Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2020, 11:22
Čas čítania 0:48
Adam Novosad

So psom budeš konečne môcť ísť do reštaurácie. Vláda vyšla psíčkarom v ústrety

NEWS PES
Uložiť Uložené

Balíček opatrení by mal byť parlamentom schválený na najbližšej schôdzi.

Minister hospodárstva Richard Sulík sa dlho snažil presadiť svoj balíček opatrení, ktoré by mali zlepšiť podnikateľské prostredie a naštartovať slovenskú ekonomiku, informujú TV Noviny.

Odhady momentálne hovoria o tom, že kvôli pandémii sa naša ekonomika prepadne o takmer 10 percent, a tak podnikatelia zrejme privítajú opatrenia s názvom „lex korona“, ktoré chcú zjednodušiť a zefektívniť výkon ich činnosti.

V balíčku 114 opatrení však okrem zmien v územnom plánovaní či obchodnom zákone figuruje aj zmena zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Ministerstvo navrhlo, aby bolo obyvateľom Slovenska umožnené vstúpiť do priestorov určených na konzumáciu stravy so spoločenským zvieraťom.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @cbg.donatella,

Tento právnicky znejúci text v praxi znamená, že si do reštaurácie budeš môcť zobrať aj svojho štvornohého chlpáča, ale jedine pod podmienkou, ak jej prevádzkovateľ vstup so zvieraťom povolí.

Nejde preto o celoplošné nariadenie, aby majitelia podnikov psov či mačky rešpektovali, ale ak im prítomnosť zvieraťa nebude prekážať, zákon už nikomu nebude vstup so spoločenským zvieraťom zakazovať.

Odporúčané
So psom budeš mať do reštaurácií aj naďalej vstup zakázaný. Novela zákona v parlamente neprešla So psom budeš mať do reštaurácií aj naďalej vstup zakázaný. Novela zákona v parlamente neprešla 5. februára 2019, 14:49

Zákon chcelo novelizovať ministerstvo už aj minulý rok, ale novela napokon neprešla parlamentom.

V tomto prípade však existuje na balíčku 114 opatrení zhoda naprieč koalíciou, pretože „lex korona“ už bola schválená vládou, a tak teraz poputuje do parlamentu. V národnej rade by balíček mali schváliť v skrátenom legislatívnom konaní hneď na najbližšej schôdzi.

Domov
Zdieľať
Diskusia