Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Shiz.sk.
28. apríla 2021, 10:39
Čas čítania 1:37
Sponzorovaný obsah

Ako si vybrať topánky na každodenné nosenie?

Ako si vybrať topánky na každodenné nosenie?
Zdroj: Pexels.com
MÓDA
Uložiť Uložené

Pre zdravie nôh je nesmierne dôležité, aby si si zvolil správnu obuv.

Na bežné nosenie potrebuješ topánky, ktoré sú predovšetkým pohodlné a zároveň univerzálne, aby sa dali jednoducho kombinovať. Pre takéto topánky je typický predovšetkým ich minimalistický vzhľad, pohodlnosť a neutrálnosť. Ako si však vybrať takéto variabilné topánky tak, aby si ich čo najviac využil a tým sa ti vrátila počiatočná investícia?

Tenisky = základ topánkovníka

To, že tenisky sú v poslednom čase najobľúbenejším typom obuvi, pre teba asi nebude žiadna novinka. Sú pohodlné, môžeš ich nájsť v miliónoch vyhotovení od množstva značiek a dajú sa dobre kombinovať. Medzi najuniverzálnejšie tenisky patria sneakersy v minimalistickom vzhľade a neutrálnych farbách – tie vieš kombinovať v elegantných aj športových outfitoch, a tak ich môžeš aj naplno využiť. Výber správnej obuvi má aj nejaké zásady. Ktoré to sú?

Pri výbere tenisiek na každodenné nosenie nie je dobré riadiť sa heslom pre krásu sa trpí. Lepšie je vyhľadávať pohodlné kúsky, ktoré sedia tvojmu šatníku a preferenciám. Ak rád chodíš pešo na dlhšie trasy, napríklad aj do práce, môže byť pre teba vhodná aj trekingová obuv. Aj keď je primárne určená na turistiku, niektoré varianty môžu byť skvelé i na bežné nosenie počas zlého počasia alebo na dlhé trasy.

Praktická stránka

Pre zdravie nôh je nesmierne dôležité, aby si si zvolil správnu obuv. Na každodenné nosenie je priam nevyhnutné, aby si mal topánky v správnej veľkosti, ktoré ťa netlačia a nespôsobia ti žiadne odreniny alebo zranenia. Zároveň ti správna veľkosť topánok zaručuje pohodlie a redukuje vznik deformácií dolných končatín, najmä čo sa týka prstov.

Estetická stránka topánok je dôležitá, no v prvom rade je potrebné, aby boli tvoje nohy v teple a mali dostatočnú stabilitu. Práve preto je ideálne voliť topánky s vodoodolnou úpravou, ktoré ťa ochránia pred akýmikoľvek rozmarmi počasia. Podľa ročného obdobia je vhodné vyberať si aj materiál a úpravu podrážky: v zimných mesiacoch sú ideálne protišmykové podrážky, zatiaľ čo v lete si vystačíš aj s obyčajnými rovnými.

Posledným tipom, ktorý pri výbere topánok môžeš zohľadniť, je povrchová úprava. Ak máš problémy s potením nôh, mal by si voliť skôr materiály, ktoré sú vzdušné. Ak takéto problémy nemáš, tvoj výber je variabilný. Nezabúdaj však, že materiál by mať byť odolný voči vonkajším vplyvom a rovnako aj dostatočne kvalitný, aby ti tenisky vydržali čo najdlhšie v pôvodnom stave.

Starostlivosť a údržba topánok je tiež veľmi dôležitá. Správnou starostlivosťou môžeš docieliť, že ti topánky vydržia dlhšie a zachovajú si pôvodné farby. Topánky nie je vhodné prať, najlepšie je umývať ich mechanicky – ručne v teplej vode s pridaním pracieho prášku. Zároveň však treba pri umývaní dbať na informácie týkajúce sa konkrétnej údržby, ktoré sú uvedené na letáku. Vhodné sú aj rôzne mlieka určené na starostlivosť o koženú obuv, prípadne boxy na natieranie topánok.

Domov
Zdieľať
Diskusia