Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti Uber Nutrition Europe. 
17. decembra 2020, 14:48
Čas čítania 1:58
Sponzorovaný obsah

Ako zvýšiť testosterón? Môže k tomu dopomôcť obľúbený doplnok výživy pre mužov

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Rast svalov, lepšie libido aj sústredenie. Ako zvýšiť testosterón?

Testosterón je ponímaný hlavne ako mužský pohlavný hormón, no v malej miere sa tvorí aj u žien. Jeho zvýšená tvorba nastáva v puberte, najvyššej hladiny dosahuje okolo 20. až 25. roku života a s pribúdajúcim vekom jeho hladiny u muža začínajú klesať. Tento hormón má veľké množstvo funkcií, medzi ktoré patrí vznik druhotných pohlavných znakov, mužský vzhľad a rast svalovej hmoty. Taktiež má vplyv na celkový metabolizmus a kondíciu. Pre testosterón je typický anabolický účinok, čiže zvyšuje syntézu bielkovín, najmä vo svaloch a kostiach.

posilňovanie, svaly, testosteron, cvičenie, doplnky výživy, fitness, posilka, crossfit
Zdroj: Uber Nutrition

Nedostatok testosterónu sa u muža môže prejaviť spomaleným metabolizmom, prírastkom tuku (hlavne v brušných oblastiach), zhoršenou fyzickou kondíciou aj zhoršením sexuálneho výkonu. Nedostatočná tvorba taktiež negatívne ovplyvňuje psychiku, čo sa prejaví na poklese priebojnosti a môže viesť až k subdepresívnym stavom.

Ako možno hladinu testosterónu prirodzene zvýšiť/znížiť?

Dobrá správa je, že jeho hladina nie je priamo determinovaná vekom a genetikou, vďaka čomu sa dá prirodzene zvýšiť. Dá sa to jednoducho docieliť obmedzením stresu, pravidelným cvičením (nie však nárazové extrémne zaťaženia, tie môžu mať skôr negatívny vplyv), obmedzením nadmerného pitia alkoholu, ale aj doplnkami výživy.

Vo vrcholovom športe sa syntetický testosterón používa ako doping. Prirodzené zvyšovanie doplnkami výživy sa však za doping nepovažuje a nenastávajú pri ňom ani nežiadúce vedľajšie účinky. Športovci majú niekoľko overených doplnkov výživy s obsahom týchto zložiek:

Tribulus terrestris (kotvičník) - jednoročná poliehavá bylina z čeľade jarmovcovité (Zygophyllaceae). Tribulus terrestris sa využíval už v starovekej gréckej, či tradičnej čínskej aj indickej medicíne (ájurvéda), ako prostriedok na zvýšenie mužskej vitality. Extrakt z rastliny je v nekonvenčnej medicíne západných krajín populárny od 80. rokov 20. storočia. Používa sa na zvýšenie hladiny testosterónu v krvi, zvýšenie libida a ako adaptogén pre fyzicky aktívnych mužov.

Maca peruánska – liečivá bylinka z Peruánskych Ánd, je taktiež známa ako Lepidium Meyenii alebo „Peruánske afrodiziakum“. Pomáha pri budovaní svalovej hmoty, zvýšení sily a vytrvalosti, vhodná je aj v období diét a fáz rysovania. Zvyšuje obranyschopnosť organizmu, sústredenosť počas tréningu. Pôsobí proti únave, posilňuje imunitný systém a priaznivo ovplyvňuje zlepšenie mužskej vitality.

Diosgenin - rastlinný saponín získavaný z koreňa rastliny Mexican Yam, špeciálne z Dioscorea composita. Doplnok výživy, ktorý sa využíva na zlepšenie prirodzenej produkcie testosterónu.

Produkt Testo24 predstavuje kombináciu všetkých týchto troch najpoužívanejších doplnkov v správnom pomere. Na slovenskom trhu je predávaný viac ako 8 rokov a má medzi športovcami (aj nešportovcami) veľké množstvo spokojných zákazníkov. Je voľnopredajný a schválený úradom verejného zdravotníctva SR.

Objednať si ho môžeš priamo na stránke výrobcu a distribútora. Tovar je skladom a expedovaný štandardne do 24 hodín.

posilňovanie, svaly, testosteron, cvičenie, doplnky výživy, fitness, posilka, crossfit
Zdroj: Uber Nutrition

S produktom testo24 sú spokojní aj úspešní slovenskí športovci: Napríklad reprezentant v powerliftingu René Černý: „Testo24 užívam aj spolu s inými doplnkami v príprave na súťaže, dobre nakopne vlastný testosterón.“

posilňovanie, svaly, testosteron, cvičenie, doplnky výživy, fitness, posilka, crossfit
Zdroj: Uber Nutrition

Reprezentant v crossfite Tomáš Bachratý: „Testo24 je dobrý produkt, určite odporúčam všetkým, čo chcú zlepšiť svoju formu.“

posilňovanie, svaly, testosteron, cvičenie, doplnky výživy, fitness, posilka, crossfit
Zdroj: Uber Nutrition

Kúp si Testo24 a presvedč sa o jeho účinkoch!

Firma Uber Nutrition www.uber-nutrition.sk sa zaoberá predajom a distribúciou doplnkov výživy pre športovcov. V ponuke sú kvalitné proteíny, objemové prípravky vhodné na zvýšenie telesnej hmotnosti ako napríklad anabol24, kreatínové doplnky na zlepšenie výkonu v športe a mnohé iné.

Domov
Zdieľať
Diskusia