Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2020, 10:09
Čas čítania 0:44
Ondřej Jarůšek

V Česku je najviac nakazených za celú dobu pandémie. Covid-19 má v krajine aktuálne 4 764 ľudí

NEWS
Uložiť Uložené

Počet pacientov prekročil doterajšie maximum.

Počet aktívnych prípadov nákazy koronavírusom v Česku prekročil jarné maximum. Úrady aktuálne evidujú 4 764 nakazených pacientov, doteraz ich bolo najviac 4 737. O aktuálnych štatistikách informovalo ministerstvo zdravotníctva na svojich internetových stránkach. 

 

V Česku je najviac nakazených za celú dobu pandémie. Covid-19 má v krajine aktuálne 4 764 ľudí
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Za včerajší deň pribudlo 113 nových prípadov, už niekoľko dní po sebe ich každý deň pribúda viac ako stovka – v utorok ich bolo 103, v stredu, 134, vo štvrtok 137 a v piatok 130.

Najvýraznejšie zasiahnutým regiónom je v súčasnosti Moravskoslezský kraj. Tam pred pár dňami v súvislosti so zhoršenou situáciou došlo k rozšíreniu epidemiologických opatrení. Ľudia musia v MHD a vnútorných priestoroch opäť nosiť rúška a rušia sa akcie nad 100 ľudí. Na poslednú chvíľu bol zrušený aj festival Colours of Ostrava.

Práve v Moravskosliezskom kraji sa nachádzajú hlavné ohniská nákazy. Tými sú predovšetkým Karviná a Frýdek-Místek. Ako uvádza spravodajský server iDNES, koronavírus potvrdili už aj na detskom tábore v Štramberku alebo v Mestskej nemocnici Ostrava. Nákaza sa šíri aj medzi seniorov v rizikovom veku.

Ďalšími najviac postihnutými regiónmi sú podľa ministerstva zdravotníctva Mělnicko a Uherskohradišťsko.

Celkovo sa v Česku nakazilo 13 855 osôb, vyliečiť sa podarilo 8 733 pacientov. 358 ľudí s chorobou Covid-19 zomrelo a 135 osôb je aktuálne hospitalizovaných. V česku spravili už okolo 620-tisíc testov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia