Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
14. apríla 2017 o 10:46
Čas čítania 0:00
Simona M.

Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Mňam. Chrumkavá ovsená posýpka, krémová plnka a sladké karamelizované jabĺčka tvoria neskutočne chutný dezert.

Tak tento koláčik rozhodne stojí za vyskúšanie. Nezľaknite sa množstva ingrediencií, príprava totiž vôbec nie je zložitá. Sladili sme väčšinou stéviou, no jabĺčka odporúčame opiecť s kokosovým cukrom alebo medom. Taktiež pri posýpke je praktickejšie tekuté sladidlo, keďže vločky a oriešky "polepí" dokopy. Okrem chuti sa nám pozdávajú a nutričné hodnoty, kúsok torty má len 150 kalórii a 8g bielkovín. Takže rýchlo do kuchyne, ide sa piecť.

INGREDIENCIE

korpus

80g ovsenej múky (rozmixovaných vločiek)

40g vlašských orechov

1 vajíčko

sladidlo podľa chuti (stévia)

voda podľa konzistencie

plnka

2 stredne veľké jablká

1 ČL škorice

10g kokosového cukru

troška vody

350g jemného tvarohu

15g vanilkového pudingového prášku

1 vajíčko

sladidlo podľa chuti (stévia)

posýpka

20g vlašských orechov

40g ovsených vločiek

10ml kokosového oleja

tekuté sladidlo podľa chuti (med, javorový sirup)

Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Najskôr si pripravíme korpus. Vločky a oriešky si rozmixujeme, pridáme vajíčko, sladidlo, trošku vody a vypracujeme si tuhšie cesto, ktoré vtlačíme do tortovej formy (priemer 20cm). Korpus pečieme 10 minút na 180°C. Zatiaľ si ošúpeme a nakrájame jabĺčka na menšie kúsky. Posypeme ich škoricou, kokosovým cukrom, podlejeme troškou vody a opečieme na panvici. V miske si vymiešame tvaroh s vajíčkom, pridáme pudingový prášok a osladíme podľa chuti. Na predpečený korpus navrstvíme jabĺčka, zalejeme ich tvarohovou plnkou a pečieme 30 minút na 180°C. Na záver si pripravíme posýpku, vlašské orechy nasekáme nadrobno a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Posýpkou zasypeme vrch koláča a pečieme ďalších 10 minút. Pred krájaním necháme koláč poriadne vychladnúť.

Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ovsená torta s karamelizovanými jabĺčkami a vanilkovou plnkou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10)

Kalórie: 154

Bielkoviny: 8g

Sacharidy: 17g (vláknina 3g)

Tuky: 7g

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

Fitness Marlenku, pudingové rezy, skvelý makovník, Raffaello tortu a ďalšie fitness recepty nájdeš aj v našom novom e-booku. Okrem zdravých receptov aj tipy a rady do kuchyne & fakty o výžive.

UKÁŽ E-BOOK!

Domov
Zdieľať
Diskusia