Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2020, 12:32
Čas čítania 2:30
Dominik Vetrák

Cyberpunk 2077 znova odložili. Hry sa (možno) dočkáme v decembri 2020

TECH CYBERPUNK 2077
Uložiť Uložené

Hra od tvorcov Zaklínača dorazí ešte tento rok, akurát o čosi neskôr než sa pôvodne plánovalo.

V tejto chvíli už ani netušíme, koľkokrát štúdio CD Projekt Red odložilo svoju ďalšiu veľkú hru po Zaklínačovi 3 – Cyberpunk 2077. Posledný, pevný dátum bol 19. november, a teda deň, kedy vo väčšine sveta vyjde aj PS5. Tvorcovia sa na sociálnych sieťach dušovali, že ďalší odklad skutočne nehrozí. 5. októbra dokonca CD Projekt Red vydalo na svojom Twitteri správu, že hra je GOLD a vychádza 19. novembra.

Odporúčané
Exkluzivity pre PlayStation alebo Xbox? Ktorú next-gen konzolu by si si mal kúpiť? Exkluzivity pre PlayStation alebo Xbox? Ktorú next-gen konzolu by si si mal kúpiť? 19. septembra 2020, 15:44

Statusom GOLD sa označuje hra, ktorá je funkčná od začiatku do konca a putuje, aby z nej mohli vyrábať kópie fyzických nosičov (DVD a
Blu-ray disky). V dnešnej dobe je to ale inak ako kedysi. Predtým, ako fungoval na konzolách internet a robili sa patche a upgrady, museli tvorcovia dokončiť hru na 100%. Nesmela obsahovať žiadne chyby, ktoré by bránili v pohodlnom hraní. Musela byť správne naprogramovaná, keďže ju vývojári nemohli viac opraviť. 

V súčasnosti však ešte po vydaní vychádza množstvo opravných patchov a vylepšení, ktorými opravujú rôzne chyby a optimalizujú výkon hry. Do lisu tak ide častokrát hra s miernymi problémami, ktoré opravia v deň vydania, takzvaným Day One patchom. Hru tak stihnú vyrobiť a rozposlať do obchodov, zatiaľ čo tvorcovia majú niekoľko týždňov navyše, aby opravili všetko potrebné.

Domov
Zdieľať
Diskusia