Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2020, 21:01
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Polícia naďalej vyšetruje prípad explózie paneláku v Prešove. Koľko bude stáť odvoz sutín z Mukačevskej ulice?

NEWS
Uložiť Uložené

Približne 7-tisíc ton sutín zatiaľ vyviezli pracovníci zo sídliska v Prešove, kde pred viac ako mesiacom explodoval plyn.

Od tragédie v Prešove ubehol už viac ako mesiac, pohľad na zbúranú bytovku je však stále rovnako nepríjemný a pre mnohých aj bolestivý. Na mieste stále prebieha aj policajné vyšetrovanie v súvislosti s tým, čo mohlo explóziu plynu 6. decembra 2019 spôsobiť.

„Spodná časť bytového domu č. 7 na Mukačevskej ulici bude kompletne asanovaná až do úrovne terénu. Jedno podlažie bolo ponechané len dočasne za účelom vykonania potrebných úkonov zo strany polície, hasičov a príslušných znalcov,“ informuje hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek podľa Korzára

Odporúčané
Pozreli sme sa do kabíny mega bagra, ktorý zbúral prešovskú bytovku. Výšková demolácia trvala českým kanonierom tri dni Pozreli sme sa do kabíny mega bagra, ktorý zbúral prešovskú bytovku. Výšková demolácia trvala českým kanonierom tri dni 18. decembra 2019, 22:33

Na mieste nešťastia sa stále nachádzajú aj robotníci, ktorí pracujú na vývoze sutín. Zatiaľ odišlo z Mukačevskej asi 290 nákladiakov a ostrániť sa zatiaľ podarilo asi 7-tisíc ton stavebného materiálu, medzi ktorým sa však nachádzali aj osobné veci poškodených obyvateľov bytovky. 

Podľa dostupných informácií zatiaľ náklady na odstránenie sutín a ich umiestnenie na skládke dosiahli približne 1,1 milióna eur, ďalšie záchranárske práce boli vyčíslené na 75-tisíc eur. Táto suma bude ešte s veľkou pravdepodobnosťou stúpať a nie je konečná. S prácami na mieste skončila aj spoločnosť Cannoneer, ktorá zložila obrovský žeriav a zajtra sa s nim bude presúvať naspäť do Česka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia