Dnes už je v Bratislave bežná blízkovýchodná aj ázijská kuchyňa, ochutnať môžeme Mexiko aj Indiu. Jedna kuchyňa nám tu ale zatiaľ úplne chýba. O chutiach Afriky v najnovšom Podgaste rozpráva Ali Boru z Kene.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu
Sleduj Podgast na Refresheri
- Prečo bolo jedlo na internátnej škole v Keni rovnaké peklo ako na Slovensku
- Ako chutilo jeho kuchárske umenie návštevníkom festivalov Grape či Uprising
- Prečo to ešte nevzdal s bryndzovými haluškami a kedy sa spolieha, že mu konečne zachutia
Ali Boru je sympatický týpek z Kene. V Bratislave študuje medicínu, pracuje pre AT&T a popri tom sa ešte stíha venovať svojej záľube: vareniu. Jeho talent a rozmanitosť afrického jedla vám dokonca dá možnosť vyskúšať. Ak ho nestihnete na nejakom festivale či pop-up akcii, môžete si z jeho „virtuálnej” Aromas Restaurant objednať donášku jedla domov. Ochutnať môžete kenské špeciality, ale aj ďalšie jedlá z celého afrického kontinentu.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustia do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Dajte Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvate podcasty a hudbu. Neujde vám žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.