Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2020, 22:14
Čas čítania 1:00
Tímea Krauszová

Ukladáš si svoje videá na Google? Možno ich už má niekto iný

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Ak ste si stiahli svoje dáta, môžu byť neúplné, prípadne obsahovať videá, ktoré nie sú vaše...

Vyzerá to tak, že s bezpečnostnými škandálmi roku 2020 začíname skoro. Podľa portálu Gizmodo mala spoločnosť Google v novembri 2019 technické problémy. Vďaka nim sa mohli tvoje súkromné videá dostať k niekomu inému. Nepríjemné.

Tvoj obsah sa mohol importovať do iného účtu

Google posielal emaily všetkým účtom, ktorých sa technický výpadok môže týkať. K chybe došlo v dňoch 21. až 25. novembra 2019 a problém sa týka tých účtov, ktoré využívali aplikáciu Take Out na zálohovanie všetkých dát. Tí, ktorí sa rozhodli stiahnuť si dáta v tomto období, si mohli náhodou stiahnuť aj videá iných používateľov.

„Nanešťastie, počas týchto dní sa niektoré videá uložené v Google Photos nesprávne exportovali do archívov nesúvisiacich účtov,“ píše spoločnosť v ozname. „Týka sa to jedného alebo viacerých vašich videí. Ak ste si stiahli svoje dáta, môžu byť neúplné, prípadne obsahovať videá, ktoré nie sú vaše.“

Odporúčané
Predchodca Facebooku vydržal online len pár dní. Zuckerbergovi vyčítali porušovanie súkromia už na vysokej škole Predchodca Facebooku vydržal online len pár dní. Zuckerbergovi vyčítali porušovanie súkromia už na vysokej škole 4. februára 2020, 14:29

Takúto nekonkrétnu správu dostali všetci, ktorých sa chyba týka. V preklade to znamená, že netušíš, koľko videí sa „nesprávne exportovalo“, ktoré to boli a ani to, kto ich momentálne má. Mohlo to byť video tvojej novej mačky, zábery tvojej partie počas silvestrovskej oslavy alebo aj intímne video, ktoré bolo určené len pre teba.

Nikdy sa to nedozvieš. Dúfajme.

Google na záver dodáva, že problém je už vyriešený. Väčšina z nás si už na tieto prísľuby technologických spoločností už zvykla a v podstate aj tak len čakáme, kedy sa opäť niečo pokazí.

Ostáva nám len dúfať, že Google sa do problému naozaj obuje a tebe odporúčame apku Take Out vymazať. Pre istotu.

Domov
Zdieľať
Diskusia