Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Streda 25. 11. 2020 meniny má Katarína

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Sponzorovaný článok

Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Ryba Košice.

Čo je sponzorovaný článok?

Inzerent dodal podklady ku článku, definoval, čo má článok obsahovať a komunikovať, text písal na základe zadania niekto z Refresheru.

Gastro
4
Inzercia
25. máj 2020, 10:06
Čas čítania: 2:26
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

„10 deka tresky a dva rožky“ – aj takto môže začať gastronomický zážitok. RYBA Košice stavila na tradičnú receptúru a kvalitu

Ikonická treska v majonéze s tradičnou receptúrou od RYBA Košice je vyrobená podľa pôvodnej Československej normy – výhradne z treskovitých rýb. Lahodná majonéza a najväčší podiel mäsa na slovenskom trhu je to, čo dokonale uspokojí chuťové poháriky.

Inzercia
25. máj 2020, 10:06
Čas čítania: 2:26
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
4
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

„10 deka tresky a dva rožky.“ S touto vetou sa stretol už asi každý Slovák. Niet sa čo čudovať, treska v majonéze patrí neodmysliteľne medzi naše tradičné národné jedlá a inde vo svete ju nenájdeš. Zároveň môžeš byť hrdinom, ak ju kamarátom „prepašuješ“ za veľkú mláku či do Británie. RYBA Košice chuťou svojej tresky v majonéze stelesňuje chuť rodnej domoviny už od socializmu.

 

Právom sa pýši puncom pravosti, pretože je vyrobená podľa Československej normy výhradne z treskovitých rýb. Žiadne náhrady v nej teda nenájdeš.

 

„10 deka tresky a dva rožky“ – aj takto môže začať gastronomický zážitok. RYBA Košice stavila na tradičnú receptúru a kvalitu
Zdroj: Ryba Košice
Najlepšia treska podľa odborníkov aj verejnosti

Treskoslovenská Treska od RYBY Košice zbiera v posledných dňoch jedno ocenenie za druhým. Asociácia spotrebiteľov v SR realizovala test, v ktorom si posvietila na niekoľko slovenských tresiek v majonéze. Víťazmi  sa stali dve lahôdky od Ryby Košice – Treskoslovenská Treska a Treska Exklusiv. Okrem laboratórnych mikrobiologických skúšok sa odborníci zamerali najmä na obsah mäsa, kde košická treska zabodovala. Čo robí totiž Tresku Treskou je práve ryba, z ktorej je vyrobená. A to je biele chudé mäso z tresky, čiže biela masívna svalovina, ktorá patrí do šalátu kvôli svojej štruktúre a farbe mäsa. 

 

Ďalšie ocenenie, ktoré pribudlo na konto Treskoslovenskej Tresky, je tento raz od samotných spotrebiteľov. V rámci známej celoslovenskej súťaže Voľba spotrebiteľov si ju ľudia vybrali ako najlepší produkt v kategórii Lahôdky. Zárukou toho, že ocenenia dostanú skutočne najobľúbenejšie produkty, je exkluzívny prieskum agentúry Nielsen, ktorá počas apríla skúmala preferencie 2000 slovenských spotrebiteľov. Hodnotili sa predovšetkým chuť, výzor, obal či kvalita.

 
„Tresky, ktoré používame v našich produktoch, prechádzajú hĺbkovým mrazením krátko po výlove, vďaka čomu si ryby zachovávajú svoje nutričné hodnoty a charakteristickú chuť. Máme úctu k tradíciám a k histórii tejto národnej pochúťky, preto našim spotrebiteľom chceme dopriať vždy len tú najlepšiu, tradičnú retro receptúru, ktorá stojí na kvalitnom mäse výlučne z treskovitých rýb,“ prezradil nám riaditeľ spoločnosti Ryba Košice Peter Bačkor. 

 
Pôvodnú receptúru oprášila Ryba Košice v roku 2018, kedy  prišla na trh s novinkou v originálnom retro obale s Treskoslovenkou treskou v majonéze. Za rok si získala srdcia a chuťové poháriky mnohých milovníkov kvalitnej tresky a dostala sa na pulty obchodov po celom Slovensku. Treska neobsahuje umelé sladidlá, svojim zložením je vhodná je aj pre celiatikov

 

„10 deka tresky a dva rožky“ – aj takto môže začať gastronomický zážitok. RYBA Košice stavila na tradičnú receptúru a kvalitu
Zdroj: RYBA Košice

Údená aj pikantná dvojička

K pravej Treskoslovenskej Treske Originál sa pridávajú aj špeciálne príchute. Po minuloročnom uvedení pikantnej dvojičky s chilli papričkami - Treskoslovenskej treske pikant – výrobca RYBA Košice ulahodila najobľúbenejším chutiam Slovákov, keď na trh uviedla údenú pochúťku.

 

„Údená výroba už v 50-tych rokoch tvorila 30% produkcie košického podniku. Nadviazali sme na túto tradíciu a namiešali sme príchuť šitú na mieru Slovákom. V marci tohto roka prišla spoločnosť RYBA Košice ako prvý výrobca obľúbených rybacích pochúťok s unikátnou novinkou - Treskoslovenskou Treskou v majonéze s údenými šprotami, upresnil nám Richard Duda, generálny riaditeľ skupiny Tauris Group, pod ktorú spadá aj závod RYBA Košice.

 

Údenú novinku, ocenenú aj na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro 2020, si môžeš uloviť na pultoch obľúbených reťazcov predajní po celom Slovensku.

 

„10 deka tresky a dva rožky“ – aj takto môže začať gastronomický zážitok. RYBA Košice stavila na tradičnú receptúru a kvalitu
Zdroj: Ryba Košice

S Rybou Košice #zachranuJEME slovenské výrobky

Príbeh slovenského rybného priemyslu začal už v 40-tych rokoch minulého storočia. Dnes je RYBA Košice našim národným a hospodárskym bohatstvom, avšak hovoríme skôr o remesle než o priemysle. Stále totiž tvorí veľkú časť produkcie ručná výroba.

 

Takmer tri stovky zamestnancov tohto domáceho výrobcu vytrvalo pracujú aj počas koronakrízy, aby si si mohol pochutnať na tvojich obľúbených rybacích lahôdkach. Aj spolu s ďalšími slovenskými producentami nám ukázali, aká je v týchto časoch dôležitá potravinová sebestačnosť Slovenska.

 

Aj ťažké obdobia však vedia malí i veľkí slovenskí výrobcovia zvládnuť, ak ťahajú za jeden povraz. Prišli preto s Iniciatívou #zachranuJEME, vďaka ktorej ich môžeš jednoduchým spôsobom podporiť aj ty. Stačí, že sa odfotíš so slovenským výrobkom, ktorí ti pomohol prežiť tieto náročné dni, a použiješ hashtag  #zachranuJEME. Našim výrobcom a ich zamestnancom tak ukážeš, že ti záleží na ich úsilí a nenecháš ich v štichu. Zapojiť sa môžeš aj do súťaže a vyhrať chutné zásoby.

 

Viac informácií o RYBA Košice nájdeš aj na Facebooku a Instagrame

 

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Foto: RYBA Košice Tagy: Ryba Košice, treska v majonéze
Ohodnoť článok
2
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.