Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2020, 7:54
Čas čítania 0:48
Matej Krajčovič

Od dnes otvárajú ďalšie prevádzky. Týka sa to reštaurácií s okienkom, športovísk aj predajní oblečenia

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Skráti sa tiež čas pre nakupovanie dôchodcov.

Od dnes sa na Slovensku začínajú zmierňovať opatrenia proti koronavírusu. Čas vyhradený pre nakupovanie dôchodcov (osôb nad 65 rokov)  sa skráti na rozmedzie medzi 9.00 až 11.00 hod. a bude platiť iba od pondelka do piatka. V iných časoch budú mať seniori návštevu obchodov zakázanú. 

Fungovať budú môcť tiež obchody a prevádzky služieb z rozlohou do 300 m2, kam patria napríklad aj predajne obuvi a oblečenia. Skúšanie tovaru v kabínkach alebo priamo v obchode zostáva naďalej zakázané. 

Odporúčané
Ústredný krízový štáb rozhodol: Od zajtra sa otvárajú ďalšie obchody Ústredný krízový štáb rozhodol: Od zajtra sa otvárajú ďalšie obchody 21. apríla 2020, 16:33

Za prísnych bezpečnostných opatrení sa otvoria tiež reštaurácie schopné fungovať cez výdajné okienka, predajne automobilov a a autobazáry či vonkajšie trhoviská a športoviská bez toaliet a šatní. Povolené sú len niektoré druhy bezkontaktných športov na rekreačnej úrovni bez divákov.  

Domov
Zdieľať
Diskusia