Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. mája 2021, 12:30
Čas čítania 4:27
Lukáš Čelka

TEST: Vyskúšali sme komplexnú starostlivosť o miešok. Po nanesení produktu sme sa zľakli

TEST: Vyskúšali sme komplexnú starostlivosť o miešok. Po nanesení produktu sme sa zľakli
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka
MÓDA TESTY PÁNSKEJ KOZMETIKY
Uložiť Uložené

Spotený miešok je už minulosťou.

Už v minulosti sme sa venovali rôznej výlučne pánskej kozmetike, ako napríklad pomádam na vlasy či olejom na bradu. Dnes si to však namierime do ešte hlbších vôd a zoznámime ťa s pánskou intímnou kozmetikou, konkrétne s dezodorantom a antiperspirantom na miešok.

Áno, čítaš správne. Hoci nejde o úplne bežnú kozmetiku, česká značka Angry Beards sa rozhodla vytvoriť dva produkty, ktoré zabraňujú nepríjemnému poteniu a následnému svrbeniu na intímnych partiách muža.

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

My sme sa rozhodli oba tieto výrobky vyskúšať, aby sme zistili, či naozaj fungujú a ako sa aplikujú. Používanie dezodorantu v oblasti semenníkov sme konzultovali aj s odborníkom, ktorý nám prezradil, či je zo zdravotného hľadiska naozaj neškodné.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aký dojem v nás zanechala intímna kozmetika na pánsky miešok.
  • Či kozmetika naozaj fungovala tak, ako mala.
  • Či sme mali alergickú reakciu na niektorý z testovaných produktov.
  • Aký je rozdiel medzi športovým lubrikantom Antistick a dezodorantom Antisweat na bežné nosenie.
  • Či je používanie dezodorantov na intímnych partiách zo zdravotného hľadiska vôbec bezpečné.
Odporúčané
TEST: Vyskúšali sme 8 olejov na bradu. Vyrovnajú sa produkty domácich výrobcov aj ostrieľanej zahraničnej konkurencii? TEST: Vyskúšali sme 8 olejov na bradu. Vyrovnajú sa produkty domácich výrobcov aj ostrieľanej zahraničnej konkurencii? 8. mája 2021, 12:30

„Ťažký údel chlapa“

Musíš byť celý deň mimo domu, vonku je extrémne teplo a ty máš na sebe úzke rifle. Nastáva problém, ktorý pozná hádam každý chlap. Miešok sa ti lepí najprv na pravú nohu, napravíš si ho, potom sa ti lepí na ľavú nohu a ty si frustrovaný z toho, že si ho už nemôžeš napraviť, lebo nemáš k dispozícii dostatok súkromia, takže len snívaš o tom, ako dorazíš domov, zhodíš trenky a vrhneš sa do sprchy.

Najhoršie je, keď sa po pár hodinách „väznenia“ v nohaviciach miešok sám ozve a začne neznesiteľne svrbieť. Aby to bolo ešte nepríjemnejšie, nachádzaš sa v spoločnosti a nemáš možnosť svrbenie utíšiť krátkym a netaktným poškrabaním sa.

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Presne na takéto situácie vyvinula značka Angry Beards sériu produktov Calm Balls, ktoré by nepríjemným prejavom spotených „guliek“ mali predchádzať alebo ich minimálne utíšiť. Mysleli pritom na dva druhy potenia mieška: pri športe a fyzickej námahe, ale aj pri bežnom potení spôsobenom stresom a teplom.

Na ihrisko lubrikant, do officeu dezodorant

Pre chlapov, ktorí majú blízko k športovým aktivitám, má byť podľa opisu produktu ideálny „Antistick – športový lubrikant na gule“. Jeho zloženie sľubuje zníženie priľnavosti mieška, aby si si mohol vychutnať pohyb bez akéhokoľvek obmedzenia. Citlivú kožu zase chránia a regenerujú antioxidačné prísady. Výrobcovia nezabudli ani na nepríjemný zápach spoteného mieška, ktorý eliminuje jemná, ale napriek tomu príjemná citrusová vôňa.

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Pre mužov, ktorých gro práce nie je fyzická námaha, avšak napriek tomu bojujú so spoteným mieškom, je určený „Antisweat – dezodorant na gule“. Za oroseným mieškom sa totiž neskrýva len pohyb, ale aj stres a mentálna námaha.

Tento produkt na rozdiel od Antisticku využíva tzv. odor control technology, pričom ide o zmes s vysokým obsahom zložiek absorbujúcich pot a mastnotu, ktorá aktívne pôsobí proti baktériám spôsobujúcim nežiaduci zápach a svrbenie. Okrem iného miešok aj hydratuje a dodáva mu sviežosť.

Odporúčané
Testovali sme pomády na vlasy. Platí tu, že s cenou prichádza kvalita? Testovali sme pomády na vlasy. Platí tu, že s cenou prichádza kvalita? 14. marca 2021, 9:30

Náš miešok dostal neokúsenú slobodu

Ako prvý zo série produktov Calm Balls sme sa rozhodli vyskúšať Antistick. Ešte pred našou osobnou skúsenosťou s týmto výrobkom však musíme pochváliť originálne balenie intímnej kozmetiky. Oba produkty od Angry Beards sme si zakúpili v látkovom vrecúšku pripomínajúcom mužský miešok a nazvanom Komplexná starostlivosť o gule.

Vráťme sa však k športovému lubrikantu na miešok. Hlavnou zložkou produktu je medicinálna vazelína obohatená o antioxidačné prísady a prírodné výťažky. Kým vazelína zabezpečí kĺzanie a zabráni lepeniu spoteného mieška, ďalšie prísady upokoja a vyživia citlivú pokožku aj počas väčšieho zaťaženia.  

