Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2021, 7:17
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Objednávací formulár na Ag testy od tlačovky nefunguje. Veľmi nás teší záujem, reagoval Krajčí

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Portál korona.gov.sk síce funguje, sekcia na registráciu na antigénové testovanie však mnohým vypadáva alebo nefunguje vôbec.

Od 18. do 26. januára bude na Slovensku prebiehať celoplošné testovanie, následne budú obyvatelia krajiny od 27. januára potrebovať potvrdenie o negatívnom výsledku aj pri ceste do práce alebo do prírody. 

Vynútená forma dobrovoľného testovania v nedeľu krátko po oznámení na tlačovej konferencii vyvolala veľký záujem. Stránka korona.gov.sk nezvládla nápor v sekcii, ktorá umožňuje registrovať sa na antigénové testovanie cez formulár na konkrétnych mobilných odberných miestach. Niektorí síce majú môžnosť vyplniť svoje údaje, nezobrazí sa im však zoznam odberných miest, iní sa vôbec na stránku nedostanú.

Odporúčané
PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? PREHĽAD: Ako bude vyzerať masívne plošné testovanie, kto má výnimky a kam sa bez negatívneho výsledku nedostaneš? 17. januára 2021, 19:57

Podstránka nefungovala ani v pondelok ráno, minister zdravotníctva však avizoval, že kvôli technickým problémom bude kontaktovať kompetentných. 

„Veľmi nás teší záujem, veľmi múdro urobili, ale musíme trochu počkať, aby server vychladol. Budem kontaktovať našich technikov, ale v takých situáciách sa môže stať, že padne systém,“ komentoval záujem Slovákov o registráciu na plošné testovanie minister zdravotníctva Marek Krajčí. Správu o nefunkčnej stránke prijali s Igorom Matovičom s úsmevom.

Koronavírus
Zdroj: korona.gov.sk

Minister zdravotníctva Marek Krajčí 29. januára oznámi, aká situácia je na Slovensku po testovaní. Krajina by sa mala rozdeliť na 37 „horších“ a 36 „lepších“ okresov.
 

V horších okresoch sa testovanie zopakuje a obyvatelia z týchto častí Slovenska opäť budú potrebovať negatívny výsledok antigénového testu, aby pre nich neplatil zákaz vychádzania. 

Vláda vyčlenila na pomoc pri organizácii testovania 5-tisíc vojakov. Podľa analytikov sa v posledných dňoch ukazuje, že lockdown prijatý 31. decembra 2020 začína zaberať. Napriek tomu máme v krajine preplnené nemocnice a denne zomrú desiatky až stovka ľudí. 

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Minister zdravotníctva očakáva, že testovanie v kombinácii s ďalším pozitívnym efektom zákazu vychádzania upraví epidemiologické podmienky tak, že od 1. februára už bude možné uvoľňovať opatrenia vrátane otvárania škôl.

Domov
Zdieľať
Diskusia