2020 20:09
Vo Freshnews si môžeš prečítať aj vypočuť prehľad toho najdôležitejšieho, čo sa stalo na Slovensku aj vo svete za posledný týždeň.
F-tapes: Za peniaze si slávu nekúpiš a nepomôže ti ani influencer
F-tapes: Za peniaze si slávu nekúpiš a nepomôže ti ani influencer
21. 5. 2020 19:18
Nad marketingom sa trápia mnohé začínajúce módne značky. Šajmo a Hlava sa rozhodli v siedmej kazete F-tapes rozobrať, či je v ich prípade vôbec nutné do reklamy investovať.
Naked Bananas: Čím sme na videách škaredší a hnusnejší, tým lepšie
Naked Bananas: Čím sme na videách škaredší a hnusnejší, tým lepšie
20. 5. 2020 15:59
S populárnymi youtubermi sa Šajmo porozprával o ich tvorbe, ale aj súkromnom živote a názoroch.
Komik Jakub Lužina: V londýnskej reštaurácii som omylom vyhodil ryby za tisíc libier
Komik Jakub Lužina: V londýnskej reštaurácii som omylom vyhodil ryby za tisíc libier
20. 5. 2020 11:30
Ste pripravení na Podgast nabitý humorom? Tento týždeň je hosťom stand-up komik Jakub Lužina a ako vždy, ani tentoraz podcast s ním nie je nič iné než kanonáda vtipov.
Kedy je v Indii povolené piť marihuanové lassi?
Kedy je v Indii povolené piť marihuanové lassi?
19. 5. 2020 18:47
O jógovom pobyte so šteniatkami všade naokolo v indickom štáte Goa vo Všesvet podcaste rozprávala Andrea Štíbrová.
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
Láska v hrncoch: Finedining ma neposadil na zadok, počas života v Kodani som mala radšej „menšie“ miesta
19. 10. 2023 12:00
Aj medzi variacimi a pečúcimi foodblogermi existuje kategória OG. Láska v hrncoch tvoriaca zaujímavé recepty od roku 2012 spadá do tejto kategórie.
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
Michal Kordoš: Dať dokopy ôsmich šéfkuchárov kvôli jednému menu zvládam, no polievka väčšinou zostane na mne
21. 12. 2023 14:30
Posledný Podgast tohto roka je tu, opäť ide o vianočný špeciál nahrávaný naživo pred divákmi Vianočnej tržnice, špeciálnej akcie Urban Marketu v Starej tržnici.
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
Oliver Vozárik: Máme drahý chlieb, no vyrába sa dva dni a vydrží dlhšie
24. 10. 2024 16:00
Okrem toho, že má Bratislava čoraz viac pekární, vznikajú v nej aj pekárenské bistrá. Jedným z prvých bol Oli’s na Záhradníckej.
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov
25. 4. 2024 13:30
Chef Tomek varí v podniku Mäso od Romana a znalci bratislavskej gastronómie jeho legendárne tanierové jedlá poznajú a milujú.
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
Palo z Baryku: Chýbal nám podnik pre nás kúsok od domu, tak sme si ho vytvorili
5. 10. 2023 9:00
Existuje gastrožáner, v ktorom sa Bratislava vyrovnáva úrovňou európskym metropolám a niektoré oveľa väčšie dokonca prekonáva. Tým žánrom sú kaviarne.
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
Vlado zo Sorenu: Našich zákazníkov vídam bežne sedieť aj vo Vespe, nech si každý pije, čo chce
24. 11. 2023 9:00
Čoje sľúbil poriadnu kaviarenskú a kávovú epizódu Podgastu a svoj sľub dodržal. Jeho hosťom je hlavný mozog jednej z najlepších a najobľúbenejších kaviarní v Bratislave.
