Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. apríla 2021, 15:30
Čas čítania 4:44
Dominik Vetrák

Netflix v máji rozdrví konkurenciu. Ponúkne totiž úžasné seriály a filmy, ktoré musíš vidieť

FILMY A SERIÁLY NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Všetko, čo sa oplatí pozerať na HBO, Netflix, Disney+, Amazon Prime a ďalších streamovacích platformách.

Program streamingových služieb je späť, no tento mesiac to bude viac-menej program Netflixu. Z 10 najočakávanejších projektov, ktoré sme do článku vybrali, až 8 nájdeš na Netflixe. Na svoje si prídu fanúšikovia anime, dokumentov, superhrdinských blockbusterov, ale aj drám. 

Odporúčané
Svet Marvelu má nového Captaina America. Sam v médiách rozniesol vládu USA a dal černochom hrdinu, na ktorého môžu byť hrdí Svet Marvelu má nového Captaina America. Sam v médiách rozniesol vládu USA a dal černochom hrdinu, na ktorého môžu byť hrdí 24. apríla 2021, 11:27

Netflix

Jupiter's Legacy – 7. máj

Ako by vyzerali superhrdinovia na dôchodku? Veľa filmov ani seriálov sa tým nezaoberá. Mali sme tu geniálneho Logana, ale aj ten pracoval s trochu odlišnými témami. Jupiter's Legacy však predstaví tím hrdinov, ktorí tak žijú už pár desaťročí. Dej vychádza z komiksovej tvorby Marka Millara (Kingsman, Wanted, Kick-Ass).

Príbeh sa zameriava na akýsi generačný konflikt medzi superhrdinami zo starej školy a ich deťmi, ktoré mali po odchode veteránov do dôchodku ochraňovať ľudstvo. Samotná upútavka však naznačuje, že si zvolili inú cestu. 

Trailer vyzeral celkom slušne. Môže ísť o podarený mix The Umbrella Academy s klasickými komiksami, no trochu nám prekáža, že „starých“ superhrdinov robia starými len sivé vlasy, inak by si ich od štyridsiatnikov veľmi nerozoznal. Ak máš rád komiksové témy, nadľudské postavy a poriadne akčné efekty, určite daj seriálu šancu.

Tvorcom a scenáristom je Steven S. DeKnight, ktorý pracoval na známych seriáloch ako Daredevil, Spartakus, Smallville. Najznámejší z hercov ti bude zrejme Josh Duhamel z Transformers. 

Money, Explained – 11. máj

Dokumentárna séria Money z produkčnej dielne Vox v spolupráci s Netflixom ťaží zo zaujímavého konceptu. V každej epizóde sa dočkáš pekných vizualizácií, prehľadných grafík, grafov a skvelých vysvetlení, takže v priebehu 20-minútovej epizódy pochopíš akúkoľvek zložitú tému. Predošlé série sa venovali kultúram, hudbe, ľudskému telu, kultom, sexu. Jednoducho všetkým možným témam. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Najnovšie diely sa zamerajú na peniaze a všetko s nimi spojené. Dokument preberie všetko od investičných fondov cez finančné schémy a podvody až po študentské pôžičky v USA či dôchodkové peniaze. Ak nie si finančne gramotný, dostaneš pravdepodobne množstvo cenných rád. 

Castlevania – 14. máj

Castlevania je jeden z najlepších seriálov od Netflixu. Adaptácia slávnej série videohier je brutálna, vtipná, originálna, svieža a zábavná. Nikdy ťa nezačne nudiť a oplýva skupinou vynikajúco napísaných a zahraných postáv, ktoré si okamžite zamiluješ. Navyše sa seriál môže pýšiť skvelými hereckými výkonmi a úchvatnou akciou, keď sa medzi sebou bijú nadprirodzené tvory. V centre diania je totiž posledný člen rodu Belmontovcov, zabijakov upírov. A práve on si začne brúsiť zuby na samotného Drakulu, ktorý chce zotročiť ľudstvo. 

Bohužiaľ, už o pár dní sa dočkáme poslednej série. Bude mať 10 epizód a dej sa v nej kompletne uzatvorí. Tvorcovia už naznačili, že sa možno dočkáme spin-off seriálov odkrývajúcich iné časové úseky a príbehy v rámci sveta Castlevania, no zrejme sa v tom prípade dočkáme celkom nových postáv.

Ak si Castlevaniu ešte z nejakého dôvodu nevidel, určite to čím skôr naprav a teš sa na veľkolepé finále. A ak neveríš našim slovám, tento trailer ťa presvedčí, že by si to mal skúsiť.

Love, Death, & Robots – 14. máj

Vieme, že sa opakujeme, ale niekedy to tak proste vypáli. Aj tento seriál totiž označíme za jeden z najlepších projektov, aký kedy v rámci Netflixu vznikol. Stoja za ním David Fincher (Se7en, Mank...) a Tim Miller (režisér Deadpoola a Terminator: Dark Fate), ktorí dali dokopy talentovaných tvorcov z celého sveta a zozbierali ich skvelé animované krátke filmy. 

Odporúčané
Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? 9. apríla 2024, 16:30

V prvej sérii sme sa tak dočkali 18 pôsobivých kraťasov zameraných na rôznorodé témy od násilia, vojny, príšer, sci-fi námetov, hororu cez romantiku a sex až po filozofické úvahy a nádherné poetické či fotorealistické animácie. Niektoré kraťasy boli úžasné aj po príbehovej stránke, a tak sa tešíme, čoho sa po dvoch rokoch čakania na 2. sériu dočkáme.

Aj v tomto prípade pôjde o antologický formát, takže každá epizóda bude mať samostatný príbeh a nebude nadväzovať na inú. Netflix zároveň oznámil, že 3. sériu uvidíme niekedy v budúcom roku.

The Woman in the Window – 14. máj

Hlavnú postavu trileru The Woman in the Window stvárnila Amy Adams. Trpí psychickými problémami, no podarí sa jej spriateliť so susedkou, ktorá býva v paneláku oproti. Následne sa jej život obráti hore nohami. Jedného dňa totiž cez okno vidí, ako priateľku vraždí manžel. Nikto jej však neverí, dokonca ani policajti. Snímka bude plná dejových zvratov a zrejme sa pokúsi diváka udržať čo najdlhšie v napätí a neistote. 

Army of the Dead – 21. máj

Zack Snyder sa po svojom režisérskom zostrihu Justice League pochlapí ďalším akčným blockbusterom. Tentoraz zo zombie heist žánru. A čože to bude kradnúť? Príbeh sa bude odohrávať v Las Vegas, kde muž po vypuknutí zombie nákazy zhromaždí skupinu žoldnierov, s ktorou sa v karanténnej zóne pokúsi o najväčšiu lúpež v histórii.

Kasína sú plné sejfov s miliónmi dolárov, lenže dostať sa do zombíkmi zamoreného mesta a potom z neho uniknúť nebude vôbec jednoduché, čo naznačuje už aj trailer. Hlavnou postavou bude zrejme žoldnier, ktorého hrá Dave Bautista (Drax zo Strážcov galaxie). Okrem samotnej akcie zaujme aj fakt, že zombíci sú akísi inteligentnejší, schopní akrobatických pohybov a nebude jednoduché ich zabiť. 

Eden – 27. máj

Animovaný seriál od Netflixu do tretice. Tentoraz ide o japonské anime od režiséra Yasuhira Irieho (Fullmetal Alchemist) a dizajnéra Toshihira Kawamota (Cowboy Bebop). Svoj spoločný projekt vytvárali množstvo rokov a vyzerá veľmi zaujímavo. Dej je zasadený tisícky rokov do budúcnosti, keď na planéte existujú už iba roboti. Z ničoho nič sa však objaví mladé dievča, ktoré zmení celý svet. Viac ti napovie trailer.

Master of None – 23. máj

5 nových epizód (všetky zrežíroval Aziz Ansari) sa zameria na postavu Denise (Lena Waithe). Nepôjde tak o klasickú 3. sériu o Devovi (Ansari). Aj tak sa na nové časti po štyroch rokoch nesmierne tešíme. Ansari si dal od seriálu ako hlavná postava a jeho spolutvorca pauzu a neskôr ho istá žena obvinila zo sexuálneho obťažovania.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme Čo pozerať cez víkend? Provokatívna oscarová komédia s Emmou Stone, Breakfast at Tiffany’s aj drsná kriminálka o rasizme 6. apríla 2024, 10:00

Jeho kariéra sa však neskončila a už čoskoro nás pobaví vo svojom úžasnom svete Master of None. Ak si seriál ešte nezachytil, v tomto článku ti prezradíme, prečo by si mu mal dať šancu. Zaručene sa ti dostane pod kožu a do srdca. 

Okrem toho na Netflixe uvidíš aj nové série pre Jurassic World Camp Cretaceous, Lucifera či zaujímavo vyzerajúcu drámu Oxygen.

Amazon Prime Video 

Solos – 21. máj 

Bohužiaľ, pre Solos stále nevyšiel trailer, no aj tak sme presvedčení, že pôjde o zaujímavé dielo. Ide o antologický seriál, takže každá zo 7 epizód sa bude venovať inému deju a postavám. Tie stvárnia špičkoví herci ako Morgan Freeman, Anne Hathaway, Helen Mirren či Anthony Mackie. Seriál by sa mal zamerať na príbehy o ľuďoch a o tom, ako sme spoločne prepojení. 

Solos
Zdroj: Amazon Prime Video

HBO Max

Those Who Wish Me Dead – 14. máj

Dej sa zameria na postavu Angeliny Jolie menom Hannah, ktorá pracuje ako expertka na prežitie. V súčasnosti pracuje vo vyhliadkovej veži, kam sa dostala po katastrofálnej záchrannej akcii pri lesnom požiari, ktorú si dáva za vinu. Jej postava tak nesie obrovskú mieru zodpovednosti za životy iných.

Aj preto bude zrejme chcieť zachrániť nevinný život malého chlapca. Ten sa spoločne so svojím otcom stal svedkom vraždy. Vrahovia teraz urobia všetko pre to, aby svedkov zabili. Film by si mal vidieť, keďže scenára a réžie sa chopil Taylor Sheridan (scenárista oboch dielov Sicario, Hell or High Water a Wind River). Okrem Angeliny Jolie uvidíme aj Jona Bernthala, Aidana Gillena (Littlefinger z Game of Thrones) či Nicolasa Houlta.

Odporúčané
ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 ZOZNAM: Všetky nové filmy a seriály na Netflixe v apríli 2024 3. apríla 2024, 9:30

Snímka dostala jeden trailer, v ktorom pôsobí bravúrne. Vzhľadom na kvalitu tvorcov, atraktívnosť traileru a hercov ide o snímku, ktorú treba vidieť. Veľmi sme aj zvedaví na výkon Angeliny Jolie, pre ktorú ide o hollywoodsky comeback.

Domov
Zdieľať
Diskusia