Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Lidl.
8. septembra 2020, 16:42
Čas čítania 3:56
Sponzorovaný obsah

Zo stážistky Katky je dnes office asistentka v Lidl Slovenská republika. Na jej bývalú pozíciu môžeš nastúpiť teraz ty! (Rozhovor)

ZAUJÍMAVOSTI LIDL SLOVENSKO PRÁCA
Uložiť Uložené

O svojej budúcnosti rozhoduješ len ty! Nenechaj si ujsť túto kariérnu príležitosť.

Trh s pracovnými pozíciami v týchto dňoch nie je zrovna v najlepšej kondícii. Koronakríza sa podpísala aj na kvalite pracovných ponúk. To, ale neznamená, že v tejto situácii nenájdeš pracovnú príležitosť, ktorá by stála za to. O jednej takej ti dnes povieme. 

Lidl Slovenská republika nepoľavuje v naberaní zamestnancov ani v tomto období. Už v minulom článku sme ťa informovali o niekoľkých perpektívnych pracovných pozíciách, ktoré táto stabilná spoločnosť ponúka a dnes to nebude inak.

Platená stáž Lidl Insiders

Tentokrát ťa chceme upozorniť na stážovú ponuku v rámci programu Lidl Insiders, ktorého cieľom je výchova mladých ľudí. Hlavnou myšlienkou tohto programu je, aby mladí ľudia nestrácali čas na nezmyselných brigádach, ale aby získali prax v odbore a položili základy svojej budúcej kariére. Na centrále spoločnosti Lidl Slovenská republika je momentálne otvorená stážová pozícia na sekretariát spoločnosti v rámci programu Lidl Insiders.

V priebehu roka som sa stala zo stážistky office asistentkou. Na moju bývalú pozíciu môžeš teraz nastúpiť ty (Rozhovor)
Zdroj: Lidl Slovenská republika

Dnes ti prinášame rozhovor s Katkou, ktorá tento stážový program absolvovala. Katarína Longajová je čerstvá absolventka Ekonomickej univerzity v Bratislave - EUBA, presnejšie Fakulty aplikovaných jazykov (odbor Filológia).  

Na čo bolo zamerané tvoje štúdium?

Moje štúdium sa zameriavalo okrem ekonomických predmetov (makro-, mikroekonómia, marketing, manažment s pod.) aj na predmety z oblasti lingvistiky (odborný anglický/nemecký jazyk, lingvistická charakteristika oboch jazykov a pod.).

Využila si svoje znalosti a vedomosti zo svojho štúdia v stáži?

Určite som využila a využívam vedomosti zo štúdia na univerzite. V prvom rade je to jazyková výbava, na univerzite som študovala v anglickom a nemeckom jazyku. Nemecký jazyk používam vo firme denno-denne. Za rovnako dôležité považujem aj nadobudnuté interkultúrne poznatky, napríklad ako správne a slušne komunikovať so zahraničnými kolegami osobne, písomne alebo telefonicky a pod. Stále však tvrdím, že najlepším učiteľom je samotná prax a veľa vecí som sa naučila priamo v prostredí firmy. V Lidli máme nastavený systém zapracovania "learning by doing", a súčasne každý nový zamestnanec má počas prvých mesiacov prideleného patróna, skúsenejšieho kolegu či kolegyňu, pripraveného kedykoľvek pomôcť. Univerzita mi dala istý základ, ktorý môžem ďalej vo firme rozvíjať.

Lidl Slovenská republika
Lidl Slovenská republika Zdroj: Katarína Longajová

Ako si sa dostala k stáži? Kde si našla túto ponuku?

K stáži v spoločnosti Lidl som sa dostala cez portál profesia.sk, no neskôr nám naše študijné oddelenie preposlalo ponuku prostredníctvom ročníkového emailu. Priznám sa, týmto spôsobom ma ponuka oslovila viac, lebo som ju vnímala „osobnejšie“ – informáciu nám sprostredkovala bývalá absolventka Ekonomickej univerzity s podrobnejším popisom stáže. V tom čase som bola v 1. ročníku magisterského stupňa štúdia a intenzívne som rozmýšľala nad pracovnou ponukou, ktorá by mi mohla zaručiť trvalý pracovný pomer aj do budúcna. To, že nám informáciu o stáži sprostredkovala bývalá študentka rovnakej univerzity, na ktorej som študovala, a potom sa v Lidli zamestnala, bolo pre mňa jedným z motivátorov na zaslanie životopisu. Okrem toho spoločnosť Lidl spolupracuje s Ekonomickou univerzitou aj prostredníctvom programu Retail Academy, vďaka ktorému sa študenti môžu takisto dozvedieť o stážach niečo viac.

Ako prebiehala celá stáž?

Do spoločnosti Lidl Slovenská republika, v.o.s. som spočiatku nastúpila ako stážistka na sekretariát vedenia spoločnosti vo februári 2019. Po dvoch úspešných kolách pohovorov som sa začala zaúčať vo firme, ktorú som predtým poznala iba z pohľadu zákazníka. Človek prichádza do nového pracovného prostredia vždy s neistotou z neznámeho, ale zároveň aj určitými očakávaniami. Ja, samozrejme, nie som výnimkou.

Čo si od stáže očakávala?

Keďže som bola v čase nástupu do spoločnosti v prvom ročníku magisterského štúdia na EUBE, veľkým očakávaním bolo získanie nových praktických skúseností v spoločnosti, ktorá má vybudované tak silné meno

Ako skončila tvoja stáž?

Moja stáž skončila úspešne – zo stážistky sa stala od 01.07.2020 zamestnankyňa na plný úväzok.

Na akej pozícii si v spoločnosti Lidl Slovenská republika teraz a aké obdobie na stáži tomu predchádzalo?

V súčasnosti pôsobím na sekretariáte vedenia na centrále spoločnosti Lidl v Bratislave, som office asistentka pre konateľov spoločnosti. Pred nástupom na trvalý pracovný pomer som na rovnakej pozícií stážovala takmer rok a pol.

Čo ti stáž dala okrem stabilnej pracovnej pozície? Čo si sa počas stáže naučila?

Stáž mi dala v prvom rade možnosť pracovať pre spoločnosť, ktorá má na Slovensku silné meno. Za to som veľmi vďačná a vážim si to, pretože to znamená, že firma do mňa vložila okrem svojho času aj dôveru. Postupne som sa naučila byť zodpovednejšia sama za seba a za všetko, čo vrámci firmy urobím. S tým sa spája aj zodpovednosť voči kolegom – teda to, na čom sa vzájomne dohodneme, aj splníme. Naučila som sa získavať informácie, ďalej ich zdieľať, rozlišovať ich. Ako študent som si musela takisto vedieť zadeliť svoj čas medzi prácu, štúdium a vlastné záujmy. Stáž ma naučila nebáť sa nových výziev a pokračovať ďalej, aj keď mi možno nie všetko vyšlo stopercentne a na prvýkrát. S tým, čo som sa naučila, teraz – už ako zamestnanec na trvalý pracovný pomer – pracujem ďalej.

Odporučila by si stáž aj ostatným? 

Určite. Stáž je podľa môjho názoru efektívne a zmysluplné trávenie času, lebo nejde len o pasívne získavanie vedomostí z kníh či internetu, ale o reálne uplatnenie všetkého, čo študent počas štúdia nadobúda. Okrem iného stáž v spoločnosti Lidl prináša atraktívne finančné ohodnotenie a ďalšie benefity. Ďalej študent získava nové pracovné kontakty a spoznáva zaujímavých ľudí – odborníkov vo svojom odbore – čo v konečnom dôsledku pre neho môže znamenať potenciálny profesijný rast. No a v neposlednom rade môže stáž študentovi zabezpečiť dlhodobý pracovný pomer. Som veľmi rada, že Lidl ponúka možnosť získať dôležité praktické skúsenosti študentom a čerstvým absolventom stredných aj vysokých škôl prostredníctvom duálneho štúdia, trainee programov či stáží. 

Staň sa súčasťou úspešnej spoločnosti a vybuduj si kariéru 

Ak ťa ponuka práce, o ktorej sme sa rozprávali s Katkou zaujala, určite neváhaj a poď do toho! A čo by si mal/ prípadne mala spĺňať na túto pozíciu?

Požiadavky na uchádzača:
  • Si študent/študentka 2. – 4. ročníka dennej formy štúdia VŠ.
  • Máš menej ako 26 rokov.
  • Ovládaš nemecký jazyk na pokročilej úrovni.
  • Si spoľahlivý/á a k práci pristupuješ zodpovedne.
  • Chceš pracovať v dynamickom prostredí.
  • Dokážeš odpracovať 20 hod./týž..
  • Máš chuť učiť sa nové veci a spraviť v Lidli kariéru

V priebehu roka som sa stala zo stážistky office asistentkou. Na moju bývalú pozíciu môžeš teraz nastúpiť ty (Rozhovor)
Zdroj: Lidl Slovenská republika

Ak spĺňaš kritériá, od vysnenej pozície ťa delí len zaslanie CV, to môžeš poslať TU. A ak stále váhaš vedz, že okrem perspektívnej budúcnosti, získaš dobre platenú stáž, flexibilný pracovný čas, super kartu Multisport, kurz nemeckého jazyka a samozrejme, už toľkokrát spomenutú príležitosť, pracovať v Lidl na fulltime! Tak neváhaj, takýchto ponúk je málo.

Domov
Zdieľať
Diskusia