Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2021, 6:37
Čas čítania 0:56
Martin Mičuda

Luxusná vlajková loď K8 začína naznačovať novú éru značky Kia

Luxusná vlajková loď K8 začína naznačovať novú éru značky Kia
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.kianewscenter.com/news/all/k8--a-modern-innovative-sedan---heralds-the-newly-transformed-kia-brand/s/53fb9849-4821-4449-8208-08d0cadb8c14" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">kianewscenter.com</a>
TECH KIA
Uložiť Uložené

Novinka nahradí nielen doterajšiu K7-čku, ale pravdepodobne aj model K9.

Automobilka Kia nám v úvode roka vo veľkom štýle predstavila nové logo a svoje budúce smerovanie. Teraz prichádza na rad prvý model, ktorý má odzrkadľovať akúsi novú éru kórejského výrobcu.

Kia nám totiž začína odhaľovať svoju novú vlajkovú loď s označením K8, ktorá má nahradiť nielen doterajšiu generáciu K7 (na vybraných trhoch Cadenza), ale pravdepodobne aj model K9 (K900/Quoris).

Luxusný sedan s celkovou dĺžkou presahujúcou 5 metrov (5 015 mm) bude tak vôbec prvým sériovým vozidlom značky, ktoré ponesie nové logo a má reprezentovať novú identitu. Už na prvý pohľad zaujme najmä opulentná maska so zaujímavou štruktúrou a úzkymi full-LED svetlometmi. Nemenej zaujímavo vystupujú aj zadné partie, ktorým dominujú navzájom prepojené koncové svetlá s výrazným zásahom do boku karosérie. Tá pritom ponúka siluetu strechy pripomínajúcu skôr modely kupé, prípadne fastback než klasický sedan.

Domov
Zdieľať
Diskusia