Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2020, 12:31
Čas čítania 1:01
Adam Novosad

Opustená loď prepchatá kokaínom prekvapila obyvateľov Marshallových ostrovov. Doplavila sa tam zrejme z Južnej Ameriky

NEWS KOKAÍN
Uložiť Uložené

Polícia z Marshallových ostrovov označila akciu za najväčší drogový úlovok vo svojej histórii.

Obyvatelia Marshallových ostrovov v Oceánii zostali prekvapení, keď sa na pobrežie jedného z atolov vyplavilo plavidlo plné drog. Opustenú loď našla polícia v rámci akcie, z ktorej sa vykľul najväčší protidrogový zásah v histórii krajiny, pretože po krátkej obhliadke lode v nej našli ukrytých až 649 kilogramov kokaínu, informuje France24.

Nešlo o veľké plavidlo, pretože loď dosahovala dĺžku len okolo 5,5 metra. Napriek tomu do nej drogoví pašeráci dokázali ukryť stovky kíl kokaínu v dutom priestore pod palubou. Na prvý pohľad tak plavidlo nemalo vzbudzovať žiadnu nezvyčajnú pozornosť, ale počas plavby v Tichom oceáne zrejme prišlo k problémom a loď sa vymkla spod kontroly.

Štátny žalobca Marshallových ostrovov Richard Hickson situáciu okomentoval slovami, že plavidlo mohlo pokojne vyraziť z oblasti Južnej Ameriky už dávno. „Mohlo sa plaviť rok či dva,“ zhodnotil.

Najpravdepodobnejšia verzia hovorí o tom, že plavidlo mohli vypustiť drogoví pašeráci zo Strednej alebo Južnej Ameriky, a napokon sa mu podarilo vďaka oceánskym prúdom doraziť až na opačnú stranu. Drogy sa mohli vyšmyknúť vo chvíli, keď sa pašeráci báli, že budú dolapení, alebo mohla svoju úlohu zohrať búrka a rozbúrená voda.

Odporúčané
Továreň na iPhony zničili a vyrabovali nahnevaní zamestnanci, sporili sa s vedením o mzdy. Spôsobili škodu za milióny eur Továreň na iPhony zničili a vyrabovali nahnevaní zamestnanci, sporili sa s vedením o mzdy. Spôsobili škodu za milióny eur 16. decembra 2020, 10:44

Kokaín bol podľa polície pobalený v kilogramových obaloch, na ktorých svietilo označenie KW. Nevedno tak, komu drogy patrili, ale KW by mohlo vyšetrovateľom poskytnúť indície, kam sa pozerať.

Všetkých 649 kilogramov kokaínu nakoniec úrady nechali spáliť, ale výnimku dostali len dva kilogramy, ktoré poputujú do rúk analytikov z americkej protidrogovej agentúry DEA.

Domov
Zdieľať
Diskusia