Mňam. Chrumkavá ovsená posýpka, krémová plnka a sladké karamelizované jabĺčka tvoria neskutočne chutný dezert.
Tak tento koláčik rozhodne stojí za vyskúšanie. Nezľaknite sa množstva ingrediencií, príprava totiž vôbec nie je zložitá. Sladili sme väčšinou stéviou, no jabĺčka odporúčame opiecť s kokosovým cukrom alebo medom. Taktiež pri posýpke je praktickejšie tekuté sladidlo, keďže vločky a oriešky "polepí" dokopy. Okrem chuti sa nám pozdávajú a nutričné hodnoty, kúsok torty má len 150 kalórii a 8g bielkovín. Takže rýchlo do kuchyne, ide sa piecť.
INGREDIENCIE
korpus
80g ovsenej múky (rozmixovaných vločiek)
40g vlašských orechov
1 vajíčko
sladidlo podľa chuti (stévia)
voda podľa konzistencie
plnka
2 stredne veľké jablká
1 ČL škorice
10g kokosového cukru
troška vody
350g jemného tvarohu
15g vanilkového pudingového prášku
1 vajíčko
sladidlo podľa chuti (stévia)
posýpka
20g vlašských orechov
40g ovsených vločiek
10ml kokosového oleja
tekuté sladidlo podľa chuti (med, javorový sirup)
POSTUP
Najskôr si pripravíme korpus. Vločky a oriešky si rozmixujeme, pridáme vajíčko, sladidlo, trošku vody a vypracujeme si tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy (priemer 20cm). Korpus pečieme 10 minút na 180°C. Zatiaľ si ošúpeme a nakrájame jabĺčka na menšie kúsky. Posypeme ich škoricou, kokosovým cukrom, podlejeme troškou vody a opečieme na panvici. V miske si vymiešame tvaroh s vajíčkom, pridáme pudingový prášok a osladíme podľa chuti. Na predpečený korpus navrstvíme jabĺčka, zalejeme ich tvarohovou plnkou a pečieme 30 minút na 180°C. Na záver si pripravíme posýpku, vlašské orechy nasekáme nadrobno a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Posýpkou zasypeme vrch koláča a pečieme ďalších 10 minút. Pred krájaním necháme koláč poriadne vychladnúť.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10)
Kalórie: 154
Bielkoviny: 8g
Sacharidy: 17g (vláknina 3g)
Tuky: 7g
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.