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
Petush Nasklee: Hlavne muži sú často sýti, no aj tak dotlačia nasilu zvyšok taniera
6. 6. 2024 18:00
Aj stravovacie zvyky o nás môžu veľa prezradiť. Niečo o tom vie aj jedna z najznámejších slovenských podcasteriek.
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
Martin zo Šestka Canteen: Niekedy mám pocit, že v táckarňach varíme pre vymierajúcu generáciu
7. 10. 2024 13:00
Nielen finediningami a hipsterskými bistrami je gastro živé. Jeho chrbtovú kosť tvoria ľudové táckarne a obedárne a práve o jednej takej je aj nový Podgast.
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
Robert „Yogy“ Žáček: Chuťovo je obrovský rozdiel, či dobré korenie pridáš počas varenia alebo až na záver
19. 7. 2024 13:45
Novým Podgastom to Čoje tentoraz poriadne okorenil. Za mikrofón si pozval najväčšieho experta na korenie na Slovensku.
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi
14. 3. 2024 15:30
Chceli by ste ochutnať jedlo od mladého Slováka, ktorý varil v Kodani v jednej z najlepších reštaurácií na svete? Vypočujte si nový Podgast a zistíte, kde na to bude najbližšia možnosť.
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
Zuzana Sabolová: V Austrálii som robila v turistickej pasci, aj tak všetci chodili jesť vedľa k Talianom
24. 6. 2020 11:02
Zuzana Sabolová je známa porotkyňa z televíznej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, no okrem toho je dlhé roky spätá s bratislavskou gastronomickou scénou a hneď niekoľkými výraznými podnikmi na nej.
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
Jakub Bíro z reštaurácie Chez Balzac: Za komunistov nebolo slovenské jedlo lepšie, len sa menej hovorilo o tom, čo obsahuje
11. 8. 2021 16:21
Hosťom Podgastu je tentoraz Jakub Bíro, šéfkuchár francúzskej reštaurácie Chez Balzac na Hlbokej ulici v Bratislave.
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
Spotify už o pár dní zverejní očakávaný Wrapped 2023. Zistíš, aký typ poslucháča si a koho si počúval najčastejšie
28. 11. 2023 9:22
Kedy sa dočkáme obľúbených štatistík, na ktoré každý rok tak netrpezlivo čakáme?
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať
11. 12. 2024 9:15
V Podgaste pokračujeme v návratoch za výnimočnými šéfkuchármi, ktorých Čoje vyspovedal pred takmer 5 rokmi v prvej sezóne podcastu.
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
Kamila Magálová: V Tajomstve mojej kuchyne som raz prevarila lazane, kvôli poslednej scéne sme ich museli objednať z reštaurácie
2. 1. 2023 16:00
Tento Podgast je naozaj špeciálny. Prvýkrát sa nahrával naživo s divákmi a aj jeho hostka je formát, ako sa na takúto sviatočnú epizódu patrí.
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
Vala Fralaa Frázová: Po troch mesiacoch v Brazílii som sa na Slovensku tešila na kávu
20. 9. 2024 16:00
Vonku je nový Podgast a Čoje v ňom tentokrát oprášil hosťku z úplne prvej sezóny, DJ-ku Fraluu. Čo má za 5 rokov nové a čo si myslí o ženách v kuchyni?
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
Martin Kolník: Rezeň s ryžou je nič, ja milujem smažák s tarhoňou
20. 6. 2024 15:30
Slovenská kuchyňa nemusí byť iba o tom, ktoré jedlá do nej patria, ale aj s akými prílohami ich jedávame! Len si vypočuj nový Podgast!
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
Čiližrút: Dostaneš posledný dezert a neexistuješ. To je jedna z chýb slovenského finediningu
10. 4. 2024 18:00
Chcel/-a by si ochutnať degustačné menu v Nome, Alchemistovi a ďalších podnikoch, ktoré patria medzi najlepšie reštaurácie sveta? Ak sa ti tento sen tak skoro aj nesplní, poď si o tom vypočuť aspoň Podgast.