Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2020, 12:51
Čas čítania 1:06
Tina Hamarova

Kam zmizli austrálske požiare? Sydney pre zmenu trápia záplavy a najhoršie dažde za posledných 30 rokov

NEWS AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Sydney zažilo najhoršie dažde za posledných 30 rokov.

Najsilnejšie dažde za posledných 30 rokov spôsobili v austrálskej metropole Sydney záplavy a chaos v doprave. Približne 100 tisíc domácností v štáte Nový Južný Wales ostalo bez elektriky, tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy.  Štyria ľudia boli hospitalizovaní.

Berte si len cennosti

Záchranári evidujú stovky telefonátov o pomoc s padnutými stromami a stĺpmi verejného osvetlenia na autách, strechách domov či cestách. „Záplavy tiež obmedzili dopravu a znefunkčnili niekoľko semafórov,“  uviedla pre televíziu 7News zástupkyňa pohotovostných služieb v štáte Nový Južný Wales, Karen Webb. 

„Zoberte si len svojich domácich miláčikov, a to najnutnejšie ako teplé oblečenie, lieky, papiere k poisteniu a cennosti,“ doplnili záchranári. Štátna meteorologická agentúra uviedla, že za posledné štyri dni napadlo 391,6 milimetrov zrážok. Varovanie pred búrlivým počasím platí pre celé pobrežie štátu Nový Južný Wales aj v ďalších dňoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia