Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Kooperativa.
29. apríla 2020, 11:21
Čas čítania 2:51
Sponzorovaný obsah

Ako sa pripraviť na riziko aj v najťažších časoch? 5 tipov, ako žiť spokojnejšie a nebáť sa v budúcnosti cestovať do exotiky

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Pripravili sme jednoduchý prehľad najpraktickejších možností a výhod životného poistenia a pripoistenia, s ktorým nám pomohla poisťovňa KOOPERATIVA.

Aj keď je životné poistenie pre bežného mladého človeka relatívne veľká neznáma, ide o tému, ktorú stojí za to otvoriť ešte skôr, ako sa dostaví prvý problém. Je pohodlnejšie čeliť prípadným problémom s optimálne nastaveným životným poistením, ktoré preveria nepredvídateľné a nepríjemné životné situácie. A vždy si môžeš povedať, že je dobré, že sa o túto istotu zatiaľ oprieť nemusíš. 

Týmto situáciám sa každý z nás snaží, samozrejme, vlastným zodpovedným správaním a dôkladným plánovaním, maximálne zabrániť. Obzvlášť v aktuálnej pandemickej situácii každým dňom prichádza množstvo nápoved, že život dokáže pripraviť skutočne neočakávané prekvapenia.

Aj práceneschopnosť či dlhodobejší pobyt v nemocnici sa však dá ľahšie prečkať práve s uzatvorenou životnou poistkou aj s príslušným pripoistením. V spolupráci s jednou z najdlhšie fungujúcich slovenských poisťovní KOOPERATIVA sme pripravili krátky návod, ako sa na možnosť životného poistenia pozerať racionálne. 

Ako sa pripraviť na riziko aj v najťažších časoch? 5 tipov, ako žiť spokojnejšie a nebáť sa v budúcnosti cestovať do exotiky
Zdroj: TASR/AP

Úlohou poisťovní je hovoriť o rizikách

Samozrejme, nejde o tému, ktorú by sme riešili s radosťou a úsmevom, platí, že najlepšia alternatíva je založiť si životné poistenie, o ktoré sa nebudeme musieť čo najdlhšie opierať.

„Úlohou poisťovní bolo vždy hovoriť o možných rizikách, ktoré sa dotýkajú životov ľudí – nás všetkých – a zdôrazňovať, že sa dá na ne aspoň čiastočne pripraviť a zmierniť ich dopad,“ vysvetľuje hovorkyňa poisťovne KOOPERATIVA, Silvia Nosková Illášová.

Niektoré z týchto slov sa nemusia čítať ľahko a je viac než pochopiteľné, že si ich mladý, zdravý a dobre zarábajúci človek nepripúšťa. Zároveň netreba dlho hľadať odpoveď na otázku, či mi poisťovňa naozaj dokáže rýchlo, flexibilne a tým pádom aj efektívne pomôcť „Aj v týchto týždňoch a mesiacoch, kedy sa všetci snažíme zodpovedne reagovať na bezprecedentnú zdravotnú situáciu, chceme našich súčasných aj budúcich klientov ubezpečiť, že sme pripravení pokryť ich potreby. Vieme a dokážeme podať pomocnú ruku,“ vysvetľuje zástupkyňa poisťovne KOOPERATIVA s tým, že na strane klientov stoja už tri dekády.

Keď nemôžeš chodiť do práce

Kedykoľvek sa nám môže stať, že zo dňa na deň nebudeme môcť plnohodnotne vykonávať svoju prácu v dlhodobom merítku. V praxi to znamená, že počas dlhodobého výpadku možnosti pracovať budeš dostávať výšku náhrady príjmu, akú si sám zvolíš.

Odporúčanie znie pritom jasne, je treba si nastaviť takú dennú čiastku, ktorá práve pokryje všetky tvoje denné náklady, kým situáciu zvládneš a vrátiš sa naspäť k bežnému životu. Poisťovňa  vypláca poistné pri rozličných príčinách práceneschopnosti, ktoré definujú poistné podmienky. Platí to aj pre chrípkové a akékoľvek iné vírusové ochorenia, vrátane aktuálneho nového koronavírusu. Pri všetkých týchto prípadoch platí, že poistnou udalosťou sa chápe práceneschopnosť trvajúca dlhšie ako 21 dní, čiže nárok na poistné plnenie vzniká od 22. dňa.

Ako sa pripraviť na riziko aj v najťažších časoch? 5 tipov, ako žiť spokojnejšie a nebáť sa v budúcnosti cestovať do exotiky
Zdroj: TASR

Keď ostaneš v nemocnici

V tomto prípade sa tvoje pripoistenie zúročí vo forme dennej dávky, za každý jeden deň, ktorý musíš stráviť v hospitalizácii.  Je preto vhodným doplnkom nemocenských dávok, ktorých výšku vôbec neovplyvňuješ.

Pri počiatočnom nastavení výšky poistnej sumy na deň hospitalizácie je teda opäť vhodné premietnuť si, z čoho budú vyskladané tvoje príjmy v prípade tejto neočakávanej situácie a koľko budeš chcieť vyplácať  vo forme poistného plnenia. Taktiež treba vedieť, že poisťovňa definuje ako poistnú udalosť nevyhnutný, nepretržitý liečebný pobyt v nemocnici na území Európy, ktorý je vždy dlhší ako jeden deň, pričom k plneniu dochádza už od prvého dňa pobytu v nemocnici.

Keď dôjde náhodou k najhoršiemu

Životné poistenie má zmysel aj pre našich blízkych v prípade tej najťažšej možnej situácie, teda vlastného úmrtia. Možno nie každý vie, že ide o finančnú výpomoc, ktorá je rodinným príslušníkom ponúknutá prakticky okamžite. Toto poistné totiž nespadá do dedičského konania a poisťovňa ho vypláca priamo oprávnenej osobe po nahlásení tejto udalosti.

Keď si chceš ušiť poistku na mieru

Život každého človeka je originálny, a tak je treba sa pozrieť aj na svoje životné poistenie. Máš ako hobby tradičný alebo nejaký viac či menej rizikový šport? Chceš v budúcnosti opäť vycestovať do exotiky? Máš rešpekt pred vážnymi chorobami? V poisťovni KOOPERATIVA sa dá vybrať zo širokej palety špecifických pripoistení, ktoré odzrkadlia tvoj životný štýl a dokážu tak priniesť viac vnútorného pokoja.

Poistenie si teraz vybavíš aj z domu

Aj poisťovňa funguje v týchto mesiacoch samozrejme v špeciálnom režime. Poistku si môžeš uzavrieť aj bez nutnosti návštevy pobočky či osobného stretnutia. Stačí sa skontaktovať s ktorýmkoľvek poistným poradcom, ktorý ti pripraví poistnú zmluvu na základe analýzy toho, čo potrebuješ. Pre uzatvorenie životnej poistky nie je po novom nutné poisťovni dodať ani lekársku dokumentáciu. Zmluva ti príde elektronicky a pre jej uzatvorenie stačí zaplatiť poistné. Všetky kontaktné formuláre a telefónne čísla na poradcov poisťovne KOOPERATIVA v tvojom okolí sú k dispozícii na webovej stránke poisťovne.

Viac o možnostiach, ktoré ponúka v oblasti životného poistenia KOOPERATIVA poisťovňa, navštív www.koop.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia