Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Ryba Košice.
25. mája 2020, 10:06
Čas čítania 2:26
Sponzorovaný obsah

„10 deka tresky a dva rožky“ – aj takto môže začať gastronomický zážitok. RYBA Košice stavila na tradičnú receptúru a kvalitu

GASTRO
Uložiť Uložené

Ikonická treska v majonéze s tradičnou receptúrou od RYBA Košice je vyrobená podľa pôvodnej Československej normy – výhradne z treskovitých rýb. Lahodná majonéza a najväčší podiel mäsa na slovenskom trhu je to, čo dokonale uspokojí chuťové poháriky.

„10 deka tresky a dva rožky.“ S touto vetou sa stretol už asi každý Slovák. Niet sa čo čudovať, treska v majonéze patrí neodmysliteľne medzi naše tradičné národné jedlá a inde vo svete ju nenájdeš. Zároveň môžeš byť hrdinom, ak ju kamarátom „prepašuješ“ za veľkú mláku či do Británie. RYBA Košice chuťou svojej tresky v majonéze stelesňuje chuť rodnej domoviny už od socializmu.

Právom sa pýši puncom pravosti, pretože je vyrobená podľa Československej normy výhradne z treskovitých rýb. Žiadne náhrady v nej teda nenájdeš.

„10 deka tresky a dva rožky“ – aj takto môže začať gastronomický zážitok. RYBA Košice stavila na tradičnú receptúru a kvalitu
Zdroj: Ryba Košice
Najlepšia treska podľa odborníkov aj verejnosti

Treskoslovenská Treska od RYBY Košice zbiera v posledných dňoch jedno ocenenie za druhým. Asociácia spotrebiteľov v SR realizovala test, v ktorom si posvietila na niekoľko slovenských tresiek v majonéze. Víťazmi  sa stali dve lahôdky od Ryby Košice – Treskoslovenská Treska a Treska Exklusiv. Okrem laboratórnych mikrobiologických skúšok sa odborníci zamerali najmä na obsah mäsa, kde košická treska zabodovala. Čo robí totiž Tresku Treskou je práve ryba, z ktorej je vyrobená. A to je biele chudé mäso z tresky, čiže biela masívna svalovina, ktorá patrí do šalátu kvôli svojej štruktúre a farbe mäsa. 

Ďalšie ocenenie, ktoré pribudlo na konto Treskoslovenskej Tresky, je tento raz od samotných spotrebiteľov. V rámci známej celoslovenskej súťaže Voľba spotrebiteľov si ju ľudia vybrali ako najlepší produkt v kategórii Lahôdky. Zárukou toho, že ocenenia dostanú skutočne najobľúbenejšie produkty, je exkluzívny prieskum agentúry Nielsen, ktorá počas apríla skúmala preferencie 2000 slovenských spotrebiteľov. Hodnotili sa predovšetkým chuť, výzor, obal či kvalita.

 
„Tresky, ktoré používame v našich produktoch, prechádzajú hĺbkovým mrazením krátko po výlove, vďaka čomu si ryby zachovávajú svoje nutričné hodnoty a charakteristickú chuť. Máme úctu k tradíciám a k histórii tejto národnej pochúťky, preto našim spotrebiteľom chceme dopriať vždy len tú najlepšiu, tradičnú retro receptúru, ktorá stojí na kvalitnom mäse výlučne z treskovitých rýb,“ prezradil nám riaditeľ spoločnosti Ryba Košice Peter Bačkor. 

 
Pôvodnú receptúru oprášila Ryba Košice v roku 2018, kedy  prišla na trh s novinkou v originálnom retro obale s Treskoslovenkou treskou v majonéze. Za rok si získala srdcia a chuťové poháriky mnohých milovníkov kvalitnej tresky a dostala sa na pulty obchodov po celom Slovensku. Treska neobsahuje umelé sladidlá, svojim zložením je vhodná je aj pre celiatikov

„10 deka tresky a dva rožky“ – aj takto môže začať gastronomický zážitok. RYBA Košice stavila na tradičnú receptúru a kvalitu
Zdroj: RYBA Košice

Údená aj pikantná dvojička

K pravej Treskoslovenskej Treske Originál sa pridávajú aj špeciálne príchute. Po minuloročnom uvedení pikantnej dvojičky s chilli papričkami - Treskoslovenskej treske pikant – výrobca RYBA Košice ulahodila najobľúbenejším chutiam Slovákov, keď na trh uviedla údenú pochúťku.

„Údená výroba už v 50-tych rokoch tvorila 30% produkcie košického podniku. Nadviazali sme na túto tradíciu a namiešali sme príchuť šitú na mieru Slovákom. V marci tohto roka prišla spoločnosť RYBA Košice ako prvý výrobca obľúbených rybacích pochúťok s unikátnou novinkou - Treskoslovenskou Treskou v majonéze s údenými šprotami, upresnil nám Richard Duda, generálny riaditeľ skupiny Tauris Group, pod ktorú spadá aj závod RYBA Košice.

Údenú novinku, ocenenú aj na medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro 2020, si môžeš uloviť na pultoch obľúbených reťazcov predajní po celom Slovensku.

„10 deka tresky a dva rožky“ – aj takto môže začať gastronomický zážitok. RYBA Košice stavila na tradičnú receptúru a kvalitu
Zdroj: Ryba Košice

S Rybou Košice #zachranuJEME slovenské výrobky

Príbeh slovenského rybného priemyslu začal už v 40-tych rokoch minulého storočia. Dnes je RYBA Košice našim národným a hospodárskym bohatstvom, avšak hovoríme skôr o remesle než o priemysle. Stále totiž tvorí veľkú časť produkcie ručná výroba.

Takmer tri stovky zamestnancov tohto domáceho výrobcu vytrvalo pracujú aj počas koronakrízy, aby si si mohol pochutnať na tvojich obľúbených rybacích lahôdkach. Aj spolu s ďalšími slovenskými producentami nám ukázali, aká je v týchto časoch dôležitá potravinová sebestačnosť Slovenska.

Aj ťažké obdobia však vedia malí i veľkí slovenskí výrobcovia zvládnuť, ak ťahajú za jeden povraz. Prišli preto s Iniciatívou #zachranuJEME, vďaka ktorej ich môžeš jednoduchým spôsobom podporiť aj ty. Stačí, že sa odfotíš so slovenským výrobkom, ktorí ti pomohol prežiť tieto náročné dni, a použiješ hashtag  #zachranuJEME. Našim výrobcom a ich zamestnancom tak ukážeš, že ti záleží na ich úsilí a nenecháš ich v štichu. Zapojiť sa môžeš aj do súťaže a vyhrať chutné zásoby.

Viac informácií o RYBA Košice nájdeš aj na Facebooku a Instagrame

Domov
Zdieľať
Diskusia