Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2021, 15:35
Čas čítania 1:38
Martin Mičuda

Vlajková loď značky Kia ukázala luxusný interiér, o pohon sa postarajú až 4 motorické verzie

Vlajková loď značky Kia ukázala luxusný interiér, o pohon sa postarajú až 4 motorické verzie
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://office.refresher.sk/refresher/article-edit/96303" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">refresher.sk</a>
TECH KIA
Uložiť Uložené

Model K8 má byť najluxusnejším modelom značky.

Automobilka Kia začala v uplynulých týždňoch postupne odhaľovať svoju novú vlajkovú loď. Model K8 má pritom nahradiť nielen doterajší model K7, ktorý sa predával aj ako Cadenza, ale s najväčšou pravdepodobnosťou aj K9 (K900/Quoris). Luxusný sedan s celkovou dĺžkou 5 015 milimetrov je prvým autom s novým logom značky na kapote. Vieme aj to, čo sa bude ukrývať pod ňou. Príjemným prekvapením je, že na výber budú postupne až štyri motorické verzie.

 
Ich spoločným znakom má byť perfektná kultivovanosť, nízka spotreba a výborné odhlučnenie, o ktoré sa majú starať nové, až 3-vrstvové tlmiace materiály. Okrem toho Kia spomína špeciálny tlmič, ktorý má eliminovať vibrácie pohonných jednotiek. Vrcholom ponuky bude 3,6-litrový benzínový šesťvalec v dvoch konfiguráciách. Silnejší zaručí 221 kW/300 koní a 359 Nm, slabší 177 kW/240 koní a 314 Nm.

Odporúčané
Luxusná vlajková loď K8 začína naznačovať novú éru značky Kia Luxusná vlajková loď K8 začína naznačovať novú éru značky Kia 22. februára 2021, 6:37

Druhý variant však zastupuje alternatívny pohon na báze kvapalného ropného plynu, teda LPG, ktorý sa na kórejskom trhu stále teší veľkej popularite. Štandardom pre obe verzie je 8-stupňový automat vlastnej výroby a voliteľný pohon všetkých štyroch kolies (základom je predný pohon).

Domov
Zdieľať
Diskusia