Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2020, 7:59
Čas čítania 0:43
Tímea Krauszová

Koronavírus môže ovplyvniť aj stužkové slávnosti, varuje Marek Krajčí. Myslí si, že tento rok ich študenti mať nebudú

NEWS
Uložiť Uložené

Tento rok sa zrejme stužková v pamäti študentov nezachová.

Opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu brzdia kultúrny a spoločenský život. Vzhľadom na druhú vlnu je celkom možné, že obmedzený režim potrvá aj v priebehu jesene, čím ohrozuje napríklad aj stužkové slávnosti. Na tie sa študenti často pripravujú už od minulého roka. Minister zdravotníctva Marek Krajčí pre televíziu JOJ povedal, že je to príliš veľké riziko a stužková by mohla zbytočne ohroziť nielen študentov, ale aj ich rodiny.

Zákaz hromadných podujatí má svoje opodstatnenie

„Ide o vysoko rizikové podujatia, nakoľko sú to podujatia v uzavretých priestoroch, kde sa konzumuje, dávajú sa dole rúška, ľudia sú v blízkych kontaktoch dlhú dobu. Preto bolo prijaté opatrenie, že sa v reštauračných a hotelových priestoroch zakazujú hromadné podujatia,“ vyjadril sa pre TV JOJ Marek Krajčí.

Zdôraznil, že v prvom rade ide o ochranu verejného zdravia. „Každý študent má svojho starého rodiča. Pokiaľ by sme zanedbali šírenie infekcie medzi študentmi, mohlo by sa nám to zvrtnúť,“ upozornil minister a dodal, že predbežne si nemyslí, že by sa maturanti mohli veselo zabávať na najväčšej slávnosti počas strednej školy.

„Takýmto spôsobom to vyzerá tak, že to bude bez stužkovej," povedal.

Odporúčané
Privítaj ten najlepší počítač pre každého študenta. Neváži ani 1,2 kg a stojí menej než 900 eur (Recenzia) Privítaj ten najlepší počítač pre každého študenta. Neváži ani 1,2 kg a stojí menej než 900 eur (Recenzia) 13. septembra 2020, 11:47
Domov
Zdieľať
Diskusia