Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2020, 7:39
Čas čítania 0:52
Matej Krajčovič

Spotify sa nepáči nová služba Apple One. Narúša vraj konkurenčné prostredie a zvýhodňuje vlastné produkty firmy

TECH APPLE SPOTIFY
Uložiť Uložené

Spotify pravdepodobne novinku podá podnet na antimonopolné úrady.

Apple predstavil aj novú službu Apple One. Ide v zásade o predplatné, ktoré ti za jeden poplatok (14,95 eur mesačne) ponúkne viacero služieb v jednom balíku. 

Oproti situácii, keby si za hudobnú službu Apple Music, streamovaciu platformu Apple TV+, Apple Arcade, Apple News a novú Apple Fitness+ platil zvlášť, ušetríš každý mesiac 6 eur. V balíku je navyše aj 50 GB virtuálneho priestoru pre zálohy v iCloude.

Odporúčané
Apple predstavilo nové Apple Watch Series 6 s meraním kyslíku v krvi aj lacnejšie hodinky Apple Watch SE od 291 eur Apple predstavilo nové Apple Watch Series 6 s meraním kyslíku v krvi aj lacnejšie hodinky Apple Watch SE od 291 eur 15. septembra 2020, 20:39

Na takéto „zľavy“ však už reagovalo Spotify, podľa ktorého firma Tima Cooka poškodzuje vývojársku komunitu a konkurenčné prostredie:

„Znova, Apple využíva svoje dominantné postavenie na neférové praktiky, ktoré znevýhodňujú konkurenciu a oberajú zákazníkov vďaka zvýhodňovaniu vlastných služieb. Vyzývame antimonopolné úrady, ktoré toto nechali nepovšimnuté, aby okamžite obmedzili anti-konkurenčné správanie Applu,“ vyzvalo PR oddelenie Spotify podľa portálu iMore.com

Apple namieta, že zákazníci si stále môžu slobodne nainštalovať práve Spotify, Tidal či akúkoľvek inú službu, ktorá slúži na to to isté, ako napríklad Apple Music. 

„Apple One sme predstavili, lebo ide o skvelú hodnotu pre zákazníkov a jednoduchú cestu, ako pristupovať k celému spektru predplatených služieb od Apple,“ znie v reakcii. 

Spotify sa nepáči nová služba Apple One. Narúša vraj konkurenčné prostredie a zvýhodňuje vlastné produkty firmy
Zdroj: Unsplash.com

Otázne však bude, čo si o Apple One budú myslieť práve regulačné úrady. Je tiež možné, že tie americké a európske rozhodnú odlišne, takže by služba nemusela byť dostupná v niektorých krajinách.

Podobným problémom a obvineniam, že monopolne zvýhodňuje vlastné služby, už v minulosti čelil aj Microsoft.  

Domov
Zdieľať
Diskusia