Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2021, 8:02
Čas čítania 1:23
Viktor Kniš

FOTO: Takto vyzerajú elitní expolicajti po pol roku vo väzbe. Gašpar a Hraško mali byť členmi zločineckej organizovanej skupiny

NEWS SÚDY
Uložiť Uložené

Tibor Gašpar, Peter Hraško aj Róbert Krajmer zostávajú za mrežami. Súd nevyhovel ich žiadosti o prepustenie, môžu sa však odvolať.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar zostáva vo väzbe, rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd. Nevyhovel jeho žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu, v ktorej je od vlaňajšieho novembra. 

Exšéfa polície Tibora Gašpara zadržali kukláči 5. novembra 2020. Je obvinený zo založenia zločineckej skupiny spolu s oligarchom Norbertom Bödörom, bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom a ďalšími policajnými exfunkcionármi. Podľa spolupracujúceho obvineného Ľudovíta Makóa bol bývalý policajný prezident pravou rukou oligarchu z Nitry Norberta Bödöra. 

Podľa Makóa mala Bödörova skupina 3 základné ciele – udržanie politickej moci strany SMER-SD, obsadenie všetkých dôležitých najvyšších funkcií v bezpečnostných zložkách štátu a zadováženie finančnej hotovosti, respektíve iných výhod. Aj výpovede ďalších svedkov a obvinených jeho slová potvrdzujú. 

Údajná zločinecká skupina vraj pomáhala s diskreditáciou politických súperov strany Smer-SD. Podľa Makóa sledovali Igora Matoviča, Daniela Lipšica aj prokurátora Vasiľa Špirka, na Andreja Kisku hľadali kompromateriály v súvislosti so spoločnosťou KTAG, v rámci ktorej je exprezident obvinený aj v súčasnosti.

Tibor Gašpar
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Tibor Gašpar
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia