Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júna 2020, 7:35
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Aktualizované: Investigatívec, ktorý prišiel do Aktualít po Kuciakovi, si našiel v schránke náboj z pištole

NEWS
Uložiť Uložené

Dva a pol roka po smrti Jána Kuciaka z Aktualít si teraz našiel v schránke náboj novinár z rovnakého média, ktorý má rovnaké zameranie.

Včera, vo štvrtok ráno, si investigatívny redaktor Aktualít Peter Sabo našiel v schránke náboj z pištole, informuje šéfredaktor Aktualít Peter Bárdy. „Vo štvrtok ráno pred 9.00 h mi zavolal a so zjavnou obavou v hlase mi povedal, že našiel v schránke bytu, kde bývajú s manželkou, náboj do pištole. Niekto mu ho tam hodil,“ píše šéfredaktor, pod ktorého vedením pracoval aj Kuciak.

Stalo sa tak po dvoch rokoch a štyroch mesiacoch od dňa, čo chladnokrvne vo vlastnom dome zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú.

Peter Sabo prišiel do redakcie po smrti Jána Kuciaka. Aj on sa ako dátový analytik venuje daňovým kauzám, únikom DPH, podvodom s dotáciami a medzinárodným daňovým podvodom. „Vďaka jeho robote dnes polícia a prokuratúra pracuje na veľkých rybách, aj blízko slovenskej politiky,“ dodáva Bárdy.

Odporúčané
10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 6. októbra 2019, 11:33

Šéfredaktor Aktualít pripomína moment, keď ešte v septembri 2017 zastrašoval Jána Kuciaka Marian Kočner. „Pamätám si aj na to, ako sa vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák posmieval, že Kočner chce vlastne robiť iba to, čo my,“ spomína si ďalej Peter Bárdy. Dodáva, že Peter Sabo pracoval na článkoch o drogovom podsvetí v Seredi, o kauzách spájaných s exministrom spravodlivosti Gáborom Gálom, o dépeháčkaroch z južného Slovenska, o kauze Dobytkár, analyzuje tzv. Kočnerovu knižnicu, píše o kauzách súvisiacich s dostavbou elektrárne Mochovce a podobne.

To je podľa neho dosť veľa dôvodov, aby sa mohli obávať, že náboj v schránke nemusel byť vtipom miestnych detí. Už informovali aj ministra vnútra a policajného prezidenta, Bárdy však dodáva, že sa redakcia nenechá zastrašiť. V spolupráci s políciou urobili Aktuality viacero krokov, aby Petra Saba ochránili.

Článok sme aktualizovali o vyjadrenie policajného prezidenta Lučanského: 

Policajný prezident Milan Lučanský vyhlásil, že polícia sa intenzívne zaoberá vyhrážaním sa reportérovi Aktualít Petrovi Sabovi.

„Oceňujem duchaprítomnosť rodiny redaktora, reagovali racionálne a vec hneď nahlásili polícii. Prijali sme potrebné opatrenia, ktoré z taktických dôvodov nebudem špecifikovať. V danej veci prebieha vyšetrovanie, zatiaľ však podrobnosti zverejňovať nebudeme,“ povedal Lučanský.

Domov
Zdieľať
Diskusia