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Športový lubrikant je balený v bielom plastovom obale, ktorého obsah konzistenčne aj vizuálne pripomína klasickú medicínsku vazelínu. Na rozdiel od nej však príjemne vonia po citrusoch. Priehľadné mazivo sa nanášalo bez problémov, avšak spočiatku sa nám zdalo otravné mať mastný miešok.

Aby sme „schopnosti“ produktu vyskúšali naplno, rozhodli sme sa aplikovať ho pred behom. Počas športovej aktivity sa nám „pyteľ“ naozaj prešmykoval zo strany na stranu a nepríjemný pocit potenia v oblasti intímnych partií zmizol. Keď sme si zvykli na „klzkosť“ v rozkroku, lubrikant nám už vôbec neprekážal a diskomfort sa zmenil na komfort. Miešok ani po dlhšej fyzickej aktivite nezapáchal, práve naopak, stále bolo cítiť zvyšky citrusovej vône.

Napriek tomu, že Antistick splnil svoj účel, mali sme potrebu čo najskôr dostať mazivo z nášho mieška. Pri športe môže byť tento produkt naozaj užitočný, avšak mať zamastený miešok čo i len o minútu dlhšie, než je potrebné, sme nechceli.

Antistick: za a proti

+
príjemná vôňa pocit mastného mieška
jednoduchá aplikácia  
účinne zabraňuje lepeniu, svrbeniu a zápachu mieška  

Najprv pálil, potom sme nič necítili

Ako druhý v poradí sme vyskúšali dezodorant Antisweat. V tomto prípade ide o šetrný gél s vysokým obsahom zložiek absorbujúcich pot a mastnotu, ktorý aktívne pôsobí proti baktériám spôsobujúcim nežiaduci zápach. Produkt okrem iného obsahuje aj prírodné extrakty zo šalvie a zeleného čaju. Tie majú za úlohu regulovať nadmerné potenie a pokožke dodávať svieži pocit.

Dezodorant balený v čiernej tube nám konzistenčne pripomínal sivobiely gél. Hoci mal špecifickú a príjemnú vôňu, bola nevýrazná; takmer ju nebolo cítiť. Po nanesení produktu sme sa zľakli.

Keď sme namazali náš miešok oleogélom, začal nás nepríjemne páliť. Neprirodzené pálenie trvalo zhruba pätnásť minút, potom sa citlivá koža v našom rozkroku upokojila. Po chvíľke sme aj zabudli, že máme nejakú kozmetiku medzi nohami. Dôležité je spomenúť, že prvotné pálenie bolo intenzívne iba po prvom nanesení gélu. Keď sme ho používali opakovane, miešok si naň „zvykol“.

Deodroant pod pazuchu, u chlapov už aj na miešok. Otestovali sme pánsku intímnu kozmetiku
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Antisweat sme si naniesli v strede dňa pred dlhšou cestou autom, keďže na základe skúseností už vieme, že počas takýchto ciest sa začne svrbenie mieška ozývať. Tentoraz sa tak nestalo, dezodorant skutočne zafungoval. Intímne partie nám voňali aj po dlhej ceste počas teplého dňa a boli svieže ako čerstvo umyté. Nebyť „pikantného“ teátra hneď po nanesení, Antisweat by sme označili za dokonalého pomocníka chlapa.

Hoci aj partnerka ocení „gule“, ktoré sú voňavé a vo forme, odporúčame, hlavne ak je háklivejšia na kožné reakcie, pred pohlavným stykom si svoju pýchu opláchnuť. Zvyšky gélu sa totiž môžu dostať tam, kam obaja nechcete, a narobiť šarapatu. 

Pochválil by nám však používanie takéhoto produktu aj odborník z oblasti urológie?

Možné zdravotné riziká používania týchto produktov

Na to, či je vôbec zdravé používať dezodorant v oblasti mieška a mužských intímnych partií, sme sa spýtali Dušana Pastoreka, lekára v asistenčnej príprave z urológie. Podľa jeho slov sa potenie podieľa na termoregulácii, teda udržiavaní správnej teploty tela.

„Pre spermiogenézu je vhodná teplota o čosi nižšia, a preto sú dané orgány uložené v miešku. Z tohto pohľadu je teda otázne, aký je dlhodobý efekt používania takýchto produktov pri pravidelnom dennom používaní,“ dodal Pastorek s tým, že na vyhodnotenie tejto problematiky nemajú lekári k dispozícii dostatok dostupných dát.

Pastorek tvrdí, že ďalšími možnými nežiaducimi účinkami by mohli byť podráždenie či iné reakcie po nešikovnej aplikácii produktov na iné časti vonkajšieho genitálu, na ktoré nie je produkt určený. „Otázkou preto zostáva, či prevažuje potreba alebo spoločenský benefit potláčania potenia v týchto partiách nad možnými rizikami,“ povedal Pastorek na záver.

Antisweat: za a proti

+
účinne zabráni poteniu, zápachu a svrbeniu nepríjemná prvotná reakcia
po štvrťhodine zabudneš, že máš nejaký dezodorant na miešku možné zdravotné riziko pri pravidelnom používaní
miešok udrží vo forme aj po náročnom dni  
Odporúčané
Testovali sme 11 energeťákov: Ktorý z nich chutí ako detské žuvačky a aký výrobca si ho pomýlil so sirupom proti kašľu? Testovali sme 11 energeťákov: Ktorý z nich chutí ako detské žuvačky a aký výrobca si ho pomýlil so sirupom proti kašľu? 21. januára 2021, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia