Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2020, 7:16
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Toto je 42 opatrení novej vlády na boj s koronavírusom: Chcú komerčné testovanie aj zrušenie odvodov na 3 mesiace

NEWS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Poslanec SaS Marián Viskupič zverejnil predbežný zoznam 42 opatrení na boj s koronavírusom.

Od soboty má Slovensko novú vládu v zložení OĽaNO, Sme Rodina, SaS a Za ľudí. Na jej čele stojí Igor Matovič, ktorý priznáva, že vedenie krajiny preberá v najťažších možných časoch. V súvislosti s novým koronavírusom sa chystá nová koalícia zaviesť niekoľko kritických opatrení, vďaka ktorým by mohli zjemniť dopad núdzového stavu na podnikateľov, zamestnancov aj zamestnávateľov, zároveň chce vláda efektívnejšie bojovať s pandémiou. 

Poslanec strany Sloboda a Solidarita Marián Viskupič zverejnil na svojom Facebooku 42 opatrení, pričom upozorňuje, že ide zatiaľ o pracovnú – nie konečnú podobu. „Je to náš návrh a teda sa môže počas rokovaní s partnermi meniť. Vláda ale bude musieť o nich rokovať čo najskôr a potom pôjdu na schválenie do parlamentu - samozrejme skráteným legislatívnym konaním,“ píše na sociálnej sieti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia