Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2020, 15:26
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Kostarická polícia zaistila najväčšiu zásielku kokaínu v histórii. 5 ton drogy smerovalo do Holandska ako dodávka kvetín

NEWS EURÓPA KOKAÍN
Uložiť Uložené

Viac ako 5 ton kokaínu zadržali policajti na nákladnej lodi, ktorá smerovala do Európy.

Polícia na Kostarike objavila v nedeľu ráno najväčšiu zásielku kokaínu v histórii krajiny, informuje BBC. Viac ako päť ton drogy smerovalo ako dodávka kvetín do Európy – konkrétne do Holandska. Špeciálne jednotky pri razii zaistili kontajner, ktorý mal namierené z kostarického prístavu Puerto Limón  priamo do najväčšieho európskeho prístavu v Rotterdame. 

Kvôli podozreniam z obchodovania s drogami už v tejto súvislosti polícia zadržala 46-ročného muža z Kostariky. Táto krajina patrí medzi najznámejšie tranzitné územia kokaínu, ktorý smeruje z Južnej Ameriky do zvyšku sveta. V tomto prípade objavili policajti v zásielke okrasných kvetov 202 kufrov s presne 5048 kilovými balíčkami drogy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia