Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2021, 14:04
Čas čítania 0:48
Lukáš Čelka

NASA zverejnila nové fotky z Marsu. Nasnímalo ich robotické vozidlo Perseverance

NEWS NASA
Uložiť Uložené

NASA informovala, sa že rover pri dosadnutí na povrch Marsu minul plánovaný cieľ iba o 40 metrov, čo pri takejto komplikovanej operácii znamená veľký úspech.

Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) zverejnil ďalšie fotografie z Marsu. Rover Perseverance napríklad nasnímal detail krátera Jezero, kde sa podľa vedcov kedysi nachádzalo jazero, a teda je pravdepodobné, že práve na tomto mieste by sa mohli nachádzať stopy po živých organizmoch. 

Sonda Mars Reconnaissance Orbiter, ktorá krúži na obežnej dráhe Marsu, zachytila aj moment pristávania. Na snímke vidieť rover klesajúci k povrchu Červenej planéty aj padák. 

NASA zverejnila nové fotky Marsu. Nasnímalo ich robotické vozidlo Perseverance
Zdroj: NASA

NASA informovala, sa že rover pristál na povrchu Marsu pomerne presne - plánovaný cieľ minulo iba o 40 metrov, čo pri takejto komplikovanej operácii znamená veľký úspech. 

Na prvej plne-farebnej fotografii s vysokým rozlíšením, ktorú urobil rover Perseverance, je vidieť aj tieň robotickej ruky vozidla.  

Domov
Zdieľať
Diskusia