Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2021, 13:12
Čas čítania 0:50
Adam Novosad

Muž bez domova, ktorý dostal v Bratislave pokutu 100 eur za porušenie lockdownu, ju zaplatiť nemusí

NEWS BEZDOMOVECTVO
Uložiť Uložené

Policajti zastavili muža bez domova v centre Bratislavy, kde sa pohyboval napriek tomu, že má trvalý pobyt v Slovenskej Ľupči.

Policajti v marci uprostred lockdownu zastavili na ulici v Bratislave muža bez domova, od ktorého chceli, aby sa legitimoval. Muž síce má trvalý pobyt zapísaný v Slovenskej Ľupči, ale žije ako človek bez domova v hlavnom meste, čo však policajtov nezaujímalo. Na mieste mu dali pokutu 100 eur za porušenie zákazu vychádzania.

Napokon však padlo rozhodnutie, že muž bez domova pokutu nebude musieť zaplatiť. Postup policajtov, ktorí ho pokutovali, preverili a poslali na disciplinárne konanie.

bezdomovec
Zdroj: Pixabay

„Zo strany príslušného útvaru v pôsobnosti KR PZ v Bratislave bude spracované rozhodnutie o proteste prokurátora a právoplatné rozhodnutie – blok na pokutu nezaplatenú na mieste – bude zrušené,“ informoval hovorca KR PZ v Bratislave Michal Szeiff.

Domov
Zdieľať
Diskusia