Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2020, 10:04
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Na Slovensku pribudlo ďalších 79 pozitívnych prípadov koronavírusu, v sobotu testovali menej

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Nové čísla za sobotu naznačujú, že Slovensko je aj počas víkendov pripravené testovať viac ľudí, ide však len o polovicu z testov počas pracovných dní.

Slovenské laboratóriá urobili 3080 testov za posledných 24 hodín, čo je skoro presne o polovicu menej v porovnaní s piatkom. 

Testy odhalili ďalších 79 nakazených koronavírusom. Vyliečilo sa 10 pacientov, v nemocniciach je momentálne 130 ľudí. „V nemocniciach je hospitalizovaných 130 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 96 z nich. Na JIS je 12 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 10 pacientov,“ informuje ministerstvo zdravotníctva na Facebooku.

Pandemická komisia v piatok navrhla zaradiť Česko na zoznam rizikových krajín. Zajtra ústredný krízový štáb rozhodne, či budú Slováci po návrate z tejto krajiny musieť absolvovať povinnú karanténu. Sprísňujú sa aj opatrenia na lokálnej úrovni a od 1. októbra bude na území celého Slovenska platiť výrazné obmedzenie pre svadby a hromadné podujatia. 

Odporúčané
Minister Krajčí: Maximálny počet ľudí na hromadných podujatiach ešte znížime o 80 %, rúška na školách budú povinné naďalej Minister Krajčí: Maximálny počet ľudí na hromadných podujatiach ešte znížime o 80 %, rúška na školách budú povinné naďalej 11. septembra 2020, 15:56

Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch: Bratislava (21), Michalovce (10), Galanta (9), Nové Zámky (6), Košice (5), Banská Bystrica (4), Nitra (4), Hlohovec (2), Malacky (2), Ružomberok (2), Stará Ľubovňa (2), Žilina (2), Bardejov (1), Humenné (1), Levice(1), Lučenec (1), Pezinok (1), Považská Bystrica (1), Prievidza (1), Topoľčany (1), Trebišov (1) a Trnava (1). Medzi pozitívne testovanými bolo 47 žien a 32 mužov vo veku od 13 do 91 rokov.

CORONAVIRUS CHART
Domov
Zdieľať
Diskusia