Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento obsah je PR správa spoločnosti Nabytok-Mirjan24.sk
26. mája 2021, 17:21
Čas čítania 1:56
Sponzorovaný obsah

Jednoduché tipy a triky, ktoré oceníš pri zariaďovaní spálne

KULTÚRA
Uložiť Uložené

Miestnosť, v ktorej oddychujeme, relaxujeme a hlavne spíme, by mala byť zariadená predovšetkým útulne. Interiérové trendy sa menia a vidieť to aj na spálňach.

Spálňa je väčšinou menšia miestnosť, kde sa snažíme využiť všetok voľný priestor na maximum. Ak sa plánuješ pustiť do zariaďovania práve tejto oddychovej miestnosti, máme pre teba pár jednoduchých tipov a trikov, ktoré pri zariaďovaní spálne určite oceníš.

 

Začínaj vždy posteľou

Ako prvú vždy umiestňuj do spálne posteľ. V prípade väčších spální odporúčame kúpiť väčšiu veľkosť manželskej postele, čiže posteľ s rozmermi 180 × 200 cm. Viac priestoru oceníš na manželskej posteli s týmito rozmermi.

Postel
Zdroj: Shutterstock/Antoha713/volně k použití

Ak ti to však priestor neumožní, odporúčame kúpiť si skôr rozmer 160 × 200 cm. V prípade, že si zariaďuješ spálňu pre jednu osobu, odporúčame ti klasický rozmer jednolôžkovej postele 200 × 90 cm. Ak si slobodný a máš v spálni dostatok priestoru na dve postele, odporúča sa vyberať skôr dvojlôžkové postele, čiže manželské postele. Treba myslieť do budúcnosti, aby si potom nemusel dodatočne riešiť priestor na spanie.

Pri výbere postele prihliadaj nielen na veľkosť, ale aj materiálové vyhotovenie. Ak chceš ušetriť, určite vyberaj spomedzi postelí z laminátovej drevotriesky. Tie sú cenovo atraktívne a dokážu ti ušetriť množstvo eur bez toho, aby si nakupoval na úkor kvality. Ak chceš zainvestovať do luxusnej postele a neprekáža ti priplatiť si, odporúčame kupovať drevené masívne postele.

Treba pripomenúť, že postele z laminátovej drevotriesky a drevené masívne postele sa predávajú buď s úložným priestorom, alebo bez neho. Ak si však vyberieš posteľ bez úložného priestoru, vždy je možné využiť voľný priestor pod posteľou. Stačí, keď pod posteľ umiestniš praktické priesvitné uzatvárateľné plastové boxy, v ktorých môžeš skladovať menej používané veci.

Vyberaj rohovú šatníkovú skriňu s dostatkom úložného priestoru

Povedzme si úprimne, kto z nás má v šatníku málo oblečenia a ešte si môže vyberať, kam ktoré oblečenie uložiť? Preplnené šatníkové skrine s množstvom oblečenia nie sú typické len pre mladých, aj ľudia v produktívnom veku majú problém s úložným priestorom v skriniach na šaty.

Postel
Zdroj: Shutterstock.com/Baloncici

Ak už máš vybratú posteľ, treba premyslieť, akú šatníkovú skriňu umiestniť do samotnej spálne. V prípade šetrenia miesta oceníš modernú rohovú šatníkovú skriňu. Takáto funkčná šatníková skriňa ti poskytne dostatok úložného priestoru na ukladanie vecí a na triedenie vecí každodennej potreby a hlavne nezaberie veľa miesta v tvojej spálni.

Ak v spálni nedisponuješ veľkým priestorom, ale zároveň sa nechceš vzdať dostatku úložného priestoru na oblečenie a iné potrebné veci, práve rohová šatníková skriňa je tá najvhodnejšia voľba. Odporúčajú sa predovšetkým rohové šatníkové skrine z laminátovej drevotriesky a s ABS hranami pre bezpečné používanie.

Do blízkosti šatníkovej skrine nezabudni umiestniť zrkadlo. Moderné stenné či stojace zrkadlo miestnosť opticky zväčší a zároveň ti umožní vidieť sa po oblečení vybraného outfitu. Takéto zrkadlá ocenia v spálni predovšetkým ženy, ale určite nimi nepohrdnú ani páni.

Na stenu si daj police

Ak máš veľké množstvo drobností, poprípade nechceš mať holé steny, umiestni na steny spálne praktické police. Ide o moderný a zároveň praktický doplnok, ktorý spraví zo steny výstavné miesto na dekorácie, ale aj miesto na knihy. Veľmi pekne na nich vyniknú aj fotografie.

Ak plánuješ spálňový priestor nanovo zariadiť, odporúčame ti umiestniť si vedľa postele dizajnovú stojacu lampu. Nad posteľ si daj moderný obraz, ideálne obraz na plátne. Veľmi praktické sú napríklad aj plagáty v ráme.

Domov
Zdieľať
Diskusia